Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Oyun önerileri, oyun arkadaşları bulma, oyun indirimleri paylaşma bölümü

Oyunun konusu nedir?? :kötü:
Bildiğim kadarı ile Türk yapımı hayatta kalma oyunu youtube üzerinde videolarını görmüştüm. Piyasa adını duyurmaları adına güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Herkes istiyor ki rust, dayz, the long dark gibi başarılı olsun grafik olsun vs. Bu oyunlarda ilk çıktıklarında bir ton saçma hatalara sahipti oyuncuların desteği ile sürekli geliştirip bugünlere geldiler. Açıkçası ben beğendim, hayatta kalma oyunlarında benim aradığım şey aslında bu craft sistemi ve online olarak oynamak, zamanında manyak gibi rust oynamamın sebebi buydu.

4-5 gün önce pintipanda'nın VALHEİM videosunu gördüm ve inceledim açıkçası craft sistemi, viking teması ve online olarak oynanabilmesi hoşuma gitti. Şuan alfa sürümünde olan oyunda efsane bir fps drop var, tabi bunda benim sistemin 8 yıllık laptop olarak güncel oyunlara göre baya bir zayıf kalması da olabilir. Açıkçası ben beğendim, oyun craft sistemine ek olarak öğrenme olayı var. Örneğin suya girer girmez Mike Phelps gibi yüzemiyorsunuz yavaş yavaş suyun içinde ilerledikçe seviye artışı oluyor, ağaç kestikçe odunculuk, avlandıkça ve savaştıkça buna bağlı özellikleriniz seviye atlıyor. Bir yaratık, soğuk veya açlık tarafından öldüğünüzde ise bu yeteneklerde düşme oluyor. Bir de gördüğüm singleplayer modunda üzerinizde bulunan eşyalar ve yetenekleriniz sizle birlikte girdiğiniz oyuna aktarılıyor. Dün gece 2 arkadaşım ile birlikte 4 saat boyunca ev, arıcılık yapmanın ötesine geçemedik. Ağaç kesiyorsun yaratık geliyor, ev yaparken kurt geliyor, hali ile ölüp ilk başlama noktasından evin olduğu yere yürümek gerekiyor. Eğer yatağınız varsa ölünce yataktan kalkıyorsunuz, oyun içinde küçük ama oldukça detay var ev içindeki ocak için baca yapmazsanız dumandan boğulmak gibi. Eve geçtiğimde bir kaç ekran görüntüsü atarım.
Umarım son 1 hafta adını duyuran bu oyuna gelecek güncellemeler ile iyileştirmeler olur.

Scudo
@Emre Yönlüer aslında the long dark adında bir oyun var ondan esinlenip yapılmış bir oyun oynadığımız karakter Taylan adında biri Erzurum dağlarında macera perestlik yaparken kayboluyor bir de gök taşı düşmüş Erzurum'a asker köylüyü tahliye etmiş hem o olayı araştırıyoruz ve Erzurum dan kaçmaya çalışıyoruz aynı zamanda doğa ve yırtıcı hayvanlar la mücadele ediyoruz

@sspl sabah indirdim deneme şansım olmadı daha :)

• Beğen
Tepkiler: sspl
@ATALAY16 Erzurum oyununa steam den baktım,çok beğenmemiş oynayanlar. Ayrıca çok kısa sürüyormuş (4 saat falan galiba) :kötü:
Biraz daha uzun sürseymiş keşke. Alabilirdim o zaman.

@Emre Yönlüer biraz daha geliştirilmesi lazım evet long dark gibi bölüm bölüm yapmışlar oyunu ben yerel yapımcı kazansın diye almıştım açıkçası 21 tl çok yüksek bir rakam değil :)

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Bildiğim kadarı ile Türk yapımı hayatta kalma oyunu youtube üzerinde videolarını görmüştüm. Piyasa adını duyurmaları adına güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Herkes istiyor ki rust, dayz, the long dark gibi başarılı olsun grafik olsun vs. Bu oyunlarda ilk çıktıklarında bir ton saçma hatalara sahipti oyuncuların desteği ile sürekli geliştirip bugünlere geldiler. Açıkçası ben beğendim, hayatta kalma oyunlarında benim aradığım şey aslında bu craft sistemi ve online olarak oynamak, zamanında manyak gibi rust oynamamın sebebi buydu.

4-5 gün önce pintipanda'nın VALHEİM videosunu gördüm ve inceledim açıkçası craft sistemi, viking teması ve online olarak oynanabilmesi hoşuma gitti. Şuan alfa sürümünde olan oyunda efsane bir fps drop var, tabi bunda benim sistemin 8 yıllık laptop olarak güncel oyunlara göre baya bir zayıf kalması da olabilir. Açıkçası ben beğendim, oyun craft sistemine ek olarak öğrenme olayı var. Örneğin suya girer girmez Mike Phelps gibi yüzemiyorsunuz yavaş yavaş suyun içinde ilerledikçe seviye artışı oluyor, ağaç kestikçe odunculuk, avlandıkça ve savaştıkça buna bağlı özellikleriniz seviye atlıyor. Bir yaratık, soğuk veya açlık tarafından öldüğünüzde ise bu yeteneklerde düşme oluyor. Bir de gördüğüm singleplayer modunda üzerinizde bulunan eşyalar ve yetenekleriniz sizle birlikte girdiğiniz oyuna aktarılıyor. Dün gece 2 arkadaşım ile birlikte 4 saat boyunca ev, arıcılık yapmanın ötesine geçemedik. Ağaç kesiyorsun yaratık geliyor, ev yaparken kurt geliyor, hali ile ölüp ilk başlama noktasından evin olduğu yere yürümek gerekiyor. Eğer yatağınız varsa ölünce yataktan kalkıyorsunuz, oyun içinde küçük ama oldukça detay var ev içindeki ocak için baca yapmazsanız dumandan boğulmak gibi. Eve geçtiğimde bir kaç ekran görüntüsü atarım.
Umarım son 1 hafta adını duyuran bu oyuna gelecek güncellemeler ile iyileştirmeler olur.

@ATALAY16 Erzurum oyununa steam den baktım,çok beğenmemiş oynayanlar. Ayrıca çok kısa sürüyormuş (4 saat falan galiba) :kötü:
Biraz daha uzun sürseymiş keşke. Alabilirdim o zaman.

Her ne kadar optimizasyon sorunu olsa da biraz mitolojik detayları seviyorsanız valheim öneririm. Maalesef benim sistemim bir yerden sonra tıkandı. GTA 5 ve BF4 ortalama ayarlarda oynamama karşın sürekli fps drop yemem ve low grafikler ile hiç bir şeye benzemiyor oluşundan kaynaklı noktalamak zorunda kaldım. 2 arkadaşın online kendi oluşturduğumuz serverda oynuyor. Boss ve oyun içi yaratıklar fena vuruyor, araştırıp gezmeniz gerekiyor tek başınıza oynayacaksanız baya uzun süreceğine eminim. Takip ettiğim bir twitch yayıncısı var adam neredeyse 10 saat oyunda vakit geçiriyor 3 kişiler öyle iken ejderha ile karşılaşınca kaça kaça oynuyorlar.
Bana discord üzerinden yayın açan ve oyun içi orta ayarda oynayan arkadaşımda 1060 3gb ekran kartı var. geçen bilgisayar toplayayım dedim 3'e her şeyi topladım istediğim ekran kartına bir geldi mining yapanlar sağ olsun iki katı fiyata 3200liraya çıkmış. sistem parasına ekran kartı almak vaz geçirdi beni.

@MakRo aynen hocam pc toplamak hayal oldu artık geçen sene iş yerinden mining olayını bırakan arkadaştan 1000 tl ye (her ay 100 tl olarak ödedim )shappire rx 480 8 gb ekran kartı aldım benim eksiğim şuan işlemci amd fx 8300 var şuan sistemde ram hala yeterli geliyor (12 gb) arada 2 tb lık hard diskim gidiyom ben diye sinyal verse de yalvar yakar çalıştırıyorum kendisini ryzen serisi işlemciler için de anakartı yenilemem gerekiyor son çıkan oyunları ultra da çalıştırabiliyorum hala daha fazlası için bütçem yok ne yazık ki elimizdekiler ölmesin diye dua etmekden başka seçenek yok kur farkı kahrolsun :(

geçen bilgisayar toplayayım dedim 3'e her şeyi topladım istediğim ekran kartına bir geldi mining yapanlar sağ olsun iki katı fiyata 3200liraya çıkmış. sistem parasına ekran kartı almak vaz geçirdi beni.
3 liraya hangi ekran kartını buldun? benim 3100 liraya aldığım 2060 8000 lira olmuş :D

3 liraya hangi ekran kartını buldun? benim 3100 liraya aldığım 2060 8000 lira olmuş :D
3 lira derken 3000 demiştim de o da zaten ikinci el ve garanti dışıydı. Arkadaşım donanım haber ölücüsüdür oradan bulmuştu :D GTX 1060 6Gb olan versiyondu.

@MakRo aynen hocam pc toplamak hayal oldu artık geçen sene iş yerinden mining olayını bırakan arkadaştan 1000 tl ye (her ay 100 tl olarak ödedim )shappire rx 480 8 gb ekran kartı aldım benim eksiğim şuan işlemci amd fx 8300 var şuan sistemde ram hala yeterli geliyor (12 gb) arada 2 tb lık hard diskim gidiyom ben diye sinyal verse de yalvar yakar çalıştırıyorum kendisini ryzen serisi işlemciler için de anakartı yenilemem gerekiyor son çıkan oyunları ultra da çalıştırabiliyorum hala daha fazlası için bütçem yok ne yazık ki elimizdekiler ölmesin diye dua etmekden başka seçenek yok kur farkı kahrolsun :(

Sizin hesap benim 8 yıldır format yüzü görmemiş süreli üzerin bir şeylerin eklenip silinen hdd'de "yeter artık ya at çöpe yada yenilene beni" çığlını veriyordu. Geçenlerde amazondan bir tane hdd ile öncekini taşınabilir olarak kullanmak için kutu aldım 2 gündür kurulum vs onlara bakıyorum.Hatta laptop bluetooth sürücüsünün yeni versiyonu yok en son windows 7 yazıyor samsung sitesinde zaten kullanmıyorum diye aramaktan bıktım.
Sıfır hdd ile hiç bir parça değişikliği olmadan valheim oyununda low'da 10fps alırken medium ayarlarda 15-20 fps arası almaya başladım. Tabi oyundaki inanılmaz optimizasyon sorununu es geçemem. Apex legends, gta 5, bf4 gibi oyunları takır takır çalıştırıyorum. HDDile sistem eski günlerine döndü.
Arkadaşın bana topladığı sistemin listesini atayım belki işine yarayan olur.

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Dosyalar

• IMG_20210220_160637.jpg
    IMG_20210220_160637.jpg
    41,5 KB · Okunma: 9
  • Screenshot_2021-02-20-16-06-43-135_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-02-20-16-06-43-135_com.android.chrome.jpg
    39,7 KB · Okunma: 9
  • Beğen
Tepkiler: ATALAY16
3 lira derken 3000 demiştim de o da zaten ikinci el ve garanti dışıydı. Arkadaşım donanım haber ölücüsüdür oradan bulmuştu :D GTX 1060 6Gb olan versiyondu.
3000 anladım bende o konuda sıkıntı yok :) 1060'a 3000 verme bu arada her türlü o parayı hakeden bir kart değil. Benimde 4 ay oldu, tam zamanında toplamışım :D

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@sspl vay be parçalara ne zam gelmiş abi.Geçen sene ocakta monitör dahil 4200tlye sistem toplamıştım.

@sspl yok almayacağım zaten arkadaş "kanka 3000" dediği zaman iyi komple sistem için iyi vallahi demiştim, sonra ekran kartına o fiyatı dediğini duyunca direk vazgeçtim. Dün bir tane videoya rast geldim donanım arşivi bir bilgisayar toplamış 750 stok belirlemişler ekran kartı fiyatına komple sistem. Millet nasıl hücum ettiyse 2 saate 800 adet satılmış, ben işte olunca bildirimi bile duyamadan stoklar erimiş. Misal aşağıdaki grafik görseli de GTX1660'a ait. nereden nereye gelmiş kartın fiyatı. Mining yapanlar ekran kartları fiyatlarını uçurdular, donanım haber ölücülüğü bile yapsan kurtarmaz.

Dosyalar

• GTX 1660.JPG
    GTX 1660.JPG
    39,5 KB · Okunma: 3
  • Beğen
Tepkiler: Hami Bulut ve sspl
@sspl vay be parçalara ne zam gelmiş abi.Geçen sene ocakta monitör dahil 4200tlye sistem toplamıştım.
Valla 4 ay öncesinden bu yana hepsine değil ama bazı ürünlere %100'e kadar geldi. Zam gelmeyen yok gibi. Monitör dahil ben de 8100 lira verdim, Şuan ekran kartına sadece 6 istiyorlar o da bulabilirsen :D
@sspl yok almayacağım zaten arkadaş "kanka 3000" dediği zaman iyi komple sistem için iyi vallahi demiştim, sonra ekran kartına o fiyatı dediğini duyunca direk vazgeçtim. Dün bir tane videoya rast geldim donanım arşivi bir bilgisayar toplamış 750 stok belirlemişler ekran kartı fiyatına komple sistem. Millet nasıl hücum ettiyse 2 saate 800 adet satılmış, ben işte olunca bildirimi bile duyamadan stoklar erimiş. Misal aşağıdaki grafik görseli de GTX1660'a ait. nereden nereye gelmiş kartın fiyatı. Mining yapanlar ekran kartları fiyatlarını uçurdular, donanım haber ölücülüğü bile yapsan kurtarmaz.

Aynen öyle, buna bizde baktık stok denk getirebilseydik 1 tane alacaktık bizde nasip olmadı :D
Ben de toplarken 1650 yada 1660 kartlara bakıyordum aldığım dönemde de onların stok sıkıntısı vardı. Ondan 2060 tercih etmiştim, şimdi şanslıymışım diyorum :D

mining in sonu gelmicek gibi. ilk başlarda ikinci el piyasasına bolca düşer diye beklenti vardı (türkiye için durum farklı olabilir elektrik faturasından ötürü). Nvidia önlem alıyormuş galiba işe yararsa belki fiyatlarıda etkiler.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
City Car Driving, iki günlüğüne 6.84 TL.
Simulasyon severlere, özellikle de direksiyon seti olanlara tavsiye ederim.

(link)

Clash royale hesabımı satmak istiyorum.

bdo ya tekrar Başladım gelen olursa kasarım 56 ya kadar :D

Son düzenleme:
Geri