kimbell71
Aktif Üye
- Tepki
- 101
- Başlangıç
- 1980—81
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Diğer
Merhaba, araziye giriyor musunuz? Tutuculuğu nasıl, bunu anlayabilmek icin soruyorum.Aldım ben. Gayet geniş ve rahat. Çok memnunum şu ana kadar
Tutunma seviyesi epey kötü, arkadaşımın scott mtbsinde vardı. DH veya mtb tarzı kullanmayacaksan şehir içi için uygun.Pedal hakkında bilgisi olan kullanan var mıdır? Fiyatını hakeder mi acep bu pedalımız? Yorumlara göre almayı düşünüyorum.
Merhaba, araziye giriyor musunuz? Tutuculuğu nasıl, bunu anlayabilmek icin soruyorum.
Merhaba, araziye giriyor musunuz? Tutuculuğu nasıl, bunu anlayabilmek icin soruyorum.
Arazide tutuş istiyorsanız farklı bir model bakmanızı tavsiye ederim. Düz pedal seçimi burada bahsetmiş olduğum pedal ve benzer şekilde vidalı pedalların arazi performansları çok iyi bu tip pedallardaki tek sıkıntı olurda kaval kemiğinize gelirse can yakıcı olabiliyor.
Bisikletli ayakta dururken pedala bacağımı yaslamaktan dolayı sol tarafta çizik ve küçük yaralar mevcut.
Kendi dağ bisikleti kullanan grubumdaki arkadaşlara da danıştım da genel olarak hepsi vidalı/pinli tip pedal kullanıyormuş. Aslında benim pedaldaki favorim Cranckbrothers Stamp 7 ama 180$lık fiyatı ile pek yanaşılmıyor. Sağ olsun Çinliler bu ve benzeri pedalları çok iyi taklit ediyor.Teşekkür ederim. On yılı aşkındır kilitli pedal kullanıyorum, arazide daha teknik hareket ve dönüşleri çalışmak ve geçebileceğimden emin olmadığım yerlerde bisikletten inmek zorunda kalmamak için düz pedala geçmek istiyorum.
Decathlon'dan futbol kaval koruyucu aldım, ama ayrıca bisikleti günlük ulaşım aracı ve arkadaşlarla keyif turları için de kullandığım için vidalar tarafından zarar görmekten çekiniyorum. Hala kilitli pedal kullanıyormuş gibi belirli ayakkabılara muhtaç (vidalı olanlar da tabana zarar vereceği için her ayakkabıyla kullanılamaz sanırım) olmak da istemem. Kilitli pedalın bir tarafına takılan ufak pedallar günlük kullanım için yetiyor.
Vidasız, ama tutuculuğu genişliğiyle falan sağlayan modeller var mı bildiğiniz? Bir de, fazla geniş aldığımızda acaba ayağın kavrayıcılığı falan düşer mi? Fazla geniş olanların dar alanlardan geçmemizi engellemek dışında bir sıkıntısı var mıdır?
Araziye haftada ya da iki haftada bir gidiyorum, vidaları 2 haftada bir söküp takmak çok mu uğraştırır? Vida yerleri boşken oralar toz falan dolup tıkanır mı?
Vaktiniz olursa yorum yapabilirseniz çok güzel olur.
Ben de takipteyim, aynı şekilde merak ediyorum.Pedal hakkında bilgisi olan kullanan var mıdır? Fiyatını hakeder mi acep bu pedalımız? Yorumlara göre almayı düşünüyorum.
Size de arkadaşlarınıza da teşekkür ederim, iyi sürüşler.Kendi dağ bisikleti kullanan grubumdaki arkadaşlara da danıştım da genel olarak hepsi vidalı/pinli tip pedal kullanıyormuş. Aslında benim pedaldaki favorim Cranckbrothers Stamp 7 ama 180$lık fiyatı ile pek yanaşılmıyor. Sağ olsun Çinliler bu ve benzeri pedalları çok iyi taklit ediyor.
(link)
(link)
Vidalı modellerde bazı pedallardaki vida başları daha küt oluyor illa vidalı tercih edilecekse bunlara bakılabilir. Vidaları çıkarıp takmak çok uğraştırıcı olabilir keza dediğiniz gibi boşken yerleri kir, toz ve yağ ile tıkanıp dolabilir.
Her ne kadar vidalılar da yaşanabilecek çizme yaralanma durumu olsa da en iyi tutuşu ve kavramayı bu pedallar veriyor.
İlla ki vidası/pinsiz pedal arıyorsanız bu tarz bmx pedalları da bir seviyeye kadar iş görebilir.
(link)
Kırıldıysa çekince çıkması lazım, haliyle kırıldığı noktanın belirsiz olmaması lazım. Mil kırılmamış, sorun başka bişey olabilir mi?kullanmakta olduğum pedalın mili belirsiz bir yerinden kırıldı.
Oneup aluminum flat pedal kullaniyorum muhtesemler, bence piyasadakilerin hepsinden daha iyi
One up pedalları ben de beğeniyorum ama fiyatları aklıma geldikçe, beğenmek ötesine geçemiyorum. Hatırladığım kadarı ile 120$ üzerinden başlıyordu. Kendi sitesinde 150$ olarak liste fiyatı yapmışlar. Türkiye içinde bulmanız pek muhtemel değil, illa ki yurt dışı alışverişi gerekecektir.Link yollayabilir misiniz?