Scudo Sports

Pedallarken dinlediğiniz müzikler?

(link)
(link)
benim biraderin pc basında sureklı dınledıgı muzık turu bısıklet uzerındeykende gıdebılır:)

Scudo
Bisiklette kesinlikle müzik dinlemiyorum.

Sağımdan solumdan arkamdan gelebilecek araç yada beni uyarmak için kullanılacak korna sesini engelleyeceği için, özetle güvenlik sebebi ile bisiklette müzik dinlemiyorum ve dinlenilmesini tehlikeli buluyorum.

@Edip Dinçer

''Yoldaki deneyimlerimde gayet başarılı sonuçlar verdi. Hem müziği net bir şekilde duyup hem de trafiğin sesini rahatlıkla duyabiliyorum. Hatta kaldırımda konuşan insanları bile duyabiliyorum. Sesi çok açmama bile gerek kalmıyor. Hatta sesi çok açarsam dışarıdaki sesi duyma seviyem azalıyor. Bu yüzden ortalama bir seviyede dinlemek benim için yeterli oldu.''

Bu deneyiminize göre dikkatli kullanılırsa sorun teşkil etmiyor gibi, ancak biraz fazla ses verdiğinizde yine dış sesi engelliyor.

Müzik dinlemek her ne kadar keyif verse de algıda gecikmeye yani dikkatinizin azalmasına neden olduğunu düşünüyorum. Buda biz bisiklet severlerin en çok risk altında olduğu durumdur.

Sözlerim, nacizane düşüncelerimdir. Ürün paylaşımı içinde teşekkür ederim.

Müzik dinlerken daha tempolu ve uzun soluklu sürüşler yapabildiğimi farkettikten sonra bisiklete özel 2 tane liste hazırladım.

İlki cluplarda sıklıkla duyabileceğiniz türden belli bir tempodaki şarkılar. Tempomu sabitleyip uzunca süre korumama yardımcı oluyorlar.

İkinci ise tempomu arttırmam gerektiği zamanlarda ya da son bi gayret zamanlarımda devreye soktuğum Goran Bregovic'ten daha tempolu müziklerin yer aldığı bir liste.

• Beğen
Tepkiler: Melih Çolak
uzun performans idmanları asla müziksiz olmaz enerjik,motive edici müzikler tercihimdir.

@Mustafa Özer

Sesi açtığınızda zaten rahatsızlık da vermeye başlıyor, çok titreştiği için. O yüzden ortalama bir ses seviyesi her türlü gürültüde duymayı sağlıyor.
Tepki konusunda haklı olabilirsiniz ama kendinizi müziğe çok kaptırmadan sürdüğünüzde sıkıntı olmuyor. Zaten trafik nedeniyle kendinizi müziğe kaptırmanız da çok mümkün olmuyor. Ancak yol çok boşsa kendimi şarkı söylerken buluyorum (o da ayrı bir garip geliyor insana:)).

Tupac veya Eminem gayet iyi gidiyor bisiklet sürerken. Gaza getiriyor :D ama onun haricinde şu parçayı öneririm;

Ben de yoldayken kulaklıkla müzik dinlemem diyordum arkadaki araçların seslerini duyabilmek için, hatta Erdinç ALTINÇEKİÇ'in gösterdiği gibi bir alet belki alır takarım diyordum ta ki kulaklıkla müzik dinleyene kadar. Müzik dinlerken son sesti buna rağmen arabaların sesini bastırmanın imkansız olduğunu ve yola çok daha iyi konsantre olduğumu fark ettim. Bunun yüzünden bir kaza olduysa, bilmeden kazaya sebebiyet verecek bir durumu onaylıyorsam affola.

Bence trafik dışı dağlık yerler dışında kesinlikle kulaklık takılmamalı.

MTB için ise çok güzel olur. Çok pis gaza getiriyor bazı müzikler. Bir keresinde araba kullanırken Metallica dinliyordum, göstergeye bir baktım ki 90 olmuş! Hemen ayarladım tabi. O zamandan beri de müzik dinlerken dikkat ederim gaza gelmemeye.

şehir içi malesef kulaklık takıyorum. bir sorun yaşamadım zaten dümdüz yol çok kontrollüyüm yoldayken. çok şükür bir tehlike yaşamadım yaşatmadım.

favorim ise red alert 2 & 3 soundtrack.

böyle bir gaza getiriş yok! :evil:

hard trance tarzı parçalar dinlerim, uzun turlarda çok iyi motive ediyor..

Trap'le çok içli dışlıyız, bir de ritm tutunca resmen zevkin doruğuna ulaşıyorum bisiklette.. Mutsuzsam "TastyVibes" diye bir kanal var, playlistini açar sürerim sürebildiğim kadar.
Bazıları tasvip etmiyor ama bugüne kadar hiç sorun yaşamadım, inşallah da yaşamam

Genelde 2 saatlik bu seti dinliyorum.Bunun haricinde Scot Project ve Talla 2xlc...

Düşünün, müsait bir yol var pedallara tam güç asılıyorsunuz(1), ya da sakin rahat bir parkur var orada dolaşıyorsunuz(2), hangi müziği dinlemek isterdiniz ?

Sakin rahat ağaçlıklı bir yolda ilerliyorsam mutlaka kulaklıklarımı çıkartıp doğayı dinlemeyi tercih ediyorum. Daha performans için çıktığım günlerde veya trafikle boğuştuğum günlerde ise Metallica gibi gruplar tercihim oluyor. Onu da genellikle tek kulaklıkla dinliyorum çünkü dışarıdan gelen sesleri duymayınca trafikte sıkıntı olabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: tselim ve kafkas
1- Trap ya da rock/metal dinliyorum. Performans kastığım zaman, özellikle tırmanışlarda, durup durup birden patlayan müzikler insana inanılmaz enerji katıyor.

2- Sakin gezmiyorum pek :D Grup sürüşlerinde duyabileceğim minimum ses düzeyinde sadece sağ kulaklık takılı şekilde Karadeniz müzikleri dinliyorum genellikle. Rahatlatıyor beni. Ne çok baygın, ne de ilk örnekteki gibi durup durup birden patlamadığı için kasmadan gidiyorum. Kimsenin olmadığı doğayla iç içe olan yollarda ben de kulaklıklarımı çıkartıp kuşları ağaçları dinliyorum

• Beğen
Tepkiler: kafkas
Ben de nostaljik de olsa schumacher song dinliyorum :)

Geri