Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ön ve arka rulmanlı göbek

@denizt Tel uzun geldi evet. Ağırlık konusunda fikir yürütemiyorum..N11 den sorarsanız yardımcı olabilirler an itibarıyle..Bende merak ettim. 😁

Scudo
Arkadaşlar peki yeni alınmış göbeklerin depoda çok durma ihtinaline karşı gresini yenilemek gerekirmi bisikletçim gerek yok dedi.
Göbekler mount tayvan kaset bilye alüminyum qr lı

Gres yıllarca yapısını koruyo youtube'daki restorasyon videolarından anladığım kadarıyla. Bence de dokunmaya gerek yok.

Bugün ölçtük ağırlıkları,
Shunfeng arka göbek 540 gr, önü tartmadık ama 300-350 dir sanırım .Ağırlar..

Bisikletimin orjinal arka jantı 1330 gr
Mavic ksyrium arka jant 960 gr..
Dolayısıyla bilyalı orjinal jantlar yerine rulmanlı performans jant takarak 600-650 gr hafiflemişte olduk..

Baya ağırmış gerçekten. 2. elleri takip ediyorum arada sırada uygun fiyatlı rulmanlı göbek ilanları veriliyor. Sanırım ben de bu gidişle başka takım kullanıcam. Bilyalı 2. el jant takımlarını aklımdakinden ucuza görüyorum. Belki de açık yataklı göbeklerle devam ederim ben de. Mesela deore göbekli bi jant takımını sırf bilyalı diye görmezden gelemedim.

Benim sadece kadro 3 kilonun üzerinde olunca böyle gram hesabı yapıyorum halbuki ağırlık o kadar önemsediğim bi durum değildi. Hayırlısı olsun.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@denizt Sen daha iyi biliyorsun , XT düşünmez miydin, turcuların ilk tercihi..2. el de bulunuyor...

Uzun turlardan bahsediyosanız arkaya öne 20-30 kg yükledikten sonra 250-300 gramı kafama çok takmazdım. Shunfeng alırdım. Yada başka markaların rulmanlı göbeklerinden. Ama şimdi dürüst olayım. Eğer aralarında fiyat farkı uçurum olsaydı ve ucuz olan bilya yataklılar olsaydı bilya yataklıları tercih ederdim. Shunfeng bir istisna oldu bu konuda çünkü fiyatı diğer rulmanlı göbeklere göre çok uygun. Eğer Türkiye turu yapmayacaksam ya da Transatlantik way'e katılmicaksam seri dışı shimano bilyalı göbekleri dahil tercih edilebilir.

Ama XT göbeğin Bi modeli 40 delikliymiş. Turcular bu modelini muhtemelen daha fazla yükü daha güvenli taşımak adına tercih ediyolardır. Gürkan Genç'in sayfasında yazıyordu. Tabi yeri geldiğinde bakımını da yapmış.

Not: Çok da iyi bilmiyorum bu arada. Geçmişimde bi 700km kadar uzun tur yaptım. o da bagaj deliği olmayan bi dağ bisikleti ileydi. Ne göbeğinden anlardım ne vitesinden. Yolda zincirin yağı azalmış şüpesiyle benzincide motor yağı bile sürmüştüm az buz da sürmedim hatta sonradan bisikleti bakıma verdiğimde bakan kişi uyarmıştı disklere yağ sıçrama ihtimaline karşı.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo ve HakanAydn
Selam Arkadaşlar. Novatech d042sb jant göbeği nasıldır?
Tur bisikletine takarsam dayanımı nasıl olur?hıza çok katkı sağlar mı?
Bisiklette no name göbek var şuan.

• Beğen
Tepkiler: efe.drngl
(link)
bu göbeği de seçenek olarak düşünebilirsiniz. yeterince dayanıklıdır ve benim yol bisikletimde takılı ama hıza faydasına dair bir bilgim yoktur.

(link)
bu göbeği de seçenek olarak düşünebilirsiniz. yeterince dayanıklıdır ve benim yol bisikletimde takılı ama hıza faydasına dair bir bilgim yoktur.
Bu olmaz. Bisikletin arka çatal genişliği 135mm çünkü.

• Beğen
Tepkiler: efe.drngl
Akıcılık (dolaylı olarak, hız) göbek ile değil, göbekteki rulmanların akıcılığı ile alakalı. Rulmanların akıcılığı ise, ideal bilya boşluğu, rulmanların montajı ve bilyalardaki yağın kıvamı ile alakalı.

Akıcılık (dolaylı olarak, hız) göbek ile değil, göbekteki rulmanların akıcılığı ile alakalı. Rulmanların akıcılığı ise, ideal bilya boşluğu, rulmanların montajı ve bilyalardaki yağın kıvamı ile alakalı.
Hocam o zaman millet niye gidip binlerce lira jant ve göbeğe cebini boşaltıyor. Yani göbek ilk geldiğinde söküp bakım yapmıyacağım 0 ürün sonuçta kurcalamama gerek yok bence.Üretici yağlamıştır galiba fabrikada. Rulmanlı göbek bilyeli göbekten daha akıcı bu konuda hemfikir miyiz?

@Sinyor Evet, rulmanlılar bilyalılardan akıcıdır. Ama rulmanların kendisi akıcıysa ve göbeğe preslenirken rulman montaj kurallarına dikkat edildiyse.

Geri