Scudo Sports

Ön far tavsiyesi

Arkadaşlar merhaba, ürünü bu sabah kullandım , üstteki yorumlarda da magicshine 2600 almak istediğimi belirtmiştim, moon Rigel 1500 ürününün kapasitesi belli, oldukça iyi aydınlatıyor, görülmemek ve görmemek mümkün değil. Uzak aydınlatması da çok başarılı. Video eklemeye çalışıyorum.
Daha uzun bir video çekip paylaşacağım

Son düzenleme:
Scudo
@Peregrine O kumandanin 10$ olduğunu gördüğüm için eve gittiğimde düzgün bir yere koyayım en iyisi😅 1300 lm aldığımda kutusundan çıkmıştı. 1500 lm de çıkmadı sanki🤔

@Peregrine O kumandanin 10$ olduğunu gördüğüm için eve gittiğimde düzgün bir yere koyayım en iyisi😅 1300 lm aldığımda kutusundan çıkmıştı. 1500 lm de çıkmadı sanki🤔
1500 olandan çıkmıyor doğru, çok da önemli değil benim için, kutudan çıksaydı evet kullanırdım ama ekstra masrafa gerek duymuyorum, kaska falan bağlasaydım çok mantıklı olurdu. Magicshine da da paket içinden (2600b olanda) çıkıyormuş ama kısmet artık.

(link)

Bir süre önce bunu aldım. En kısık modunda dahi (300 lümen), iyi ve geniş aydınlatıyor. 1200 lümende zaten araç farı gibi diyebilirim. Üstten hafif kesik, bu nedenle karşıdan gelene direkt çarpmıyor. Uzaktan kumandası TR'de galiba yok ama selektör gibi kullanılabilecek özellikleri vs var. Modların hepsi tek bir tuş üstünden çalışıyor. Akıllı birkaç modu var ama çalıştırmak için uğraşmadım. Mesela 2 dk kıpırtı olmazsa kendini kapatıyormuş. Bataryası 4000 mah, zaten ele alınca ağırlığından anlaşılıyor. Dış kısmı kaliteli bir metalden. Garmin veya gopro gibi bağlantılara uyacak 2 aparatla geliyor. Kolay kolay bu tür ürünleri beğenmem ama bunu tavsiye ederim.

2 senedir moon vortex pro 1300 lümen kullanıyorum. Şişmanbisiklet üzerinden vortex pro uyumlu kendi orijinal aparatını aldım fakat bu seferde garmine bağlamam için ara aparata ihtiyacım olduğunu öğrendim ve onuda amazondan temin ettim. Gayet güzel durdu.

(link)

(link)

Dosyalar

• 20250207_140148.jpg
    20250207_140148.jpg
    49,9 KB · Okunma: 78
  • 20250207_140156.jpg
    20250207_140156.jpg
    68,5 KB · Okunma: 76
Moon 600 lumenlik var bende fazlasiyla is yapiyor

İlginizi çekerse ve piyasada bulunuyorsa; ayrıca satılan bir usb-c portuna takılan kablolu kumandası da var.
bu fardan sipariş geçtim az önce Bu Kumanda için de gruptaki elektronikçileri beyin fırtınası yapmaya davet ediyorum. Normalde bir type c portunda 24 pin var. Bunlardan uygun olanını bulup, kısa devre yaparak butonu kendimiz de yapabiliriz.
edit : CC1/CC2 (Pin A5/B5): Cihazın yönünü ve türünü belirler (Bunu kullanabiliriz!) Chat gpt ile ytaptığım bir araştırma. Haydi elektronikçiler göreve :)

bağlantı noktasını nasıl uydurdunuz hocam yapıştırıcı v.s mi ?
Biraz geç yanıt olacak fakat bağlantı noktası en sağlam far olarak VastFire'ın şu modelini önerebilirim
Bağlantı kızağı tamamen aluminyum. Su geçirmez kasa. İçindeki 2 lityum iyon pil değiştirilebiliyor.
Ayrıca karşıdan gelenin gözünü rahatsız etmeyecek düzgünlükte ışık veriyor.
Memnun olmadığım tek yönü, ışığı kapatmak için düğmeye 2 saniye boyunca basma zorunluluğu.
Bazen yolda giderken kapatmam gerekiyor, elim 2 saniye meşgul oluyor.
Kapatmayı çift tık şeklinde ayarlasalardı kusursuz olacaktı.

vastfire.jpg

Meteor vortex ve rigel arasında kaldım. Şuanda meteor 600 kullanıyorum. 1300 olan modele mi geçmeliyim yoksa rigel ile aydınlatma birimini tamamen mi degistirmeliyim bilemedim.

Meteor vortex ve rigel arasında kaldım. Şuanda meteor 600 kullanıyorum. 1300 olan modele mi geçmeliyim yoksa rigel ile aydınlatma birimini tamamen mi degistirmeliyim bilemedim.
Knog blinder 900'a baktın mı Deniz, çok popüler son zamanlarda

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Knog blinder 900'a baktın mı Deniz, çok popüler son zamanlarda
Bir tık bütçemi aşıyor. Doğum günü hediyesi olarak hanıma aldıracağım. 😀

Moon markasından memnunum. 2 yılı geçti sorunsuz kullanıyorum 600'lüğü. Sadece 1300 lumen olanın lumeni elle ayarlayabiliyormuşuz. 600 lumen olarak kullansam ki şuanki max ışığım bu (gayet yeterli geliyor) 100 lumende kullanıldığında 28 saat çalışma süresi varsa 6 ya bölünce 4.6 saat gibi bir süre dayanır. Benim şuanki aydınlatma max lumen çalıştığında en fazla 2 saat gidiyor. Bizim turlar geceleri
2-5 saat arasında degisiyor.

Bir tık bütçemi aşıyor. Doğum günü hediyesi olarak hanıma aldıracağım. 😀

Moon markasından memnunum. 2 yılı geçti sorunsuz kullanıyorum 600'lüğü. Sadece 1300 lumen olanın lumeni elle ayarlayabiliyormuşuz. 600 lumen olarak kullansam ki şuanki max ışığım bu (gayet yeterli geliyor) 100 lumende kullanıldığında 28 saat çalışma süresi varsa 6 ya bölünce 4.6 saat gibi bir süre dayanır. Benim şuanki aydınlatma max lumen çalıştığında en fazla 2 saat gidiyor. Bizim turlar geceleri
2-5 saat arasında degisiyor.
Moon iyi marka bende de var bir tane, bu knot Özceylan bisiklette 2800tl yanılmıyorsam, senin düşündüğünle aynı değil mi fiyatı ?

Moon iyi marka bende de var bir tane, bu knot Özceylan bisiklette 2800tl yanılmıyorsam, senin düşündüğünle aynı değil mi fiyatı ?
Erdoganlarda 1850 lira olarak var şuan. Satılmasın hepsi de 😀

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
@-Deniz- Vortex 1100 kullanıcısı olarak hem yedek olsun hem son zamanlarda yaptığım orman için gece sürüşlerinde kullanmak için Rigel modellerini epeyce inceledim. Daha büyük batarya içerip daha yüksek lümen almak için Power modeline bakarken, Storm Pro 2000 çekti dikkatimi. Vortex'teki bataryanın ikilisini kullanıyor. Rigeller gibi kendine özgü batarya değil. Verim epeyce yakın, fiyat yarıya yakın. İncele istersen. Bataryadan dolayı daha ağır tabi ancak beğenerek kullanıyorum.

• Beğen
@-Deniz- Vortex 1100 kullanıcısı olarak hem yedek olsun hem son zamanlarda yaptığım orman için gece sürüşlerinde kullanmak için Rigel modellerini epeyce inceledim. Daha büyük batarya içerip daha yüksek lümen almak için Power modeline bakarken, Storm Pro 2000 çekti dikkatimi. Vortex'teki bataryanın ikilisini kullanıyor. Rigeller gibi kendine özgü batarya değil. Verim epeyce yakın, fiyat yarıya yakın. İncele istersen. Bataryadan dolayı daha ağır tabi ancak beğenerek kullanıyorum.
Bunun şarj süresi çok iyiymiş abi teşekkür ederim. Vortex prodaki pilin aynısı değil sanırım. Yedek baktın mı bulabildin mi hiç? 3 sene önce başka bir moon farı 6 ay hiç kullanmadığım için pilden bozulmuştu. Pil dışında pek bozulmuyorlar düzenli kullanımda.

Son düzenleme:
Rigel al. Takip sokmesi ve boyutu daha iyi pilide daha iyi.

• Beğen
Meteor Pro 2000 lümen olanını aldım çok memnunum. Yarı güçte kullanınca bile akşamları araçlar selektör yapıyor kapa sunu diye. Daha önce 1300 lümenlil Meteor Storm vardı bende çaldılar. Sonra 1500 lük Rigel Max aldım. Daha sonra onu kardeşime hediye ettim, 2000 lümenliği alıp devam ediyorum. Moon markasından memnunum ben. Elbette Magicshine, Knog gibi markaların çok daha hafif ve kullanışlı ışıkları var ancak para çokomel eğrisi. Birde dahili bataryalı olanlar bana hep bi tedirginlik veriyor. Meteor serisinin baaryası ölürse değiştirilebilir ancak igel serisinin bataryası ölürse komple çöp olur.

• Beğen
Merhabalar
Moon Meteor Vortex 1300 Lümen kullanıyorum. Farın önünde ki cam (veya başka malzeme) sürüş esnasında düştü, farketmedim. Farın önünde ki bu parçayı araştırdım ama bulamadım, arızalı vortex'i olan varsa satın alabilirim.

Meteor Pro 2000 lümen olanını aldım çok memnunum. Yarı güçte kullanınca bile akşamları araçlar selektör yapıyor kapa sunu diye. Daha önce 1300 lümenlil Meteor Storm vardı bende çaldılar. Sonra 1500 lük Rigel Max aldım. Daha sonra onu kardeşime hediye ettim, 2000 lümenliği alıp devam ediyorum. Moon markasından memnunum ben. Elbette Magicshine, Knog gibi markaların çok daha hafif ve kullanışlı ışıkları var ancak para çokomel eğrisi. Birde dahili bataryalı olanlar bana hep bi tedirginlik veriyor. Meteor serisinin baaryası ölürse değiştirilebilir ancak igel serisinin bataryası ölürse komple çöp olur.
araçlar selektör yapıyorsa biraz yola doğru indir istersen ışığı, insanlar rahatsız olmasın değil mi?

• Beğen
Geri