Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Nedir bu MTB düşmanlığı?

@Harbi Bisikletci

Bunlar açtığım konuda yazdıklarım sanırım anlamak istemeyenler var... ben burda mtb haklıdır falan filan diye bastırmıyorum herkes serbesttir diyorum uliaaa nerden anladıysanız helalolsun ne diyeyim ?...

@trabzonlu ozan

Videoyu izledin güzel.. ama anlatmak istenen hedefe ulaşmadı sanırım :) video sadece bi örnekti..

ama istemsizce savunma geregi duyuyorum ki anlatayım..

Solumda yol var evet (80-100km arası hızlarla giden araçların olduğu otoban misali bir yol var) Sağ tarafımdada bisiklet yolu var(dikatlıce bakarsanız ben o tümseklerden geçerken sağ taraftaki bisikletyolunun daha asvaltımı diyim betonumu diyim daha dökülmemiş... yani bisiklet yolu çukurda ve inşaat çivisi cenneti gibi biryer..) haliyle benim için ve altımdaki makinaya güvendiğim için çukur yol en rahatı ve mantıklısıydı..

diğer yorumların ve diğer benzetmelerin biraz acayip... aslında şunu yol bisikletçileri lamborgini MTB ciler Ağır zırhlı tank
@yyokes

SON OLARAK BENİM ANLATMAK İSTEDİĞİMDE BUYDU... MAALESEF KONU RAYINDAN ÇIKTI BİRANDA....

Herkes istediği şeye binebilir demek istiyorum.. şehir içindede bırakın isteyen mtbye binsin yahu ne var yani :) ama herkesi mtbyede zorlamıyoz yani sabah sabah :D

• Beğen
Tepkiler: Hüesyin
Scudo
Baya ufuk açıcı bir tartışma olmuş. bisiklet alirken dogru seçim yapmaya birkaç parametre eklenmiş, dogru kadro boyunun yanına, hangi top sakala hangi bisiklet uygundur, ergenlik seviyesine göre jant boyu falan:)

Çare cyclocross..

Bence MTBye gıcık olanlar benim gibi yüksek kaldırımlara çıkamayıp hoplama zıplama işlerini yapamayanlar. Hadi itiraf edin..

SM-T800 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aslında ben at binmek istiyorum bisikletten ucuzları var :)şöyle iyi bir rahvan at güzel olurdu.

• Beğen
Tepkiler: radyotolga
Tartışmaları okudukca sinir oldum.Her türlü bisikleti kullanmanızı tavsiye ederim. bisiklet tercihi bana göre tamamen kişisel birşeydir. Hem mtb hemde yol bisikletim var 2'sininde artısı ve eksiği var size örnekler veriyim. İlk tercihim yol bisikletiydi ki yine tercihim o olur. bmx de kullandım mahallenin cocuklarında var ve sadece bisikleti oldugu yerde hoplatıp zıplatmaya yarıyor gezme tozma hız yapma gereksiz. mtb nin en guzel yanı antalya'nın yamalı düzgün olmayan yolları için birebirdir. Bisiklet süreceğim zaman 2 tercihim olduğu için gidiceğim yolları düşünüp ona göre karar veriyorum.Örneğin işe giderken bisiklet yolundan gidiyorum yolun yarısı yamalı önceden yol bisikleti ile giderken bütün girinti çıkıntıları ezberledim ve arabaların parkı yuzunden ılk tercihim kaldırıma fırlamak degıl yola cıkmaktı cok sıkıntı oluyordu ve ciddi anlamda kolay sinirleniyorsanız bu tarz yollarda yol bisikleti kullanmayın he bir de tramvay yolundan da gidiyoruz tekerimiz ince olduğundan hem yola bakıp hem yere bakıp hemde sağ sola bakmak oldukca yoruyor beyin olarak lastik tramvay yoluna mı giricek karşıdan motor mu gelicek sağdan soldan insan mı koşarak cıkıcak vs vs bunların çaresi mtb'dir Yol bisikleti uzun mesafeler için birebirdir yormuyor hızlı gidiyorsun sürekli oturarak kullanabilirsin inanilmaz rahat şunu da belirtmek istiyorum bisiklet sürmek çok güzel ve kafanı çok rahat dağıtabilirsin sinirliysen bin mtb ye kaldırımdan kaldırıma ya da git dağ bayır gez atarsın bi şekilde stresini siniri , kafam rahatlasın dıyorsan tak kulaklıgını sakin yollardan şehir içinde yol bisikletin ile gez bunlar güzel şeyler Fakat Bunu zorlaştıran bizleriz abi ne gerek var mezhep ayırmaya anlamıyorum bi bisiklet grubuna katılıyorsun tuhaf tuhaf yorumlar eleştirmeler yok o öyle bu böyle abi bisiklet grubu kuruyorsun 150 200 kişi geliyor millet birbirinin bisikletini tercihini eleştiriyor ne gerek var huzursuzluk cıkarmaya oraya tura katılmanın amacı ne , gelenler ne için geliyor bunları kımse dusunmuyor ortam o.....su olmuslar. Bir de şöyle düşünün Müslüman insanlarız Dinimizi bile Allah' a olan inancımız bir iken yok sunni yok alevi bilmem ne gibi ayırıp Allah'a olan inancımızı bile eleştirip ben daha çok iyi BİSİKLETÇİYİM herşeyi ben bilirim havasında Takılmayın. Eğlenin gezin insanları bisiklete teşvik edin , araba kullananların trafikte saygısını kazanıp aynı şekilde biz bisikletlilerin daha rahat sürebilmesi için imkanlar sunalım. O bu değil de 1 senedir kazandığım paranın 3de 2sini bisiklete veriyorum sebebi mtb'dir çok pahalı ve insanları kıskançlıklara teşvik ediyor sevilmemesinin sebebi bu bence. bu arada aklıma geldi 1 hafta Fatbike kullandım amacınız dikkat çekmek insanların ilgi odağı (siz değil bisiklet için) kullanmanızı tavsiye ederim çok zevkli yolda ne kadar meraklı gözler varsa bisikletçiler varsa hep sohbet içine giriyorsunuz ve duydugum en guzel cumle " O nasıl Teker LAA " abilerim eğer profesyonel bir bisikletÇİ değil iseniz eleştirmeyin destek olun adam bisiklet mi almak istiyor mtb al diyip geçmeyin ne kadar paran var ona göre tavsiye verelim diyin sonra da yeni mi bisiklet sürmeye başlıcaksın diyin ki karşı taraf önce bisikletin amacını bisikletini yenileme kararı verene kadar uygun bisikleti ile yol yordam öğrensin.Sonrası kişisel tercihi ile kendisi için en güzel bisikleti kullansın. Hepinize kazasız belasız bisiklet sürmeler umarım demek istediklerimi anlamışsınızdır saatin verdiği etkiyle yazdım gaza gelip yanlışım olduysa affedin çünkü hep hayatı yanlışlarla yaşayıp öğreniyoruz hoşçakalın :)

@mehmetsunu

2,5 ay yol bisikleti kullandım 4 defa lastik patladı 1 defa lastik değiştirdim 1 defa kadroyu çatlattım. Şimdi ben sürüş tarzımdan ötürü ya mecburi ergen olacam ya da bisiklete binmeyecem öylemi :)).

Arkadaş, bisiklete bindiğin zaman dağa bayıra çıkıp o taşların dikenlerin toprağın üzerinden bisikletime bişey olacak korkusuyla geçeceksem ben ne yapayım bisikleti. Bende senelerdir yol bisikleti kullananları anlamıyorum. Bisiklet dediğin dağa taşa vurduğunda banamısın dememeli ben MTB ile düz yolda da gidebiliyorum fakat MTB nin dağda gittiği arazinin 10 da 1 ini yol bisikleti ne yazık ki gidemez. Elimin altında 2 çift lastiğim var birisi 2.20 diğeri 1.50 ebatında asfaltta 1.50leri takıyorum hybrid bisiklete dönüşüyor dağa çıkacak olduğumda 2.20leri takıp keyfime bakıyorum. Bana göre MTB bisikletin atası,heryerde gideri var ve yoldaki dezavantajı kesinlikle bir yol bisikletinin dağdaki dezavantajı kadar fazla değil.

@Harbi Bisikletci geçen sene balyasını 4liraya mı yapıyorlardı köyde zaten iş yeri bahçeli alan var hafta sonlarıda dag bayır gezerdik ama,okçuluğuda atlı yapardım bisikletle çok zor deneyemedim daha ama :koptum: hayaller hayaller:rolleyes:

En iyisi cylocross alıcaksınız türkiye yollarında en rahatı o kaldırım in çık rahat et mazgallarda o kadar sıkıntı yapma miss

@Bekocekodeko

Ben profesyönel mtb ye 27,5×2,0 tur lastiği.taktım.
Toprak yolada giriyorum.
Kaldırım bisiklet yolundan da gidiyorum.
Gayet memnunum. Şu ana girmedim ama çamur olmadığı sürece tarla yollarına da girerim.
Zaten üzerinde çok başarılı arazi amortisörü var.
27,5×2,25 mtb lastikler de duruyor. :)

Aslında 27,5×2,00 mtb iyi kalite lastik olsa her işi görecekmiş. Neyse bu da tecrübe oldu.:)

@anti panik
Aslında zevkler ve renkler tartışılmaz adam yol bisikletiyle araziye girip parçalamak istiyorsa aletini sanane sen mi parayı verdin derler adama

E2303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Farkındaysanız MTB'cilerin kendi tribi demiştim bu tarz düşünceler için. E bakın doğru çıkmaya başladı ve şimdi aşağılık kompleksiyle yol bisikleti kullananlara laf sokmaya, onları gömmeye başladılar.

Sayın MTB kullanıcıları, yeminlen sizi takmıyoruz ve bisikletinizi asfaltta mı Everestte mi sürdüğünüz zerre umrumuzda değil. Siz sürün, bisiklet süren topluluğu olarak sayımız artsın da gerisi önemli değil.

BU yol mu, MTB mi tartışması uzar gider.. Bir arkadaş demiş ya ikisinin yeri farklı.. Öyle farklı.. Arazi de yol ile gezde görelim.. Yani çark oranları farklı vs vs.. Ayrıca MTB ye çakıyorsun iki tane dişsiz lastik sana oluyor çok güzel bir şehir bisikleti.. Ayrıca ilk başta başlayanlar ucuzluğu yüzünden MTB tercih eder.. Ben de öyle yaptım.. Yol bisikleti her zaman ekipmanı ıvırı zıvırı ile pahalıdır.. İster de ister.. Ayrıca ben de iyi mtb ciler biliyorum tanıyorum.. Kategori çok farklı.. Bir de power kazanmak istiyorsanız binin MTB ye çıkın araziye bak ne oluyor.. ! Yani ben ikisini de seviyorum.. Bu arada ilk videodaki o yolun yarım yamalak hali ne ya..! Belediyeler onu sırf bisikleti için de yapmıyor bence genel kullnıma açık bir yaya kaldırımı da olmuş ora .. Size bir video göstereyim anlayın nasıl birşey olması gerektiğini.. Bol pedallı günler dilerim..

Videoyu gmemedi facebookta izleyin yaparsanız izleme şansınız var sanırım..

@amoush00

Hocam, tartışma yok ortada. Hiçbir yol bisikleti kullanıcısının bu başlığa gelip "Asfaltta bizim gibi hız yapsınlar, kolaysa bizim gibi aerodinamik pozisyon alsınlar, bizim kadar karizmatik olsunlar." vesaire dediğini görebiliyor musun? Ben göremiyorum. Ama gördüğüm şey 42 yaşına gelmiş birinin "Araziye yol bisikletiyle çıksınlar da görelim, MTB'ye iki dişsiz lastik çakınca zaten muhteşem oluyor, güç kazanılacaksa asıl MTB ile araziye çıkarak güç kazanılır asıl güç oradadır." tadında kendi kendine girdiği düşünceler. Hepsinde bir savunma fikri, bir karşılaştırma fikri var. Bahsettiğim aşağılık kompleksi bu işte, oysa bunu hissettirecek şeyler söyleyen kimse yok etrafta.

Rahat olun, en güçlü de sizsiniz, en arazi hakimi de. Gücünüzün, hakimiyetinizin, aldığınız eğlencenin yol bisikletiyle hiçbir alakası yok.

@drumbanger başlık yanlış o zaman..! Benim öyle bir idaam yok.. ! İsteyen istediğine biner.. Ha asfaltta myb sürmek zor iştir.. Zayıflatır bacak güçlendirir.. bazen o maşalı kalın kadro tr yollarında da fena olmuıyor..

Bir zamanlar 'mac mi pc mi?' vardı. :)

• Beğen
Tepkiler: amoush00
Kısacası mtb ye düşman olan yok.. ! :) Bisiklet kadar zevkli bir uğraş var mı! ? :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ne yapalım patika yollarda, yol olmayan yerlerde yol bisikleti mi kullanalım? Bir amacımız var ki mtb alıyorız. Saçmalığın bile bir sınırı var be.

#Tapatalk

Biz sadece uyarımızı yapıyoruz diyoruz ki dağ bisikleti asfaltta yorar yeni başlıyorsanız şehir bisikleti alın diye bu yani siz bence büyütmüşsünüz bizim düşman olduğumuz falan yok bende başlarda diyordum ben her yola gircem çok konforlu dağ bisikleti alayım diye ama dağ bisikleti düşmanı olarak adlandırdığınız o güzel insanlar sayesinde daha iyi performans üreten yormayan bir bisiklet aldığımı düşünüyorum mtb li kardeşlerimiz çok fazla büyütmeyin bizlerinki tavsiye everestten selamlar

SM-G355HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: fatihözüdoğru
Geri