MakRo
🤘Forever Metal🤘
- Tepki
- 9.501
- İsim
- Alperen Atman
- Başlangıç
- 1998—99
- Bisiklet
- b'Twin
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Bildiğim kadarı ile Türk yapımı hayatta kalma oyunu youtube üzerinde videolarını görmüştüm. Piyasa adını duyurmaları adına güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Herkes istiyor ki rust, dayz, the long dark gibi başarılı olsun grafik olsun vs. Bu oyunlarda ilk çıktıklarında bir ton saçma hatalara sahipti oyuncuların desteği ile sürekli geliştirip bugünlere geldiler. Açıkçası ben beğendim, hayatta kalma oyunlarında benim aradığım şey aslında bu craft sistemi ve online olarak oynamak, zamanında manyak gibi rust oynamamın sebebi buydu.Oyunun konusu nedir??
4-5 gün önce pintipanda'nın VALHEİM videosunu gördüm ve inceledim açıkçası craft sistemi, viking teması ve online olarak oynanabilmesi hoşuma gitti. Şuan alfa sürümünde olan oyunda efsane bir fps drop var, tabi bunda benim sistemin 8 yıllık laptop olarak güncel oyunlara göre baya bir zayıf kalması da olabilir. Açıkçası ben beğendim, oyun craft sistemine ek olarak öğrenme olayı var. Örneğin suya girer girmez Mike Phelps gibi yüzemiyorsunuz yavaş yavaş suyun içinde ilerledikçe seviye artışı oluyor, ağaç kestikçe odunculuk, avlandıkça ve savaştıkça buna bağlı özellikleriniz seviye atlıyor. Bir yaratık, soğuk veya açlık tarafından öldüğünüzde ise bu yeteneklerde düşme oluyor. Bir de gördüğüm singleplayer modunda üzerinizde bulunan eşyalar ve yetenekleriniz sizle birlikte girdiğiniz oyuna aktarılıyor. Dün gece 2 arkadaşım ile birlikte 4 saat boyunca ev, arıcılık yapmanın ötesine geçemedik. Ağaç kesiyorsun yaratık geliyor, ev yaparken kurt geliyor, hali ile ölüp ilk başlama noktasından evin olduğu yere yürümek gerekiyor. Eğer yatağınız varsa ölünce yataktan kalkıyorsunuz, oyun içinde küçük ama oldukça detay var ev içindeki ocak için baca yapmazsanız dumandan boğulmak gibi. Eve geçtiğimde bir kaç ekran görüntüsü atarım.
Umarım son 1 hafta adını duyuran bu oyuna gelecek güncellemeler ile iyileştirmeler olur.