Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ön ve arka rulmanlı göbek

n11.com'dan Diamondback KT-K68-RBK 6 Vida Disk Uyumlu Kaset Arka Göbek 32h M. seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
(link)
Bu mesela kaset takılamaz mı buna, eski tip vidalı mı bu? 😁
Bu rulmanlı değil pardon..
SHUNFENG BİSİKLET ARKA GÖBEK 32 DELİK 6 VİDA RULMANLI 160,00 TL yerine 119,00 TL
(link)
Bunu paylaşacaktım, ilkini dikkate almayın..

Scudo
linkini verdiğiniz shungfeng kaset ruble uyumlu

@HakanAydn bulduğunuz göbek sizin sisteme uyumlu olur hem de rulmanlıymış o fiyata rulmanlı kasetli göbek hiç görmemiştim ben de yer imlerine aldım açıkcası bisiklet topluyorum şu sıralar.

Ama almadan önce adamla konuşun bazen yanlış yazabiliyolar karıştırabiliyolar Bilya yataklı da olabilir fotograftan anlaşılmıyor.

@Cuneyt Erkman @denizt bana pek rulmanlı gibi gelmedi..Satıcıya sordum bekliyorum..
Arkadaşlar, telefonla teyid ettim, rulmanlı ve uyumlu..Tek olay disk flanşı olması oda sorun değil..😁
Evet, ön arka Shungfeng rulmanlı siparişi verilmiştir..158 TL kargo dahil...Telefondaki arkadaşa sordum çok kalitesiz değildir ımarım diye. Yok hep takıyoruz, memnun alanlar dedi..Burdaki ustamda getir takarız dedi..Brooks ta bu kadar heyecan yapmamıştım..😁..İpek gibi dönsün yeter, ağırlığı vs umrumda değil..
Başta @denizt olmak üzere yardım eden fikir veren arkadaşlara teşekkürler..

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Cuneyt Erkman
Ön arka göbek geldi, kontrol amaçlı ikisinide çevirdim, arka düşündüğüm gibi rahat dönüyor ama ön göbek sıkışıkmış gibi zor dönüyor...Sağlı sollu somunları çıkarıp denedim fazla sıkılmıştır diye ama değişen birşey olmadı..
Sorun ne olabilir?

@HakanAydn Aldığınız yere debi sorun belki bi süre kullanırsanız açılır. Tekeri taktığınızda uzun süre rahat dönüyorsa çok önemli değil.

@denizt Yeni geldi, firmayı aradım oda öyle dedi , takarken bakarız..Sanırım üzerinde ağırlıkla çalışması gerekiyormuş..

@HakanAydn Ellerinde kalırsa 1-2 haftaya ben de bi çift alıcam sanırım göbeklerden. Siz o zamana kadar kullanım tecrübelerinizi de yazarsınız. Ağırlıklarını merak ettim hazır örmemişken tartmanız mümkün mü?

Son düzenleme:
@denizt Tartarım, ama söyleyim malzeme kötü değil..👍..158 e bedava, önde arka gibi olursa mis..Tabi ben hiç elime DT Swiss alıp bakmadım..Ama şu var, rulman kolayca değişiyor, olmadı en kaliteli rulmanı takarız olur biter..Tahminimden ağır gelmedi elime..

rulmanların göbekleri siyah renkte lastikse açılıp yıkanıp tekrar greslenip kullanılmaya devam edilebiliyor deniz kıyısı bir bölgede iseniz bakım süreleri kısalabiliyor tuzlu su kısa sürede rulmanı paslandırabiliyor

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@Cuneyt Erkman Lastik hocam metal değil, belki onlardaki tutuculuk durduruyor rulmanı..Aklımızda bulunsun bu gresleme işi..

• Beğen
Tepkiler: Cuneyt Erkman
@HakanAydn Abi benim hub içindeki rulmanlar dağılmıştı, sanayide değiştirmiştim. Parçacıdan en kaliteli olanlardan aldım zırt pırt değiştirmeyelim diye. Tornacıya giderken baktım, rulmanın dönüşü ağır gelmişti, ama jant boşta ve yük altında gayet iyi dönüyor.

• Beğen
@Ceyhun Özkan İyi haber...Aldığım arkadaşa "rulmanın en kalitelisini takayım gevşesin" dedim, rulmanın sıfır olduğunu ve sorunlu olamayacağını söyledi..Pul dan bahsetti, bisikletçi 2 dk da halleder dedi.. Bakalım..Arka güzel dönüyor..
Sesli çalışıyor hub, ben sevmiyordum, kısmet..😐

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
Göbekleri taktırmak için Ortacadaki ustama gittim. Beğenmedi hatta sitem etti 🙂. Göbeklerin MTB göbeği olduğunu, zaten ön göbeğin zor döndüğünü, onun kesinlikle sorun çıkaracağını söyledi. Elindeki Mavic jantları takalım diye ısrarcı oldu..Benim jantları, shunyeng göbekleri ve 11-40 sıfır rublem var onuda kattık üstüne de bir rakamda anlaştık Mavic Ksyrium jantlarımız oldu..Çok ta güzel oldu..Anlatılmaz yaşanır..😁
Shunyeng leri tartamadık o hengamede ama şunu söyleyebilirim, MTB ye uygun flanşa sahipler..Yani zaten bu bisiklette o göbekler dinamolu gibi duracaklardı..Zaten ustanın dediğine göre orjinal tellerde uzun gelecekti..Onun maliyetide 600-700 tutar dedi..Ağırlık olarak, şunu söyleyebilirim, Mavic in komple arka jantı Shunyeng in göbeğinden hafif..Kalite; ne kadar ekmek o kadar köfte..😊..Mavicler ufacık ve güzel işçilikleri var, çok rahat dönüyorlar boştayken, Shunyeng ler daha bir zamanla alışır inşallah hissi veriyor..
Lafın özü yol şehir bisikletine olmaz Shunyeng ler, pahalı bisikletede olmaz..Ön arka yağ gibi dönse bunu yazmazdım. Oda şansa kalmış belki..Arka iyiydi, ön kötü..

@HakanAydn Hayırlı olsun açık yataklı göbeklere de düşman değiliz sonuçta. Belki ben ilerde alır da denerim tecrübeleri yazarım.

• Beğen
Sağolasın..Takmadan hem ön hem arkayı elimde çevirerek test ettim. İpek gibi..Rulman cidden çok farklı..Yani hani burada hep deniyor, adam bisikleti yeni almış, "buna iyi bir jant takımı al" vs..Bana tuhaf ve abartılı gelirdi..Yok haklılarmış..Bariz bir fark var çıkarken, düz yolda ve inişte, hep farklı..Akıyor..Umarım tel filan kırmadan kullanırız..

Mavic in komple arka jantı Shunyeng in göbeğinden hafif.
Bu düşüncem tamamen el hissine dayalıydı. Dün Mavic in arka jant ağırlığına baktım Erdoğanlar daki spec bilgilerinde, lastiksiz 960 gr denilmiş...Shunyeng arka göbeğin bundan ağır olması imkansız...Muhtemelen tutuş şekillerinden öyle bir hisse kapıldım..

Shunyeng düşünen-ilgilenen arkadaşlar satıcıya sorsunlar ağırlık konusunu..O fiyata yinede denenebilir ama kargolanmadan dönüşün sıkı olup olmadığını teyid ettirin derim..Ağırlık binince açılır vs kabul edilesi değil...

@HakanAydn Kullanılan malzeme demirdir muhtemelen rulmanları da öyle içinden geçen mil de. kare mil göbekler 300 gram civarı geliyor mesela ordan mantık yürütürsek bu arka göbek de 300-400 gram civarı gelebilir. Almak kısmet olursa yazarım burdan özelliklerini.

@denizt Demir değil, aluminyum..Shimano orta göbekten hafif kesinlikle (onlar demir muhafaza sanırım) .Rulmanlar, mil, somunlar illaki çelik..Belki sonraki gidişimde tartarım..Tamam süper kalite değil ama MTB ye gider mesela. Ön göbekte arka gibi rahat dönse negatif olmazdım. Tellerin takıldığı flanşta geniş bu arada..

Öne çok yük binmediği için açık/kapalı rulman heralde çok farketmez diye düşünüyorum. Flanş geniş derken teller uzun gelir anlamında söylüyosunuz snaırım. belki de 27.5 jant telleri takmak gerekiyodur. Aluminyumsa daha hafiftir 200-300 gram arası gelir tahminimce.

Son düzenleme:
  • Beğen
Geri