Birkaç oyun önerisinde bulunayım, çoğunu Xbox GamePass Pc kısmında bulabilirsiniz, hepsi bilgisayar oyunudur ancak Ps ve xbox a da çıkmış olanları vardır aralarında, ben pc için yazacağım
1) Witcher 3, herkes biliyor ancak bilmeyen duymayan varsa diye tekrar tekrar yazıyorum zira eşi benzeri olmayan bir oyun.
2) Hollow Knight, özel bir oyundur, bu türde pek çok yapım olmasına rağmen oynadığınızda farkı anlıyorsunuz. Zorluğu gözünüzü korkutmasın, birkaç ölümden sonra alışıyorsunuz.
3) Resident Evil 7, bana göre şuana kadarki en iyi korku oyunudur, en azından benim gördüğüm. Korkunç denilen pek çok oyuna tepki veremememe rağmen bu oyunu neredeyse hiç oynayamadım, felaket geriyor.
4) Final Fantasy 15, animasyon filmini izledikten sonra başlamanızı öneririm, devamı niteliğinde çünkü. Kaliteli hikaye, canlı karakterler vs hepsi bu oyunda, kombatı da eğlencelidir.
5) Dmc: Devil May Cry, Devil May Cry 3 ü koyacaktım listeye, mükemmel bir oyundur kendisi ancak görüntüleri çok eski olduğundan daha güncelini koymayı tercih ettim. Son çıkan Devil May Cry 5 hem grafik hem hikaye olarak bundan daha iyi olsa da oynanış olarak bu oyun önüne geçiyor ki zaten Dmc serisinin ünlü olmasının en büyük nedeni kombatıdır.
6) Valorant, bir tane de sürekli oynadığım rekabetçi bir oyun yazayım dedim, başlayıp alıştıktan sonra bırakamayacaksınız.
7) Deceit, hali hazırda oynadığım en iyi rol yapma oyunu, dikkat edin arkadaşınızla düşman olabilirsiniz
Steamda bedava üstelik.
8) Batman serisi, her oyunu özel ve güzel olan bu serinin en gözde oyunu bana göre Arkham Knight'tır, oynamanızı şiddetle tavsiye ederim. Üst üste oynamayın ancak, kombatı aynı olduğundan canınız sıkılabilir.
9) Bioshock, yani herhangi bir oyununu oynayıp ortamı görmenizi tavsiye ederim, yarattığı dünya çok güzel. Ancak ilk 2 oyun çok benzer, üçüncü oyun ise grafikleri daha iyi hali. Birini seçip oynasanız yeter diyebilirim.
10) Half Life Serisi, pek bir şey yazmama gerek yok sanırım, ikinci oyun hala oynanabilir durumda, ilk oyun grafik olarak çok geri kaldığından yenilenmiş hali Black Mesa'yı öneririm.
11) Inside, bu kadar küçük bir oyuna şu atmosferi verebilmişler daha ne denebilir.
12) Tomb Rider serisi, son çıkan 3 oyunundan bahsediyorum, gerek hikaye gerek grafik gerekse oynanış olarak çok güzel bir iş çıkartmışlar, üç oyunu da öneriyorum. Son oyun hariç diğerlerinin fiyatları da çok makul.
13) The Long Dark, kesinlikle en iyi hikayeli hayatta kalma oyunlarından, hikayesinin partları şuan eksik olsa da güncel olarak getiriyorlar, sürükleyici ve merak uyandırıcı, kesinlikle oynayın.
14) Middle Earth Shadow Of the War, ilk oyunu da güzeldi ancak bu oyunda nemesis isimli sistemi muazzam yapmışlar. Nemesis sistemi dediğim orkların as üst olarak gösterildiği sistem, isterseniz asları üstleri öldürebilirsiniz, isterseniz de güç yüzüğünüzle kendinize bağlayabilir, kale savaşında krallarına ihanet etmelerini sağlayabilirsiniz, unutmayın ki size de ihanet edebilirler. Kesinlikle muazzam
15) Detroit Become human, hikayenin gidişatını kendinizin belirlediği oyunların başında görüyorum şuanlık, her sonu merak edip baştan oynama isteği doğuruyor, film gibi oyun.
16) SOMA, etkileyici bir hikaye ve hafif gerilimli atmosfer, başta bu mudur diyeceğiniz ancak merakınızı tetikleyecek olay örgüleriyle başından kalkamayacağınız bir oyun.
17) Metro serisi, oynadığım en güzel fps oyunlarının başında geliyor kendisi, merminin ve havanın azalmasından oluşan tatlı gerilim ile başından kalkamayacağınız bir seri. Son oyunu exodusta da iyi iş çıkartmışlar. Artyom adamdır
18) Children of Morta, level kasmalı hikayeli bir oyun olsa da level kasarken haritanın içerisinde olan alternatif hikayelerle "oyuncuyu kendime nasıl çekerim" sorusunun adeta cevabı olan oyun kendisi.
Listeyi sürekli geliştirmeye çalışacağım güzel, kaliteli oyunlar aklıma geldikçe.