Baranaslan
Üye
- Tepki
- 99
- İsim
- Baran Aslan
- Başlangıç
- 2017—18
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Crank brothers stamp 1 large bir senedir kullanıyorum her hangi bir sorun yaşamadım fakat 5.10 flat pedal ayakkabın yoksa pek bir anlamı kalmıyor. Gündelik ayakkabları kullanırsan bu pedal ile ayakkabı tabanını mahfedersin.Merhaba, yeni bir flat pedal satın alacağım ama kararsız kaldım. Önerebileceğiniz bir flat pedal olursa çok memnun olurum.
İlk seçeneğim, (link)
İkinci seçeneğim, (link)
Merhaba, yeni bir flat pedal satın alacağım ama kararsız kaldım. Önerebileceğiniz bir flat pedal olursa çok memnun olurum.
İlk seçeneğim, (link)
İkinci seçeneğim, (link)
(link)Merhaba, yeni bir flat pedal satın alacağım ama kararsız kaldım. Önerebileceğiniz bir flat pedal olursa çok memnun olurum.
İlk seçeneğim, (link)
İkinci seçeneğim, (link)
Benim attıklarım nasıl sence@Baranaslan Kendi adıma konuşayım, plastik gövdeli pedal almazdım. Plastik zamanla sertleşir, gevrer ve kırılganlaşır. Alüminyum daha dayanıklı bir materyal.
7.500 km oldu. yağmur kar çamur sıcak soğuk yaz kış fark etmeden.Kırılma olmadı daha. Bugün mili söküp bilyeleri gresledim.1 pedalın içinden 28 tane bilye çıktı. Normalde kaç bilye oluyor standart olarak?@Baranaslan Kendi adıma konuşayım, plastik gövdeli pedal almazdım. Plastik zamanla sertleşir, gevrer ve kırılganlaşır. Alüminyum daha dayanıklı bir materyal.
umarım bunu söylediğim için bir sonraki sürüşümde başıma bir şey gelmez ama kaliteli pedal ve ayakkabı kombinasyonuyla pedalı ayağınızdan kaçırmanız çok zor315709 dosyayı görüntüle
Bu pedalı öneririm. Çivili değil bacağa çarpınca kanatma yapmıyor. Aynı zamanda yağmurda ayak tabanından kayma yapmıyor. Metal değil, bu da ağırlıktan kazanım sağlıyor.
Evet ben de alüminyum almayı düşünüyorum. Öneriniz üzerine yeni karşılaştığım bir pedalı daha ekliyorum seçeneklerimin arasına. (link) ve markası hakkında bir bilginiz var mı acaba ?@Baranaslan Kendi adıma konuşayım, plastik gövdeli pedal almazdım. Plastik zamanla sertleşir, gevrer ve kırılganlaşır. Alüminyum daha dayanıklı bir materyal.
İç kısmı dediğiniz mil ise budur.Shimano deore xt M8140 pedalım var, sağ pedal yalama yaptı o iç kısmı değişebiliyormuş ama ne diye aratacağımı bile bulamadım, yardımcı olabilir misiniz?
Evet aynen bu çok teşekkür ederim. TR'de bulabilir miyim acabaİç kısmı dediğiniz mil ise budur.
(link)
Belki bir tornacıda yaptirabilirsiniz diye düşünüyorum. Pedal üzeri inceltilip üzerine yeniden diş açılır. İçi ve dışı dişli bir helicoil ile tekrar yerine takılabilir. Helicoili birleşik bir yay gibi düşünebilirsiniz sanayide yalama diş yuvalarının tamiri için kullanılır. Ama mili tıraşlayınca dayanıklılık muhtemelen azalacaktır bilemiyorum sadece fikir olsun diye söylemek istedim sonuçta pahalı bir malzeme ama bu işlemin fiyatı vs hiç bir bilgim yok.Shimano deore xt M8140 pedalım var, sağ pedal yalama yaptı o iç kısmı değişebiliyormuş ama ne diye aratacağımı bile bulamadım, yardımcı olabilir misiniz?
Evet evet bu helicoili öğrendim ben de, pedalın yuvası da yalama yapmıştı bu pedalla, onu nasıl tamir ederim diye ararken öğrendim. Denenebilir ama pedalın mili de çok iyi durumda değil gibi, bi' söküp bakacağım ama mil de dışarı doğru çıkık duruyor. Bakalım acelem yok şu an öyle merak ettim teşekkür ederimBelki bir tornacıda yaptirabilirsiniz diye düşünüyorum. Pedal üzeri inceltilip üzerine yeniden diş açılır. İçi ve dışı dişli bir helicoil ile tekrar yerine takılabilir. Helicoili birleşik bir yay gibi düşünebilirsiniz sanayide yalama diş yuvalarının tamiri için kullanılır. Ama mili tıraşlayınca dayanıklılık muhtemelen azalacaktır bilemiyorum sadece fikir olsun diye söylemek istedim sonuçta pahalı bir malzeme ama bu işlemin fiyatı vs hiç bir bilgim yok.
Mesela bilen bilir aynakol tarafında yalama olan hasarlari tamir etmek için unior markasının bir tamir kiti vardı. Aynı mantıkla yapılacak aslında. Bunda değişen şey yeniden diş acilacak yer aynakol değil pedal.
323288 dosyayı görüntüle
Yukarda bir helicoili goruyorsunuz. Gri parca aynakol. Siyah parça inceltilip yeniden diş açılmış pedal mili. Yine örnek resim:323289 dosyayı görüntüle
Helicoil yayının örnek resmi:323290 dosyayı görüntüle