@emre64
Oyun çok güzel arkadaşlar öneririm kesinlikle. Ustalaşmak istiyor ama
Arkadaşlar merhaba.
Hollow Knight isimli oyunu edindim geçen gün. Şuan hala indirimde olması lazım.
Oyun daha önce oynadığım Ori Blind Forest oyununa çok benziyor. Hem mekanik hem görsel anlamda (Oriye göre daha karanlık tabi bu oyun).
Zorluk açısından da aynı şekilde(Oyun zor, ancak güzel olduğundan bıkıpta bırakma durumu olmuyor). 2 günde 7-8 saat oynadım oyunu.
Biraz da korkarak oynuyorum, çünkü oyunda ilk ölüşte ruhu öldüğü yerde bırakıyor. İkincisinde ise topladığımız tüm paralar 0 lanıyor. İlk öldüğünüzde, hemen öldüğünüz yere dönüp karanlık ruhunuzla savaşarak ruhunuzu geri almalısınız. Para toplamakta öyle kolay değil.
Oyunda karakter geliştirmeleri mevcut. İster saldırı isterseniz de defans ağırlıklı geliştirebilirsiniz karakterinizi.
İpuçları
Oynadığım süre boyunca oyuna yeni başlamak isteyenlere vereceğim en önemli ipucu öncelikle haritacıyı bulmanız ve bulunduğunuz bölgenin haritasını almanız. Hangi bölgeye giderseniz haritacı oralarda bir yerlerde olacaktır. Her bölgede bulmanız lazım onu. Zaten yakınlaşınca yerdeki kağıt parçalarından anlayacaksınız nerede olduğunu.
İkinci olarak haritacıyı bulduğunuzda, oyunun başındaki dinlenme bankının yanındaki yaşlı adamla konuştuğunuz yerde (base) dükkan açılacak. Haritacının karısına 220 Gem ödeyerek haritada nerede olduğunuzu gösteren yeteneği alıp takmanızı şiddetle tavsiye ederim. Hem öldüğünüzde ruhu bulmaya hem de gitmediğiniz yerleri görmeye yardımcı olacaktır. Aynı yerde 120 Gem ücret ödeyerek Tüy satın alırsanız, haritada çizili olmayan yerlere gidip banka oturduğunuzda oraları da haritanıza ekleyecektir.
Bir de bazı satıcılar çentik satıyor onları da atlamayın sakın. Çentikler ne kadar çoksa o kadar çok güç takabilirsiniz karakterinize.
Son olarak paranız biriktikçe haritacının karısından işaretleri almanızı öneririm. Bu işaretler sayesinde aradığınız yeri kolay bir şekildr bulabilirsiniz.
Oyunun eksisi olarak tek gördüğüm olay bir seferinde geçemeyeceği bir yerden geçmeye zorladım. Orada öldüm ancak ruhumu o kadar uzağa gönderdi ki almam imkansız oldu. İlk 5 saatlik oyunum çöp oldu böylelikle. Bu duruma dikkat edin.
Bu güzel oyunu öneren herkese teşekkür ederim, kim önermişti bulamadım çok sayfa konuşma var