Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pedal önerisi

Merhaba, yeni bir flat pedal satın alacağım ama kararsız kaldım. Önerebileceğiniz bir flat pedal olursa çok memnun olurum.
İlk seçeneğim, (link)
İkinci seçeneğim, (link)

Scudo
Merhaba, yeni bir flat pedal satın alacağım ama kararsız kaldım. Önerebileceğiniz bir flat pedal olursa çok memnun olurum.
İlk seçeneğim, (link)
İkinci seçeneğim, (link)
Crank brothers stamp 1 large bir senedir kullanıyorum her hangi bir sorun yaşamadım fakat 5.10 flat pedal ayakkabın yoksa pek bir anlamı kalmıyor. Gündelik ayakkabları kullanırsan bu pedal ile ayakkabı tabanını mahfedersin.

• Beğen
Tepkiler: Baranaslan
İlk seçeneğim, (link)
İkinci seçeneğim, (link)

Böyle bir soruda tabii ki Crack Brothers denir ama. ben şunu söyleyeyim, enduro tarzı bir kullanımınız varsa pin sayısının çok olması avantajdır, düm düz bir yolda gidiyorsa çok önem arz edeceğini düşünmüyorum. Ama daha önemlisi pin yapısı. ikisi farklı pinler kullanıyor. enduro , downhill için kullanılan düz taban ayakkabılar (five ten gibi) crank brothers da kullanılan pine daha uygun, daha iyi tutuyor, diğer Impact in pinleri zaten diğeri kadar tutmuyor ve zamanla aşınıyor onlar ve törpülendiği için daha da iyi tutmamaya başlıyor. İki tip pedalı da kullanan biri olarak söylüyorum bunu. Ama dediğim gibi sizin kullandığınız rotalar zaten XC rotaları ise extreme patikalara dalmıyorsanız Impact yeterli gelecektir.

• Beğen
İlk seçeneğim, (link)
İkinci seçeneğim, (link)
(link)
Crank brothers almasan bile yine ince çivili
Ve çok pimli pedal öneririm.impacın bu pedaları bile olur.

• Beğen
Screenshot_20240322_203738_com.dmall.mfandroid.jpg
Bu pedalı öneririm. Çivili değil bacağa çarpınca kanatma yapmıyor. Aynı zamanda yağmurda ayak tabanından kayma yapmıyor. Metal değil, bu da ağırlıktan kazanım sağlıyor.

• Beğen
Merhabalar tavsiyenize ihtiyacım var Shimano SH-XC502 model bir ayakkabı alacağım yarın sabah kararımı verdim ama pedal konusunda hiçbir bilgim yok uzun ömürlü kilitli bir pedal almak istiyorum ayakkabının yanında onunla uyumlu olacak şekilde ne önerirsiniz hangi modellere bakmalıyım
PD-ED500
M 520
M 540
Karşıma bunlar çıktı sizin önerileriniz nedir hangi pedalı almalıyım ?

• Beğen
Ben (link) düşünüyorum yorumları oldukça güzel.

Yada bütçeyi arttırabilirsem (link).

Bunları kullanan var mıdır acaba

• Beğen
@Baranaslan Kendi adıma konuşayım, plastik gövdeli pedal almazdım. Plastik zamanla sertleşir, gevrer ve kırılganlaşır. Alüminyum daha dayanıklı bir materyal.

• Beğen
CNC pedal resmen ölümsüzdür fakat, 2. ilandakinin gövdesi CNC (freze) ile şekil almışa benzemiyor. Bunu nerden anladığımı yazmayayım şimdi. CXWXC 8 çivili olması sebebiyle fiyatına göre çok iyi bir pedal.

• Beğen
Tepkiler: Amanita
@Baranaslan Kendi adıma konuşayım, plastik gövdeli pedal almazdım. Plastik zamanla sertleşir, gevrer ve kırılganlaşır. Alüminyum daha dayanıklı bir materyal.
7.500 km oldu. yağmur kar çamur sıcak soğuk yaz kış fark etmeden.Kırılma olmadı daha. Bugün mili söküp bilyeleri gresledim.1 pedalın içinden 28 tane bilye çıktı. Normalde kaç bilye oluyor standart olarak?

• Beğen
315709 dosyayı görüntüle
Bu pedalı öneririm. Çivili değil bacağa çarpınca kanatma yapmıyor. Aynı zamanda yağmurda ayak tabanından kayma yapmıyor. Metal değil, bu da ağırlıktan kazanım sağlıyor.
umarım bunu söylediğim için bir sonraki sürüşümde başıma bir şey gelmez ama kaliteli pedal ve ayakkabı kombinasyonuyla pedalı ayağınızdan kaçırmanız çok zor :D

Evet ben de alüminyum almayı düşünüyorum. Öneriniz üzerine yeni karşılaştığım bir pedalı daha ekliyorum seçeneklerimin arasına. (link) ve markası hakkında bir bilginiz var mı acaba ?

• Beğen
Tepkiler: Bilge dönmez
Shimano deore xt M8140 pedalım var, sağ pedal yalama yaptı o iç kısmı değişebiliyormuş ama ne diye aratacağımı bile bulamadım, yardımcı olabilir misiniz?

Shimano deore xt M8140 pedalım var, sağ pedal yalama yaptı o iç kısmı değişebiliyormuş ama ne diye aratacağımı bile bulamadım, yardımcı olabilir misiniz?
İç kısmı dediğiniz mil ise budur.

(link)

Belki bir tornacıda yaptirabilirsiniz diye düşünüyorum. Pedal üzeri inceltilip üzerine yeniden diş açılır. İçi ve dışı dişli bir helicoil ile tekrar yerine takılabilir. Helicoili birleşik bir yay gibi düşünebilirsiniz sanayide yalama diş yuvalarının tamiri için kullanılır. Ama mili tıraşlayınca dayanıklılık muhtemelen azalacaktır bilemiyorum sadece fikir olsun diye söylemek istedim sonuçta pahalı bir malzeme ama bu işlemin fiyatı vs hiç bir bilgim yok.

Mesela bilen bilir aynakol tarafında yalama olan hasarlari tamir etmek için unior markasının bir tamir kiti vardı. Aynı mantıkla yapılacak aslında. Bunda değişen şey yeniden diş acilacak yer aynakol değil pedal.

1732027773511.jpeg

Yukarda bir helicoili goruyorsunuz. Gri parca aynakol. Siyah parça inceltilip yeniden diş açılmış pedal mili. Yine örnek resim:1732027856980.jpeg
Helicoil yayının örnek resmi:1732027895310.jpeg

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Belki bir tornacıda yaptirabilirsiniz diye düşünüyorum. Pedal üzeri inceltilip üzerine yeniden diş açılır. İçi ve dışı dişli bir helicoil ile tekrar yerine takılabilir. Helicoili birleşik bir yay gibi düşünebilirsiniz sanayide yalama diş yuvalarının tamiri için kullanılır. Ama mili tıraşlayınca dayanıklılık muhtemelen azalacaktır bilemiyorum sadece fikir olsun diye söylemek istedim sonuçta pahalı bir malzeme ama bu işlemin fiyatı vs hiç bir bilgim yok.

Mesela bilen bilir aynakol tarafında yalama olan hasarlari tamir etmek için unior markasının bir tamir kiti vardı. Aynı mantıkla yapılacak aslında. Bunda değişen şey yeniden diş acilacak yer aynakol değil pedal.

323288 dosyayı görüntüle

Yukarda bir helicoili goruyorsunuz. Gri parca aynakol. Siyah parça inceltilip yeniden diş açılmış pedal mili. Yine örnek resim:323289 dosyayı görüntüle
Helicoil yayının örnek resmi:323290 dosyayı görüntüle
Evet evet bu helicoili öğrendim ben de, pedalın yuvası da yalama yapmıştı bu pedalla, onu nasıl tamir ederim diye ararken öğrendim. Denenebilir ama pedalın mili de çok iyi durumda değil gibi, bi' söküp bakacağım ama mil de dışarı doğru çıkık duruyor. Bakalım acelem yok şu an öyle merak ettim teşekkür ederim :harika:

Geri