Scudo Sports

Pedallarken lanet ettikleriniz nelerdir?

Lanet bela okumayı sevmiyorum ama çok sinirlendiğimde ağzımdan çıkanlara da kendimde inanamıyorum. Liste uzun; sorumsuz sürücüler, dikkatsiz yayalar, görevini yapmayan memurlar, antipatik davranışlarıyla bisikletçilerden soğutan bisikletliler...ama en çok seyir halindeyken bile isteye canıma kasteden aracı üzerime süren camdan salya akıtarak bağıran tipler.

• Beğen
Tepkiler: kumuşi
Scudo
Ben genelde sinirlenmiyorum, sıkıştıranlar, tümsekler, yayalar vs beni bezdirdiler, artık tepki vermiyorum. Ama bir gün 15-16 yaşlarında bir çocuk bir arabanın penceresinden sarkıp bana bir laf attı, ne dediğini bilmiyorum, arabada iki genç erkek daha vardı, hepsi gülerek bana baktı, neyse niyeyse buna çok sinirlendim, kırmızı ışıkta yakaladım bunları, in aşağı ##$$****+##$*+ diye ana avrat ne varsa saydım, cama vurdum aynayı katladım falan tırsıp inmediler. İnseler ya Ben ya onlar hastahanelik olurdu çünkü gözüm dönmüştü, arabayı nasıl yakaladım hatırlamıyorum bile...
O günden sonra daha da dikkatli gitmeye başladım hiç sinirlenmiyorum, bakarsın karşıdakinin de heyheyleri üzerindedir o gün, başımızı yok yere belaya koyarız...

1) Yaya yolu bomboş dururken, bisiklet yolunu işgal eden dangozlar, (çiftler, yaşlılar, köpek gezdiren tipler)
2) Yolda hız kesimine neden olan araçlar, (otopark çıkış noktaları, kırmızı ışık yandığı halde son anda geçmeye çalışan tipler)
3) Bisiklet yolunda sinsi sinsi yürüyen kedi, (tam tehdit, çocukken bu yüzden üstünden geçmiştim, şimdi gördüğüm an minimum hızda ilerliyorum)
4) Karşıdan karşıya geçerken yeşil ışığı ucu ucuna kaçırmak :)

• Beğen
Tepkiler: İsmail Özcan
Yaya veyâ bisikletli olayım fark etmiyor, sinyal vermeyen araç sürücüleri benim için bir numaraları hödük adayları. İkinci sırada, ben pedallarken, aynalarını kullanmayan araç sürücüleri var. Yayalara ise hiç kızmıyorum, benim nazarımda, yol her zaman onların.
Bunların yanında en gıcık olduklarım, katıldığım şehir içi turlarında gördüğüm 'zibidi' dediklerim kişiler. Yaya hak ve güvenliğini hiçe sayıp yol sıkışıksa âniden kaldırıma çıkanlar ki, bir tânesinin bebek arabasıyla ilerleyen bir ailenin üzerine çıkmak üzereyken son anda 'yırttığına' şâhit oldum. Bir kazâ olsaydı bundan o anda hepimiz etkilenecektik; "saygısız bisikletçiler" gibi yaftalamalar falan... Neyse.

Sorumsuz kişiler. Bisikletin geldiğini gördüğü halde yoldan çekilmeyip üzerime gelenler.

• Beğen
Tepkiler: aktasg
@Erdal YILMAZ Aslında haklılar.. Bisiklet yolu olmalı diye düşünüyorum.. Biz de bisiklete binerek insanların en basit ulaşım hali olan yürümelerini engelleyemeyiz.. Nede olsa daha hızlıyız ve çarpma sonucu zarar verebiliriz ve görebiliriz.. Biz de bir araç kullanıyoruz..

@Serden Us
Grupla sürerken bize de oluyor.. Sık kullandığımız güzergahlar var.. Halk bizi tanıyor, selam veriyor.. Solo takılırken bazen böyle dır edip geçiyor adam ne oluyor, dibimde vuracak mı diye kafa çevirdiğinizde elini kaldırıp geçiyor.. Muhtemelen senin sabahın o saatinde bunu yapmış olmanı onaylıyor yada kendisi de bisikletçi selam veriyor.. Ben bir kaç kere beni çok sıkıştıran bir kaç kişiye sövdüm saydım.. Anlamsız yere ama.. Burada işin der gibi.. Bir kere de acemi sürücü bir abla sağa dönecek ama eli ayağına karışmış nasıl dönsem diye o biraz sıkıştırdı.. Ama tam küfür edecekken tuttum kendimi.. Onun yerinde olsaydım diye.. bir de bayan olması sanırım..

Ama siz de önlemlerinizi alın.. gündüz bile olsa çakar bir ön bir arka far olsun.. fark edilin.. ben hiç bir zaman kaldırımdan gitmem.. orası yayaların.. döneceğinizi önceden haber verin.. sinyal lambanız veya stop lambanız yok malum.. arkada ki sürücü anlasın .. çok riskli sürmeyin bence.. gerisine de kulak asmayın.. malum keskin sirke küpüne zarar..

2 kişi bisiklet yolunda gidiyorsun, 2 kişi de yayıla yayıla önünde yürüyor, uzaktan zil çalmaya yavaştan başlıyorsun, dibine geldiğinde iki tane zil feryat figan çalıyor, ayaklar yere iniyor, hala çekilen yok. ÇOOK sonra lütfen çekiliyorlar:

- burası bisiklet yolu,
- (yaya yaya, gevşek gevşek) ne yapalım bisiklet yolunda yürümeyelim mi yani?

ne desem anlamayacağını anlayınca içimde tek laf söyleme hevesi kalmıyor, resmen onun cahilliği de bana dert oluyor..

işte o zaman gerçekten LANET OLSUN!!!.

Refuj sulamasi, yolun bu sulama yuzunden islak olmasi..

• Beğen
Tepkiler: amoush00
nasıl becerdilerse bursa daki bütün bisiklet yollarınınaralıksız kasisli olması yağmurdan sonra hiçbiyerde su yokken bu kasislerin arasında birikmesi bisiklet yolunda yürüyen yayalar sen binince bu kırılmıyomu (yol bisiketi) BÖHÖHÖHÖH yapan şu tipler :ssrtcbya::ssrtcbya::ssrtcbya: lanet etmiyorum ama sinirleniyorum:snzdglsn::snzdglsn::aglyrmngaa:

@M.Burak KARADAĞ

sıralama 4-1-2 birde arasıra yasanan tayt sorunu..

dün arabayla şehir dışına çıktım. bi yerde arabadan inip yol kenarında yürümek durumunda kaldım. o esnada yanımdan geçen tofaştan "hüloooo" tarzı bir bağırma duydum, sonra da kahkahalarla uzaklaştılar. demek ki sadece bisikletlilere yapmıyorlar, yol kenarında hareket eden ne olursa olsun bağırıyorlar.

daha sonra yola devam ederken, öndeki araçtan yol kenarına soda şişesi fırlatıldı. nasıl olduysa şişe birşeylere çarpıp tekrar yola düştü. öndeki araçla aramızda mesafe olduğundan sıkıntı olmadı ama yakından takip ediyor olsaydım o şişe benim aracıma kesin çarpacaktı. bu da bisiklete binerken en çok sinirlendiğimiz cam kırıklarının nasıl olduğuna dair bir görüntü gibiydi. adamlar umarsızca atıyor kırıyor.

pedallarken ise en gıcık olduğum şey, agresif köpekler. heryerde mutlaka bi tane çıkıyor, yabancı ülkelerde gecenin karanlığında turlayanları gördükçe imreniyorum resmen :naslyany:

@Kuzey Ege kamp yaparken kullanmak için Ebay'den bisiklet alarmı aldım (şu an yolda) böyle tuvalet molalarında da işe yarayabilir.. birisi kapının önündeki bisikletinize dokunduğu anda öter direkt fırlarsınız :D

Cehaletin tavan yaptığı ,prim veriildiği ve hatta cahil başının ülke yönetiminde etkin olduğu bizim gibi coğrafyalarda bisikletin sadece mayıs sonunda çocuklara karne hediyesi olarak görüldüğü ve trafikte zaten adının bile geçmediğinden hareketle düşünerek ,yollardaki aptallardan ve trafiği okuyabilme yeteneğimizi geliştirmekten başka hiç bir şansımız da yoktur...
Maalesef ülkemizde bizler sessiz sürüşün şövalyeleri durumundayız,zaten durumu bilmeyen yada yeterince tecrübesi olmayan yüzlerce yabancı telef olup gidiyor.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Bugün olduğu gibi,yan şeritteki ya da önümdeki aracın bir kediye ya da köpeğe çarpması...
Sürüşün hiç bir keyfi kalmıyor...

Bisiklet yolundan yürüyenler falan heryerdeler zaten de ben başka bir şey anlatıcam :) benim başıma gelenler ve bir çok kere de şahit olduklarım var. Sizin acemi oldugunuzu anlayan yada ukala oldukları için her şeye burnunu sokan bisiketçi elemanlar var.

-Yolda gidiyorsun yanına yanaşıyor falan işte bu kadro sana küçük olmuş yada büyük olmuş diyen tipler.
-Bir yerde mola veriyorsun gene yanına biri yanaşıyor bu marka dan memnunmusun dan konuya girip kendi bisikletini övenler.
-pedal basarken karşıdan gelenin sana ve bisikletine cins cins bakması.
-Koşu yapan ve sürekli karşılaştıgım bir iki tipin sizinki de spor mu demesi :ckskc:
-bu en uyuz oldugum özellikle izmirde 3.00m lik oltaları ile balık tutanların oltalarından korunmak bambaşka bir tecrübe. Sollama sırasında bir kaç kere oltalara hedef olmuşlugum var :D

Şansıma tabiki... Yanıma yama seti aldığımda 1000km yapayım lastik patlamaz. Yama seti olmadan bakkala gidip geleyim, lastik patlar... Eminim sizin de başınıza gelmiştir...

Geri