Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

'' nonstoptempo''

@Recep Volkan ÇETİNCEVİZ

recep dostum kendini kasma ....
ben gene burdayım dedim ya dostlar buraya mesaj atar dertleşiriz çıkış yolları ararız bak engine o da öğrenci sorunlarla boğuşuyor hem bu paraya kızıyorum insanların ağızlarının suyu akıyor ve bu bisiklet parçaları dışardan geliyor ve pahalı ,insanlar burda iyi bisiklete sahip olamıyor ama bi gerçek daha var onur u çok severim ama onur altında kron ile harikalar yarattı bu cumartesi çok genç onur bu iş altta bisiklete bakmaz ...evet antremana, bu bisiklete vakit ayırmaya bakar ......

öncelikle istikbal, bırak bisikleti ona binme sen imtihanlarını vereceksin ...vakit kalırsa antreman yapacaksın benle yada ferdi....
benim için her gün boş....bi gün yakalarız ve anadoluda pedallarız.....
bu pazar avrupa yakasında bebek rampasına bi ziyaret yapacağım .....

Scudo
@Raif Korkmaz

raif bende seni severim...
raif ikimizde sanatçıyız daha doğrusu ben sanatı bıraktım emekli işçi oldum artık üç aylıkla geçinmeye çalışan müzisyen işçisi emekçisi ...
tabi ki herkezi teşvik etmek lazım ...
ama inan hırs çok önemli.....hiç kimse rampaları sevmez ama hırs yaptığın zaman işi bitiriyorsun
raif ,genel olarak konuştum diğer topikte burası bisiklet forum ise daha aktivite yapmalıyız, yani spor yapmalıyız ama topikleri açarken mangal köfte ekşından ziyade gezi amaçlı ,olarak da açılabilinir illaki burda mangal yapılacak diye bi şey söz konusu olması gerekmeyebilir onu anlatmak istedim...sürekli mangal olmaz ve köfte ekşın bunun adına şu denir yemekli tur ...biz bisiklete biniyoruz ve hep mangal yapıyoruz yada gidip lokantada yemek yiyoruz ama bunu hep yapıyoruz çünki biz kemikleştik demek bana mantıklı gelmemekte ...
ve sonra insanlar şikayet ediyor benim mide niye erimiyor diye ...spor yapılmıyor ondan tempo demek gerçekten sürat demek .....
evet kiminin temposu 25-30 larda olur kimininde 35-40 larda olur bu normaldir kimi ise 17 lerde kalır ama hep 17 lerde kalırsa o hep 17 lerde gider bu da bisiklet sürüş tarzıdır ama süratli olmayan bisiklet sürüş tarzıdır...
bi yere gittiğim yok ama dediğim gibi bana kızmayın ben hiç bi mangal olayında vede köfte olayında asla bundan sonrada var olmayacağım bu da benim tarzımdır ve hatta aytek ile onur ile yapacağım antremanlarda dahi ağzıma yemek koymayacağım sadece enerji barları olacak...

evet kartepe benim için bitti nedeni artık trenlede işim olmayacak 270 km ye soyunan olursa giderim o da kendi tempomda olur ...artık gece yarıları dönerim... yalovaya geçişte ise sadece bundan sonra araya taşıt aracı olarak feribotu sokacağım 6 ytl onun dışında başka bi taşıt kullanmamaya özen göstereceğim ... bu da bana 200 km üstünde patlayacak...

evet motive edilecek ,ama diğer arkadaşlarımızda vakit buldukça ferdi çalışmalar yaparak kendilerini geliştirecekler bu kış aylarında evinde treynırı olanlar yaşadı evet kış artık bitiyor 20 gün sonra, ve sezon başlayacak...

@krankmili

ahahhahahahahah bunu dese dese görkem der ......

:) :) :) :) :) :)

evvet .....
görkem yaza şu güzel turlarını bekleyeceğiz ona göre ......

:in: :in: :in:

(link)
yazılara zeki müren le başlıyayım değil mi ? :)

ben gelmişem :D bu konuya girdikçe hep bir tebessüm beliriyor yüzümde :D
Kudret abi bisiklet tamir restorasyonu için fiyat teklifinde a dan z ye 130 a yaklaşan bir masraf çıkıyor.Hesap dahilinde makul peder ilgileniyor sirkecide tamiri gerçekleşek bu bir iki ay içerisinde.Lakin sınavlar yaklaşıyor pek ilgi duyamıyorum.

burada yine bir tatlı bir mangal sürtüşmesi olmuş :D
olsun olsun şahsi bir kaç sorum var onlarda içimde kalsın :D
ve son bir video
(link)
bilin bakalım videodaki zır deli kim :D

bu inen engindir tabi.....
evet o yolu hatırladım o vakit tekerler dişli idi. o yol tam offroadluk ...
iki ay sonra haziranda bilare bi şekille ,olaylar başlar önce bi köprü var ordan geçme olayı 5 haziran bilemedin 12 haziran ..

Sizi çok iyi anlıyorum Kudret Abi. Ama foruma küseceğinize yeni başlayanlara ve benim gibi yeniden başlayanlara başlangıçtan ileriye bisikletin inceliklerini öğretseniz iyi olmaz mı ? Bu nedenle benden önce aynı düşünceyi dile getiren Raif Abi'ye katılıyorum. Ayrıca siz forumda çok sevilen bir abimsiniz. Ama turlarınızda yüksek tempo yapmanız ve lastiği patlayan arkadaşı kendi başına bırakmanız ben dahil birçok arkadaşın gözünü korkutmakta. Ayrıca bazı arkadaşların benim gibi öğrenci, bazısının çalışıyor, bazılarının da evli barklı olması nedeniyle biz, sizin kadar bisiklete vakit ayıramıyoruz. Bu nedenle sizden kararınızı gözden geçirmenizi ve bize rehber olmanızı dilerim.

@Cem Şentin

cem çok kültürlü bi insan olduğunu biliyorum..
ben kimseye küskün değilim sadece benim topiğe mesaj gelirse cevap yazacağım ve pazar programı yazacağım tabi benim anlayışım gezi şeklinde değil....
şimdi çalışan çok evet doğru öğrencide çok doğru fakat boşluklarda değerlendirme yapılır tabi bu değerlendirmeler nasıl olacak önemli olan o ,
tempolu olacaksa bu tempoyu korumak için disiplin gerekmekte ve de ipin ucu kaçarsa sıfıra dönülmekte bu hepimiz için geçerli yalnız bu kalp hafif bi şekilde beni uyardı geçen pazar ..demek istediki temponu düşür ...bu tempo 25-30 arasında olacak bu tempo bile çok kişiye fazla gelir.....
evet bisiklete bakış tarzımız nedir ..

1- isteyen yavaş sürer ve hız yapmaz
2- isteyen tempolu bisiklet olayına geçer zamana karşı yarışır
3- isteyen benim gibi zamana karşı orta noktada kalır bi üste geçmez...yaş dolayısıyle ...

yaşıtlarımın zamana karşı antremanları varsa çok dikkatli olmalarını söylemek istiyorum bi gencin kalbinden çok daha fazla benim kalbim attı bu da şu demek, fazla yüklenmenin ne gibi dez avantajlarını getireceğini bilmeliyim ona göre herşeyin orta noktası iyidir deyip ortada kalmalıyım...

cem....
senin bisiklet 15 vites onun için senin tempon kısıtlı bi başka bisiklete ilerde geçersen 27 vitese tabi tempo olayına başlarsın ferdi olarak çalışma yapmak demek, bu trafikte çok dikkat gerektirir demek, trafiği az olan güzergahlarda sabah erken yapmak lazım .......
bu lastik değiştirmelerine evde prova yaparak çözüm getirmek akıllıca
patlak olmayan tekerin iç lastiğini indirip aparatlar ile tekeri janttan ayırmak tekrar takmak, bunlara çalışmak lazım ki yarın öbürsügün tek giderken teker patladığında çözümü bilelim, yanımızda hep iç lastik olması lazım çok güçlü pompa.....bakıyorum kaskın yok ben kask fanatiği değilim ama tek sürerken bi düşme olayında ne olacak, ya kafanı kaldırımın sivri tarafına vurursan oracıkta ölürsen allah korusun ne olacak yaşlı bi adam böyle öldü sahil yolunda....
başka sana söyleyeceklerim, kış aylarında içine pamuklu giyersen süreyi uzun tutarsan bi de rampalarda terlersen sonrada durursan o vakit hasta olursun kış aylarında hiç kimseye tavsiye etmiyorum, açıkçası tavsiyem ise evde treynır olması ...o da yoksa malesef sezonu kapatıp benim gibi ki gerçi kapatmadım ocak şubatta bindim kısa mesafe yüksek tempo 10 km ama gördüm, 100 km lik tempolu sürüşte yetersiz olduğunu bu olay şudur 100 km lik tempolu sürüşlerin arası açılırsa birden 100 km ye girersen kesilme olur bu çok normaldir.....
hele 2 ay ara vermişsen ben ocak ve şubatta bindim ama 10 km de işi bitirdim sabah çok soğuk oluyordu akşama doğru ayaz çıkıyordu kısa mesafe yapan kaynarca dostlarımda aynı şekilde düşünmekteler yani öyle birden 100 km artı üstü olmaz malesef hemide tempolu.......
güçte süreklilik için yavaş yavaş basamakları çıkmak lazım ......geçen sene yaptığımız üçlü çalışmalarda tempo 35-40 arasında değerlerde gidip geldi ama bu değerleri benim sürdürmem yaş dolayısıyle sakıncalı olduğundan tempo 25-30 değerler arasında kalması benim için mantıklı.....

@Kudret Kurtcebe

Haklısın Kudret Abi. Ancak maddi imkanım 21 vitesli bir bisiklet almaya olanak veriyor. Onu alabilsem onu şimdiki bisikletimden daha fazla kullanmayı düşünüyorum. Başka türlü kilo veremeyeceğim. Ayrıca şimdiki bisikletimin frenleme ve dönüşteki performansı iyi ama onunla rampa çıkmada zorlanıyorum. O nedenle yeni bir bisiklet arayışındayım. Onu alabilirsem eski bisikletimi (ondan önceki bisikletim de duruyor) kask, yazlık ve kışlık eldiven ve kadans özelliği olan kilometre saatiyle takas etmeyi düşünüyorum. Keşke öyle bir olanağı veren bir bisiklet firması olsa.

cem abi senin bisikletin durumu oldukça iyi benimkinden en azından yürüyor sıfır almak yerine ona
acera fren 25 lira yedili ruble ona göre göbek toplamda 80 liraya işini görür gibi kilo vermen için o bisiklet güzel kondisyon yapar

@engin güner

Eğer dediğin gibi şimdikine uygun göbek, yedili ruble ve acera fren varsa bir gün buluşalım ve buna operasyonu yapalım. Ayrıca bisikletimi temizlemek ve boyamak gerekiyor. Bununla iyi manevra yapıyorsun ama yokuş çıkarken zorlanıyorsun.

• Beğen
Tepkiler: engin güner
bu topik açıldığından beri antremanlara hafta içi anadolu yakasından gelen olmamıştır bu nedenle bu topik hafta içi gene açıktır yalnız buraya atılan mesajlara göre programı arkadaşlarım belirleyebilirler ,
evet yemekli gezi anlayışında değilim ....
hafta sonunada bu topik açıktır antreman topiği olarak kalacaktır burası okuldur....
bu forumun yerel bisiklet grupları topiğinde ise performastanbul topiği vardır aytekin erzan sahibidir,,,,,,
o topik ise ultra ıronmanlik mertebesidir bu topikten hazırlanarak,
diğer topiğe hazırlanmak size kalmıştır...

esen kalın......

@Kudret Kurtcebe

Abi yarın kadıköy kartal yapacakmısın.Dünya Kadınlar Günü Bisiklet Turu varya saat 10 da.

@Murat sonkaya

ha ama önce antreman olacak...

:in: :in: :in:

http://lh5.ggpht.com/_EntkeNdEako/TTw3ROWIAAI/AAAAAAAAAaY/1XWnZUaS06I/s512/100_3921.jpg

arabaları stop ettiren rampa bebek rampa iyidir iyi....

evet bebek rampa dedik ama yolda arkadan tanıdık bi ses gelince eren olduğunu anladım, sarıyere kadar gidiyormuş beraber bastık ve döndük ben dönüşü bebek rampadan yapmayarak ,tarabyadan yaptım yolu uzattım orada fena değildi ilk kez çıktım evet dönüş tarabya rampa ideal.....

@Kudret Kurtcebe

Hocam Merhaba,
Sizi Çayırbaşı ışıklarda gördüm, oto stop yaptım durmadınız.:)
Zaten duramazdınız mermi gibi gidiyordun.
Bende ormana doğru pedallıyordum.

Sağlıcakla kal.

@Bahadır ATILGAN

sağol bahadır mermi sayılmaz sağlığım için tempomu 25-30 arasına ayarladım artık 30 un üstüne hazır olsamda, basmayacağım ,bu durumun ,artık benim için riskli olduğu ortaya çıktı, geçen cumartesi turun akabinde, kalbimde hafif bir sızı oldu, bu uyarıya önem göstererek tempomu 25-30 aralığında tutmaya çalışacağım ... kalbi zorlamanın asla anlamı yok....

güzel antrenman oldu abi iyiki sana denk gelmişim ben yoksa tempo falan yapmam laylaylom takılırdım. keşke devam ettirebilcek olsam, ama vakit sıkıntısı var bugün bile derslerle uğraşmam gerekirken havanın güzelliğine kapılıp attım kendimi yollara. ama yaza doğru bakalım nolur belki rahatlarım vakit olur...

@Eren Boz

eren sen merak etme garipçe olacak belgrad olacak ......
orda tempo yaparız gene ...haziran da ayar çekeriz bu arada ilk kez tarabya rampasını çıktım çok güzel bi rampa kaymak gibi malum yukarda kavşaklarda durarak çok dikkatli bi şekilde bekledim oraya grup olmaz ..neyseki sen bebektesin......,biliyorsun ortaköy acaip sıkışmakta dönüşte.....

Geri