Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

'' nonstoptempo''

Sevgili Aytekin ve Kudret arkadaş
sizi izledikçe yoruluyorum...:)
Bisi.ile Aslantepe'yi teğet geçmişsiniz, harika valla, çatlatıyorsunuz insanı..........................:p

@Hasip Çehre

Aytekin, canım kardeşim
foto.ların yüklenmesinde problem mi oluyor..?Tamamını görmek için, alt çubuğu yakalayıp, sağa sürüklemek gerekiyor..
Sonra da yazıları okumak için sola......:p
Alıntı yaptığım fotoğrafınızın altında ve üstünde çıkan bu
"<script src='http://img219.imageshack.us"
yazılardan dolayı mı oluyor bu görüntü kayması acaba..?
Bunu yok edebilirsen yazı ve foto.bütünlüğü daha güzel olacak inan...

Sağlıcakla kalın.................
.
.

Scudo
sevgili genel sekreterimiz sibel dostumuz....
bu topiğe hoş geldiniz...
evet teğetler geçti.....
acı çektim ama iyi bunlar acı çekmeliyimki adam olayım ...aksi takdirde gelişemem...
yalnız şu bi gerçekki artık üçlü sistem tam randıman çalışmamakta ..yani ruble ,zincir vede ayna kol bitik beni angaryadan yoranda bunlar olabilir....yalnız tabi diyorum ya yaşıtlarıma göre kıstas yapıyorum 50 yaş ve üstüne göre bakıyorum kendime kıstasım bu....şimdi bu ekibe bi adet 50 lilik ayarlanamadı istanbul yakasından 50 in üstünde böyle deli varmı benim gibi fişek gibi adamlarla takılan koca istanbulda kaç tane deli var 50 lilik manyak...o bakımdan kendimi istisna görüyorum bu istanbulda ,bi adet 65 lik arkadaş var ama yol bisikleti kullanıyor.......aytek vede onur son derece süratli bisiklet kullanan arkadaşlar onlarla çalışmak benim için onurdur onlar sayesinde ben geliştim bi bakıma içimdeki canavarı onlar uyandırdı ama dikkat etmeliyim kendime .....
önemli olan benim için ,5 saatte 120 km yi yüksek tempo ile bitirmek az mola ile bunu başarabilmem için daha çok çalışmak lazımda ama fazlasınada gerek yok diyorum bazen....çünki kimse ile rakip değilim vede yarışlara hazırlanmıyorum orta noktada kalmak her vakit benim içi iyidir .şu an yorgunluk kalmadı bitti diyebilirim evet eve geldiğimde bitiktim ama şimdi topladım.....

Kudret arkadaş
Bisi.sürüşlerinde kendini geliştirmek tabi ki her bisi.severin hedefi.. Aytekin ve Onur kardeşlerim bu konuda süperler kabul etmek gerek..
Sen bisi.sürüşünde kendini kanıtlamış birisin, genç bisi.severlere azminle, bisi.severliğinle örnek teşkil edenlerdensin.. Yaşına rağmen bir çok genç bisikletçi kardeşime toz yutturursun..:)
Tamam, her şey iyi hoş ama sen de bilirsin ki, sporun her türünde risk var. Kasları geliştirmek için çalışırken , kalbin yorulabileceğini göz ardı etmemek gerek..

Sağlıcakla kal........................
.
.

@naz34

ilginç olan şu ki sevgili dostum çok sevdiğim süleyman şatır arkadaşımın vefatı kalp krizinden oldu, ama bisikleti boşladığı zamana denk geldi...şatır dostumla 6 yıl önce pedallamıştık şatır dostum benden daha fazla gezmiştir çok daha fazla seyahat yaptı bisiklet ile doğu karadenizi gezdi ,gitmediği yer varmıydı bilmiyorum...
kalbe giden damarlar genişledi benim ,eğer çok uzun bi müddet boşlama yaparsam bisiklete binmezsem korkarım ,kalbe giden damarlar daralacak kan akışı eskisi gibi hızla akamayacağından bende kalp sekmesine sebebiyet verecek, bu şu demek ayak pedaldan eksik olmayacak başka hastalık olursa o vakit kötü tabi ama negatif düşünmemek ve stresten uzak durmak en önemlisi, stres, insanı perişan eder bütün hastalıkların başlangıcı aşırı derece stresli olmak ve asabilik....ve aşırı derecede karamsarlık..
gene geç saatlerde mesaj atıyorsunuz sayın sekreterim vücud derhal 11.30 da uykuya geçecek aksi takdirde, vücudun tam dinlenme saatini ıskalarsak hastalıklara gebe oluruz uyku düzenine dikkat etmezsek hastalıkları tetikleriz ayrıca ve tabiki beslenme periyodu çok önemli ....beni düşündüren şu, yağlı etleri bu yaşta bol bol yersem rampalarda kalp kriz geçirip geçirmeyeceğim ,aşırıya kaçmamak lazım ,çünki kan damarların içi yağ ile dolmayacak bu da riskli...
evet dünkü turda acı çekdiğim turda ,asla limitlerimi zorlamadım sona doğru çünki gene ,ya sağ diz patlayacaktı ya da sol diz .şimdi bacaklar acaip taş gibi...
evet limitlerini bilmek, bu sporu yapanların en dikkat etmesi gereken gerçektir asla limitleri zorlamadan ,bu spor yapılır gençleri tenzih ederim ama bu 6 senedir gördüğüm olay şu oldu,zor turlarda limitlerini zorlayanların nasıl ağrılarla kramplarla boğuştuğunu gördüm ,genç dozunun ayarını ,bazen kaçırırır, bu aynı hızlı araba kullanmak gibidir, gaza fazla basarsanız risk artar, bisiklette ise kaslara fazla yüklenirseniz işiniz biter...

nisan ayı program.....
gelen sinyale göre...

1- garipçe
2- belgrad-
3- poyraz

evet istanbul içine dönüyorum uzun bi müddet istanbul dışı bana yasak daha doğrusu kendime yasakladım....

1- sabiha
2- şile
3- göktürk
4- karaburun...

seçilecek yollar gürültüsüz patırtısz ,nispeten daha az kamyonların olduğu yollar olacak...kafamın ağrısı hala geçmedi...
kemerburgazdan dönüşte bile kamyonlar bizi bırakmadı ...

garipçenin , belgradın ,poyrazın gözünü yiyeyim ben ....
her yiğidin yol yiyişi vardır .....

gelen sinyale göre ayrıyeten topik açmayacağım ,görüntü kirliliği olmakta gelen olmamakta buraya programı yazarım az mola ..kısa zamanda bitirmek turu ,akşam trafiğe kalmamak önemli olan ....

@Kudret Kurtcebe

Nisan'da Belgrad'a takılmak isterim abi, ben de sıyırıp geçen şantiye kamyonlarından nefret ettim. Trafiğin minimum olduğu yol yok gibi bu şehirde...
Memleketim Edremit. Kizak rumuzlu bir abimiz oralarda, kaz dağları yollarının altını üstüne getiriyor. zannederim yaşı da senin civarlarda. ah diyorum, ne olurdu oralarda yaşasaydım. ama emekliliğe kadar buraya çivilenmişiz vesselam....

@mtsemiz

yalnız ben belgrada girmiyorum kemere kadar çıkıyorum hemen dönüyorum ve dönüşte bebek rampayı alıp ,etiler tarafından dönüyorum katılım olursa böyle olmakta güzergah ...belgrad içi arabalar fazla oluyor yaza doğru tabi... ve yol dar....
maslak yolu iptal oluyor benim için, çok fazla kavşak var....
hiç katılım olmaz ise ortaköy üzerinden bebek yapıp rampayı alıp ve zincirlikuyu istikametinden beşiktaşa dönüyorum tek başıma uzun takılmıyorum...
ayrı bi topik açmayacağım buraya haber ederim..

evet bisiklet odasına girdik tamirata iç lastikte 5 adet yama var ve atıldı tevekkeli neden indiği anlaşıldı yedek iç lastiğe baktık o da yama yerinden hafif hava kaçırıyor zımpara yaptığımız halde ..iç lastik fabrikası açacağım
iki adet alacaksın 20 ytl bu kadar pahalı olurmu kardeşim ben sirkeciye bi gideyim bakalım ucuza varmı iç lastik iğneli 26 jant için ve teker 1.5 için olacak ...
air spot michelin model.tane 5 yuro ,benim iç lastiğim benim tekere göre...
dünkü turda azizliğe uğradık her iki iç lastikte az hava kaçırmış....

sevgili forumdaşlar
.....çok uzun zamandır burdayım....artık yolun sonuna geldim ......sevgili genel sekreteriminde dediği gibi kalbime dikkat etmem gerektiğinede inandım ....tempomu 25-30 larda tutmaya karar verdim yukarı tempolar sakıncalı olabilir ilerde...
başka bi gerçekte herkezi tenzih ederim bu forumda insanlar eğlenmek için bisiklete binmekte hiç kimsenin performansını geliştirmesi gibi durum söz konusu değil....
burası spor forumundan ziyade arkadaşların hoşça vakit geçirmek istedikleri bir yer ve katılıyorum ama burada artık yerimin olmadığına karar veriyorum...bu şu demek artık non stop topiğe arada sırada uğrayacağım mesaj atan olursa konuşur muhabbet ederiz dertlerimizi paylaşırız ...

5 yıldan 6 yıla geçtiğimizde bisiklet üzerinde bir çok yerleri fethettim istanbul içi ve istanbul dışı....
bir çok yer gördüm....3 bisiklet eskittim kaç km devirdiğimi hesaplayamadım çünki km saatim bozuldu kafayı yedi....
yarışlara katılmadım sadece seyrettim o da zevkli idi. gruplarla dolaştım tek takıldım ama anladım ki tek takılmak daha zevkli evet grup olayı bana göre değil her yiğidin yoğurt yiyişi vardır artık tek takılacağım ...

bundan sonra olacak olan yarışlara seyirci olarak geleceğim....
garipçe ve belgradda var olacağım ama mangal için değil ....gelen sinyale göre buraya açarım programı ,hiç kimse gelmez ise sağlık olsun bebek rampasına vururum kendimi zati tek takılıyordum 70 lerde 80 lerde gene tek takılırız......

evet arada sırada non stop topiğime
geleceğim ......bakacağım dostlarım mesaj atmışmı diye ......

görüşmek üzre........

haydaaaa.........
bu ne şimdi.......
Çavuş hemen karamsarlığa kapılma bence şuan ki duygularını anlıyorum...Cumartesi günkü turu bence çok fazla kafaya takma 2 ay gibi bir ara verdik hepimiz çöküşteyiz aramızdaki bunca yaş farkına rağmen sen yine iyi durumdasın yalnız biz seni öyle görmeye alışkın değildik bunun için bize tuhaf geldi + olayları biraz karikatürize ettik biliyorsun iki yl üst üste aynı zamanlarda ağır sakatlıklar geçirdim hele geçen yıl ayaklandığımda ilk tur Boğaz hattı deniz seviyesindeki turda inanki öyle acılar ektimki bisikleti boğazın serin sularına atacaktım neredeyse bence hiç moralini bozma evet temkinli olmada demiyorum ama kademeli ve akılcı bi şekilde turların zorluk derecelerini arttırdığın vakit iki ay içerisinde toparlarsın bu bisiklet çok nankör olduğu gibi katma değeride tam verir mesela bu hafta geçen haftadan daha iyi hissedeceksin diğer hafta dahada iyi olacak her türlü fikrine saygım var ama bu sezonu geçen sezondan farklı geçirmeceğinden eminim....

dostlar selam, iş dolayısıyla belki size katılamıyorum ama arada takip ediyorum sizleri..

Çavuş yapma, böyle moralini bozma.. neden bu kadar moralini bozdun bilmiyorum ama sen yaşına göre çok çok iyisin. hepimiz her yaşı yaşayacağız, önemli olan senin gibi iyi yaşama arzusunda olmak, moralli olmak, sevdiğin, arzuladığın, sana bişeyler verdiğini bildiğin, hissettiğin şeylerin peşinden gitmek işte.. evet daha erken yaşlarda daha farklı olurdu. ama olan oluyor işte hayatta, şu anki yaşında arzuyla bişeylerin peşinde koşuyorsun, ne güzel işte. millet evde pinekliyor, sense kendini geliştirmeye çalışıyorsun..

Gayet te iyi olduğunu herkes biliyor.. belki vücudun o gün kırıktı, halsizdin, havalar soğuk vs..

haddime değil ama aslında arada molalarda vermek gerekiyor olabilir. 1 hafta dinlen mesela hatta 2 hafta, hiç bisiklete binme. hem özlersin, sonra da yeni sezonu açarsın, yine bomba gibi dönersin..

bu forum sen olmadan yürümez :) seni görüp gaza gelen çok kişi var. küsüp kopma, insanlar seni seviyor..

umarım yazdıklarımda yanlış anlaşılacak bişey yoktur. herkese selamlar, devam dostlar devammm

@Kudret Kurtcebe

Çavuşum sizdemi YAŞ Kararıyla emekliye ayrıldınız :mad::mad::mad:

ben de teşekkür ederim çavuş.. haklısın dediklerinde ve ben şöyle düşünüyorum:

insanların istanbul'da doğru dürüst bisiklete binememesinin iki sebebi var bence; yolların durumu ve çalışanların vakit bulamamaları. sen de diyorsun yol bulamıyorum diye, ben de bulamıyorum.. bostancı civarında oturanlar kısmen şanslı ama onlar da hep aynı rota.. bu benim şevkimi kırıyor..bizim boğaz yolu, asfaltı iğrenç.. trafik te istanbul'un her yerinde bok. uzaklara gitmek gerek o yüzden de zaman gerek. çalışanlarda da bu yok..

nasıl katılacaklar sana, belki hafta sonları, onda da bazen çünkü herkes birbirinden uzak oturuyor.. yani kopuklar.. mesela izmir de otursan böyle olur mu? kafana göre insan da bulursun, buluşursun da.. üzgünüm ama istanbul da düzen başka şekilde kurulmuş. yine en fazla böyle yollarda buluşabilenler bostancı grupları.. çünkü orada en azından yol var ve istekli insanlar. karşıyı pek bilmiyorum. mesela ben boğaz hattında oturan bi tane kafa adamla tanışmadım.

@saint poussin

benim erenköyde hiç yok minibüs yolu bi arkadaş vardı oda kayboldu gitti yani bi başlayan bi daha gerisini getiremiyor ya başka yere taşınıyor ya da iş güçten gelemiyor tempo deyince benim tempom hızlı geliyor insanlara halbuki ben normal tempodayım mtb için 25-30 arası değişmez uzun yolda bile aynı geçen sezon bayağı 35 lerin üstüne çıktım bu neden oldu üçlü çalıştık ondan ben aytek onur ...
şimdi işin ciddi tarafı şu 35 lerin üstü uzun yollarda bana risk getirebilir zaman içersinde, kasmanın anlamı yok zorlamanında anlamı yok ,çünki 20 lik gibi atmıyor bizim kalp, ortayı korumak lazım bu yaşta ...

Değerli arkadaşlarım....
gerçekten ne yazacağımı bilemiyorum zaten siz hemen her şeyi yazmışsınız...
Barışa katılmakla beraber bir iki kelamda ben etmek istiyorum...
Sevgili Barış seni çok sevdik çok benimsedik gerrçekten düzgün kişiliğin ve sportif isteklerin bizi fazlasıyla memnun etti...

Çavuş sen henüz misyonunu tamamlamadın beklentilerinde çok haklısın ama napalım olan ve olacak bukadar belki daha sonraları yada belkide yarın bizim tarzımıza uygun bisikletçiler olacaktır...
biliyorsun bu forumda nelere maruz kaldık bizi sevdiklerini,saydıklarını söyleyen kadar bizden hoşlanmayanlarda var belkide hiç birimiz dört dörtlük değiliz...
mutlaka bizimde hatalarımız olmuştur ama her zamanda doğru işler yapmak itibar görmeyedebilir...
sonuç olarak bizim tarzımız belli olmasına rağmen biz herkese kapımızıda açıyoruz herkeslede birlikte olmaya çalışıyoruz gerçek hayattan bildiğimiz ne insanlar var dimi sadece kendi tarzını bilen diğer tarzlara saygı duymayan onları küçümseyen ne insanlar var asla bunlar gibi olmayacağız herkesin bisiklet anlayışına saygımız olacak...
burada yazamadığım bir çok şey var ama sen beni anlarsın bu camiada şu 3 yıl içerisinde o kadar enterasan şeyler gördüm ki bazen inanmakta zorlandığım şeyler oldu...hal böyle oluncada ister istemez bir sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş durumları oluyor...
böyle yazıyorum yazıyorum sonrada pişman oluyorum ya neden??? yazdım bu kadar yazıyı diye işte bazen kendine hakim olamıyor insan...

Çavuş sana ve yaptıklarına bu camia müteşekkir olaması gerek bence....
yıllarca arka takım kaptanlığındaki gurupları nasıl özverilerde bulunarak güvenliklerini sağladığını çok iyi biliyorum ki sadece bu bile yeter...

şurada acaba senin bu pozisyonunu yapabilecek kaç kişi çıkabilir yapmak isteyen olsada nasıl yapabilir......

Kudret abi bizi bırakıp hiç bir yere gitmezsin sen. Sadece biraz kırılmışsın bazı şeylere. Ama bu camia sensiz olmaz.

Bu arada naçizane bazı bilgiler paylaşmak istiyorum, araştırdığım kadarıyla kendini zorlayıcı, yıpratıcı şekilde ağır egzersiz yapmak vücudu erken yaşlandırıyor.

Yani kararında spor yapmak gerek. Belli bir hızda ve belli kilometreyi tepmek gerekiyor. Rakamlara oynamamak gerekiyor. Her şeyin başı sağlık. Sağlığını tehlikeye atacak biçimde rekora oynamak ne kadar doğru ? Bu topiktekilere değil lafım yanlış anlaşılmasın. Genel olarak konuşuyorum.

saol aytekin, aynı şekilde benim içinde çok zevkli turlardı ve tanıştığıma çok memnunum.. arkadaşlık, dayanışma olmadıktan sonra zaten grup halinde hareket etmenin bi anlamı yok. mesela şu garipçe turları çok iyiydi. in çık in çık gebere gebere ve güle güle.. böylesi güzel. ayrıca çok acıkırsak ve canımız isterse bi kuzu bile yeriz tur sonrası di mi ama:) havalar biraz iyi gitsin yine arada sizlere katılacağım, mesela garipçe turlarına, ya da başka bişeyler ya da iki günlük bir haftasonu trakya turu mesela, Edirne gibi, merak ediyorum oraları ve şu istanbul dan çıktıktan sonra yollar daha iyidir belki, sen biliyorsun oraları..

Kudu ya moral verebilecek en yakın adamlardan birisin, bir de onur. sana kulak verir ve biz de yine sizi topikten izleriz hangi maceralara girdiniz diye:)

@krankmili

görkem teşekkür ederim....
kırılma yok haşa ,insanların aşırı derecede bisiklet olayı ile mangalı karıştırmalarından ötürü canım sıkkın..sahil taraflarında yazın bisiklet yolu üzerinde mangal yapanları nasıl eleştiriyorsam beş senedir bu forumda aynı hikaye köfte ekşın ,belgrad mangaldır gidiyor yemek üzerine bisiklet sürmekte riskli ki ben asla ağır yemek yemedim tur esnasında....
zati yenmez ....
evet zorlama yapmadım bu cumartesi turun sonuna doğru aytek arkadan uyardı beni, zorlama yapma diye tünel çıkışında son rampayı bağırarak çıktım acı yok acı yok diye tünel çınladı...
evet şimdi bende ağrıda yok hiç bi şey yok ...zorlasaydım şimdi dizim ağrıyordu ..
dünyaya bakarsan , lens amcaya ,o da bitti, yani artık o başkaları tarafından geçildi .lens bu durumu hazmedecek tabi ...
olaya böyle başlamak yani bi bisiklet yarışçısı olarak başlamak başarılar beraberinde geldiği zaman kişi ister istemez havalanabilir ve buna çevrede tazzik verirse hepten uçuşlar başlar bunlara dikkat etmek lazım çevrenin gazınada gelmemek lazım .....
yarış ve rekabete gençliğimden beri soğuk bakmışımdır olimpiyatlar ,futbol vs vs
halbuki herkes yapabileceği sporu yapmalı ve asla rekabet olmamalı diye düşündüm rekabet neden olsun ki......
işin içinde para olunca hırs oluyor ..kaybedince ise çöküş oluyor halbuki ne para nede hırs bizimle alakalı olmamalı ....yarış esnasında ister istemez hırslanırız...
ama üçlü takılırken antremanda ben hiç bi şekilde hırs yapmadım olayı ,bilakis çok zevkli antremanlar yaptık tabi dahada yapacağız yalnız temponun arttırılması konusunda sana katılmaktayım her an bi şey olabilir aşırı derecede tempolarda mazallah güm diye giderim bunun bilincinde olarak artık tempomu makul seviyelere çekeceğim bu sezonda yani bahar ve yaz ve sonbaharda bu da 25-30 arası değerler olacak el mahkum ....bu kalp yaşlı bilmem kaç defa attı bi gün mazallah tak diye durur....

Selam Kudret abi ilk önce kendimden sonra benim gibi olanlardan utandım şahsen senin gibi bir insan bu kadar azimliyken biz yerimizde sayıyoruz hatta geriliyoruz en son beraber turlayalım diye çıktığımda gerçekten peşini bırakmayan aksiliklerden sonra araba çarpması ve ondan sonra biraz ara vermem ve öylece uzak durmam biraz kişisel özgürlüğümü engelledi son yazdıklarını gördüm son derecede haklısın gerçekten katılıyorum tekrar pedallamak isterim fakat artık güvenliği düzgün tutarak tur yapmam lazım ki kask tabi ki her zaman şart bir yandan kendi öğrenciliğime veriyorum bu eksikliklerden dolayı...bisikletten biraz uzak kalmamın diğer nedenide ailemin telaş içerisinde olması onları telaşlı görünce ben dayanamıyorum bu sefer...henüz bende ne yapacağımı bilmiyorum bir yandan bisikletin özgürlüğüne kapılmak bir yandan ailenin o telaşlı halleri, bu ikilemde sabit kalıyorum :S

Sevgili Kudret abi,
Haddim olmayarak bende bir kaç şey yazmak istiyorum, özellikle çok eleştirdiğin mangal ve tiyatro faliyetlerinde bulunan biri olarak :mad:
Senin düşündüklerin senin açından doğru olabilir ama herkesinde kendine göre
doğruları olduğunu kabul edip ortak bir noktada buluşmak lazım.
Ben bisiklete başlayalı tam bir yıl oldu ve bana bisikleti sevdiren abim maraton
koşucusu ve bisikletci, ondaki kondisyonu düşün artık, ilk başlarda ben 100 tlye bir bisiklet aldım ve o abimle beraber sahilde haftalarca bindik, şimdi
düşünüyorumda o zamanlar benimle bisiklete binerken kim bilir ne kadar ızdırap çekiyordur :D
Ama her zaman beni teşvik etti ve bir yıl içerisinde daha iyi bir bisiklete ve en
azından bisiklete binebilecek bir ekipmana ve çevreye sahip oldum,
Aynı şekilde Aytekin abide bana ilk rampalı sürüşümde rampa çıkarken bana
çok yardımcı oldu ve ondan sonrada her türlü soruma bıkmadan usanmadan
cevap vermeye çalıştı (Buda yetmezmiş gibi senin çok güvendiğin adam mangala ve tiyatroyada geldi :D )
Yani anlatmak istediğim şu ki eğer bazı konularda daha ileride olan insanlar
yeni başlayanlara yada kendisinden daha alt seviyede olanlara yardımcı olup
onları motive etmezse diğerleri hiç gelişemezler. Aynı şekilde Çoşkun abi ve
Aytekin abi gibi insanlar beni teşvik etmeseydi, ben kesinlikle bisiklete binmezdim
Özellikle ilk rampalı turumda bütün rampaları elimde çıkardıktan sonra bir daha
bisiklete binmemeyi düşünmüştüm :mad:
Netice olarak bende sizler gibi uzun mesafe bol tempolu sürmek isterim ama
yapamıyorum o yüzden yapabildiğimiz kadar yapıyoruz, sen eğer böyle
binecekseniz hiç binmeyin diyorsan o başka ama bence hiç binmemektense
mangallı bile olsa turlar yapmak daha iyi gibi geliyor, ayrıca bu yaz beni rampalarda
arkadan iteklersen seninle kartepeye gelirim :D :D :D
Seviyoruz seni abicim sen yeterki bırakma biz ömrümüz boyunca değil mangal
haşlanmış et bie yemeyiz :D

• Beğen
Tepkiler: Cem Şentin
Geri