- Tepki
- 27
Hayırlı olsun bu rengide çok güzelmiş kazasız sürüşler dilerim
Merhabamerhabalar,
15 yaşındayım ve bisiklete şu son 6-7 aydır bir merakım olduğunu fark ettim. mtb bisikletim var (çok kaliteli olduğu söylenemez). havaların ısınması ile sahil şeridi boyunca her gün veya 2 günde bir min 20-25 km yol yapıyorum. fakat bisikletim ağır olduğu için hantal gelmeye başladı. dün samsun yanturlar bisiklet de bana peugeot T11 x2 modelini önerdiler. biraz araştırma yaptım dün akşam ve bu forumu keşfettim.
naçizane sormak istediğim birkaç soru var;
* boyum 176, bacak iç boyum 85 cm, kilom 57 kg *
- öncelikle bu bisiklet bana uygun mu? (gittiğim güzergah beton ve asfalt)
- boyuma göre hangi kadro uygun olur?
- aynı fiyat bandında şehir içi başka önerebileceğiniz marka model var mıdır?
bi nevi ömürlük bisiklet arıyorum
şimdiden cevaplarınız teşekkür ederim
Ben de aynı soruyu sormak istiyorum T11 ile T11 x2 arasındaki fark nedir ? En son 25 sene önce üniversitede bisiklet kullanmıştım , fitness amaçlı bir bisiklet alacağım ama iki model arasında kararsız kaldım . Değerli görüşlerinizi beklerim
Ayrıca eklemeliyim: vitesin yüksek olması veya düşük olması giriş seviyesinde önemsiz bir konudur. Yüksek vitesle daha hızlı gidilmez veya düşük vitesin kullanımı rahat değildir gibi düşüncelere kapılmayınız. Aynakolun 2 yaprak olması vites sayısını etkiliyor. 2x9 = 18 vites 3x9 = 27 vites. Denklemdeki 9 arka dişlideki(ruble) yaprak(vites) sayısını belirtir.Merhaba. Peugeot T11 alma arifesindeyim ama X2 sini mi almak konusunda kararsızım. X2 18 vites olmasına rağmen 100-TL daha pahalı. 2 si arasındaki detaylı inceleme yapan biri varsa paylaşabilir mi.
Peugeot T11 ve T11 X2 modelinin temel farkı isminden de anlaşılacağı üzere aynakolun(ön dişliler) birinde 2 yaprak, diğerinde ise 3 yaprak(vites) olmasıdır. T11 modelindeki aynakolun en küçük dişlisi 26 ve X2 modelinin en küçük aynakol dişlisi 30'dur. Eğer yokuşlu yerlerde yaşıyorsanız 26 dişli aynakol ile yokuşları daha kolay çıkabilirsiniz. 2'li aynakolun en küçük dişlisi 30 olduğu için bir nebze zorlanabilirsiniz fakat sonradan alışıp daha rahat şekilde çıkarsınız. Tabii ki 2'li aynakol ağırlık olarak da daha hafiftir. Bisiklette ağırlık konusu çok önemli olduğu için göz ardı edilmemeli. Benim tavsiyem eğer çok dik yokuşların bulunduğu yerlerde kullanmayacaksanız X2 modelini almanız yönündedir. Zaten kullandıkça bacak kaslarınız ve kalbiniz güçlenecek, daha seri ve rahat yokuş çıkabileceksiniz. Eğer ben alacak olsam X2 modelini alırdım.
Ayrıca eklemeliyim: vitesin yüksek olması veya düşük olması giriş seviyesinde önemsiz bir konudur. Yüksek vitesle daha hızlı gidilmez veya düşük vitesin kullanımı rahat değildir gibi düşüncelere kapılmayınız. Aynakolun 2 yaprak olması vites sayısını etkiliyor. 2x9 = 18 vites 3x9 = 27 vites. Denklemdeki 9 arka dişlideki(ruble) yaprak(vites) sayısını belirtir.
İki yaprak olması daha az mekanik sorun veya daha çok sorun anlamına gelmiyor. Sadece kullanım alanına göre karar verilir. Çok da farkı yoktur. Kaliteli orta göbek akıştan çok dayanıklılığıyla ön plana çıkar.Cevap verdiğiniz için teşekkürler. Aynakolun 2 li olması sorunsuzluk açısından bir avantaj mıdır? Bir de mağazaya sorduğumda X2 lerde orta göbeğin daha kaliteli olduğundan bahsetmişti. Bu fark sürüşe mi yoksa sorunsuzluğa mı etkilidir?
İlginiz için tekrar teşekkür ederim. Fikrim kafamda şekillendi sayenizde. Sanırım T11 alacağım.İki yaprak olması daha az mekanik sorun veya daha çok sorun anlamına gelmiyor. Sadece kullanım alanına göre karar verilir. Çok da farkı yoktur. Kaliteli orta göbek akıştan çok dayanıklılığıyla ön plana çıkar.
Bende atrka lastiği değiştireceğimMerhaba,
T11 için Lastik değiştiren ve tavsiye eden var mı? Arka lastik çok patladı ve artık zırhlı ama aynı boyutlarda bir lastiğe geçmek istiyorum. Dayanıklı bir lastik tavsiyeniz var mı?
Teşekkürler.
Bende atrka lastiği değiştireceğim
Sanirim 160-200 TL bandında bir lastik tercih edeceğim.
kaça aldınız hocamMerhaba,
Ben Schwalbe Marathon lastiklerinden taktım. Şuan için memnunum. Tavsiye ederim.