Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Nedir bu MTB düşmanlığı?

Scudo
Şuan şehirde ve uzun turlarda mtb kullananlardanım

Ancak yazın %50 tamamen çakıl toprak patika yollarda %50 bozuk yamalı asfaltta kullandığım için yazın bisiklete binmek istiyorsam mtb den başka seçeneğim yoktu

İkinci bir bisiklet alma şansım yok o yüzden şehirde de mtb kullanmak durumundayım

Herkes ihtiyaçlarına göre alıyor işte en iyisi 2 yada 3 bisiklet almak duruma uygun olanı kullanmak..

Bizim burda neredeyse herkes mtb kullanıyor hatta çoğu çift süspansiyonlu. Kullanım şekli ise sadece 3 4 ay olan yazda belki 20 gün arazide sürmek için. Adamlar yargılıyor mu hayır gücüm olsun bende alırım anında çünkü araziler güzel 10 defa gir geri kalan asfaltta sür değer. Asfaltta da gidiyor yani mtb ulaşım olarak süren arada da olsa amacına uyan ve bisikletiyle mutlu olan kişiyi eleştirmek mantıksız sonuçta bu adamlar mtb ile hadi gel yarışalım demiyor size. Ergen muamelesi hos değil

@mehmetsunu
İsteyen istediği bisiklete binebilir herhangi bir MTB kullanıcısı gördüğünüzde tiksiniyorsanız bir doktora görünün gerçekten utanılacak bir durum olmadığı halde cringe yaşıyorsanız bu büyük bir sorundur, kibirdir ya da kendini beğenmişliktir. Samimi söylüyorum seni aşağılama gibi bir amacım yok eğer MTB kullanıcısı görünce "ıyy tiplere bak" diyorsan kusura bakmayın bu bir kibirdir. Tamam bir çok MTB engebeli yollarda yeterli gelmiyor yeterli gelenler de 3.000 liradan başlıyor ki bu fiyatlara çıktıktan sonra full suspension alma isteği doğar. Ama kötü yollarda da o şehir bisikletinin ince tekeri ön amortisör olsa bile dengede tutamıyor seni sağa ya da sola atabilir. Bu yüzden MTB iyi oluyor. Ben de Fatbike kullanıyorum tek bisikletim de bu ve bu bisikletle yol-yarış bisikleti kullanan bir gruba katıldım ve geride kalmak kaçınılmaz oluyor gruptan birisini bile göremediğimi bilirim. Avantajı yok diyebilirim. Hatta konforda bile sıkıntıları var çünkü amortisör denen şey yok. 60 mm maşalı şehir bisikleti bile daha konforlu gelir. Bir rüzgar esse fren etkisi yapar. Bunlara rağmen hala keyifle sürüyorum. Çünkü o 4" tekeri gidonun altında görünce "işte bu be" dedirtiyor. Sen MTB'ye değil Fat'e düşman ol çünkü MTB'nin yarısı kadar olamıyor. Ama bir 120 mm maşa aldın mı enduro ile aynı kefeye sokabilirsin. He bir de karda gitmesi de ayrı güzel. Karlı havada yokuşu bile çıktım ve oradan caddeye kadar geldim.

konu sadece bisiklet değil, her şey ihtiyaca ve amaca uygun olmalı aslında, bu sebeple tartışmak anlamsızlaşır, isteyen istediğine biner tabi , fakat siz yol bisikleti ile kendinizi güvenlik şeridin de dahi güvende hissetmiyorsanız o işte bir yanlışlık var demektir ,bir yandan sağlıklı yaşam deyip bisiklete biniyor ama paso eksoz dumanı yutuyorsan, arabadan asfalttan başka bir şey görmüyorsan tuhaf kaçar...oysa şu karelerdeki keyif,huzur,paylaşım ve güven anlatılmaz yaşanır dostum. hep ergen kalın... içinizdeki çocuğu öldürmeyin, sevgiyle kalın, bisikletiniz hangisi olursa olsun hep pedallayın

family-mountain-biking-1.jpg
Bike-Hire-Pic.jpg

@ahmetbag
Doğru diyorsunuz. En iyisi yoktur. İhtiyaca göre doğru tercih vardır. Bu sadece bisiklet türü değil parçaları için de geçerli. V-fren kötü değil mesela yeri geldiğinde en doğru tercih V-fren oluyor. Bu forumda bunun çok tartışması geçti o yüzden bundan örnek verdim. Mesela aynı serinin alt seviye vites grubu üst seviye vites grubundan daha sağlam çünkü üst seviyede hafiflik için daha dayanıksız malzeme kullanılabiliyor. Senin için hafiflik değil dayanıklılık önemliyse serinin en üst seviyesi değil de bir alt seviyesini almak zorunda kalabilirsin. Bu misaller uzar gider. Senin için yol bisikleti doğru tercih diye MTB "ergen" bisikleti olmuyor. Çoğunluk belki MTB kullanıyor ön kaldırıyor merdivenden iniyor. Ama bu MTB'yi kötü bir bisiklet yapmaz. Belli bir kesim MTB'yi doğru tercih sanarak alıyor aslında şehir bisikleti alsa daha iyi ama onu tercih ediyor ve hoşuna gidiyor. Başka bir forumda çok iyi MTB toplayan bir kullanıcı var 90 km/s hız yaptı diye biliyorum.

@mehmetsunu
  • ÖNCELİKLE BU YAZIYI ÇOK SAÇMA BULUYORUM
  • Heralde bu yazıyı yazarken klavyeye oturdunuz türkçemizi çok kötü kullanmışsınız
  • Bisiklet kültürünün gelişmesiyle yol bisikleti olan ergen (çocuk) sayısıda arttı örnekleri bulunmaktadır.
  • Kimse bana demesin 25 yaş üstü herkes yol kullanıyor
  • Bisiklet sadece düz asfalt yolda kullanılan bir araç olsaydı dağ bisikleti zaten üretilmezdi
  • Maalesef ülkemizde insanların yanlış düşünmesi ve yanlış tavsiyeler alması üzerine (lastik ince patlar bu daha konforludur vb.) sebeblerden dolayı dağ bisikleti çok kullanılır.
  • Sizin göreviniz bu forumun birer üyesi olarak bağrıp çağırarak değil doğru tavsiyeler vererek insanların düşüncesini değiştirmektir.
  • Ve şunu belirtmek isterim ki 4-5 sene öncesine göre bisikletli insan sayısıda arttı ve dağ bisikleti yerine şehirde asfalt için üretilmiş bisikletleri süren arkadaşlarda arttı ve bu forumda çoğu kişi benimle aynı düşünceleri paylaşıyordur konuyu açan arkadaş böyle bir konu açmış ama ben bu olayın bulunduğunu pek düşünmüyorum
  • Ben bu ana kadar bu forumda ilk defa mtb düşmanlığı besleyen bir insan görüyorum iyi günler sağlıcakla kalın birbirinizi üzmeyin biz bisikletliler zaten azınlık iken bu davranışınız çok yanlış.
  • İnşallah söyledikleriniz bir ironidir.

@Dolk

"İroniyi anlamayan nesle aşina değilim."
Karl Heinz Maradona

Onu bunu bilmem anlamam. Kim ne derse desin.

100 YOL BİSİKLETİNİ 1 MTB'YE DEĞİŞMEM!!!

Yol olmadan yaparım, MTB'siz asla.

MTB'nin verdiği zevki hiç bir zaman, hiç bir yerde, hiç bir şeyle almadım.

Süspansiyon falan rahat güzel ancak dağ, tepe, bozuk satıhlı koy yolu veya sıcak asfaltlı yolmuş ayırt etmeden kullanan birisi olaraktan kendi bütçemin içerisinde bir Mtb nin bana çok fayda sağlamayacağının farkındayım. 1500 altı bir bisiklette ise yarar bir Amortisör bulmak zor. Ve gerçekten kalın lastikler beni yoruyor yahu. Ama yol da binmem, binemem, binip de asfaltlara mahrum kalmak istemem.

Iste benim gibi çıkmaza girenlerin yardımına tur/şehir bisikletleri geliyor. Yani bundan 20 yıl önce süspansiyon yoktu bisikletlerde. Ama dağ yarışları vardı yine de. Amortisör olmazsa olmaz fikrini atalım artık çöpe. Denedim çok da güzel oluyor. Hele bir de zırhlı lastik varsa tamamdır. Neyse uzatmadan her zaman dediğim gibi:

Ne yol bisikleti ile ışık hızının peşindeyiz

Ne de dağ bisikleti ile kadro kıracak parkurların

Turcuyuz biz turcu. Ne o ne bu. Ama ikisinin yek vücutta toplanmış halidir bizimki. Yollarda dağcıları sollarız, parkurlarda yolculara fark atarız.

Ne yol, ne patika dinler bizimki; hal ne olursa olsun adapte olur kendisi.

Turculara selamlar:D

@Işıklar Gazisi
Sıkıntı tam da burada başlıyor ya :bsmagryr:.

Bir dağcının yolda sürmesi ve bir yolcunun parkurda sürmesi. İşte tüm mesele bu.

Dodurgalı_06

@mehmetsunu
İroni olduğunu gösteren bir ışık yok. İroni demeyin lütfen. Hadi ironi diyelim kimse bu kadar kıl kadar inceliği anlamadığı için cevabıma +1 gelmiş. Yazın mı ironi yoksa sen mi ironisin? :confused:

Bu arada ironi dedin ya yazın hakkında zerre durum/duygu değişikliğim olmadı. Hani "şaka lan" derler ya sonra sen de "he laan" dersin o olmadı hiç. Çünkü yazında herhangi bir ironiyle alakalı lakaytlık yok. Bana göre yazın hala ciddi duruyor. :D

@Dolk
Kendisi mtb tavsiyesi veren bir insandır bende şaşırdım gerçek gibi yazmış diye mtb tavsiyesi verdiği için ironi olduğunu söyledim yoksa ironi olduğu çok anlaşılmıyor.Genede ben bu forumda mtb veya mtbliler ile dalga geçecek biri olduğunu düşünmüyorum.

Şu aralar bu MTB trendi (trend dediğim merdivenden inme, ön kaldırma, bilmem ne..) daha da arttı Youtube sayesinde bu yüzden de böyle birisi olması muhtemel. Hem ben MTB yerine kaliteli bir şehir bisikletini tercih ederim. Yani beni ilgilendiren bir konu değil ama bu kadar da vurulursa orada dur derim yani.

Çok alakasız olacak da dağ bisikleti diye kullansak sizce de daha güzel olmaz mı ?

Büyük ihtimal internet üzerinde sürekli mtb diye yazıldığı için insanlar MeTeBe diye telaffuz ediyolar(belki haklı olarak)..

Siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama bence Me-Te-Bee diye söylenmesi çok sinir bozucu :acpsnr:

@Emir Taha Kenar
Bu artık deyim haline gelmiş tıpkı WhatsApp'i what's up ile bağdaştırmamız gibi. Ama MTB denmesi daha iyi değil mi? Şimdi birisi bana dağ bisikleti dese benim aklıma 5 tane bisiklet türü gelecek. İletişim zayıflamasın diye "METEBE" diyen birisinin alnından öperim. :D

@Dolk hocam whatsapp'ın zaten whats'up tan esinlenilerek isimlendirildiğini düşünüyorum.
Mtb zaten MountainBike'ın kısaltması yani yine dağ bisikleti demek.Dağ bisikleti deyince 5 tür geliyorsa Mtb denince de 5 tür aklınıza gelmez mi? :)

Ya sonuçta değiştirilebilecek bir şey değil ama fikrimi yazmak istedim :)

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
En güzel adlandırma arazi bisikleti , uçurum bisikleti yeter.:):hihi:

Bu MTB YOL muhabbeti gerçekten sıktı. Akşamları, işten, güçten, ondan, bundan bunalıp giriyoruz şu foruma ki, azcık kafamızı dağıtalım. Ama gelin görün ki, saçma sapan tartışmalar, anlamsız çekişmeler almış başını gidiyor. Yahu bırakın artık, kim neye binerse binsin. Şu dayatmacı zihniyetten, kendini kaf dağında görme huyundan, kendisi gibi düşünmeyenleri dışlamaktan vazgeçin artık.

BAHAR GELDİ, HER YER CIVIL CIVIL.

HÜLASA; "AZ LAF, ÇOK PEDAL"

Vesselam...

Geri