Merhaba dostlar,
Merhaba Peugeot T11 Kullanıcı Kulübü
ben de bir T11 kullanıcısı olarak buraya ilk mesajımı yazmak istedim ve belki satın almayı düşünenler için bir kaç fikir verir.
Çocukluk yıllarımdaki bisiklet olayını saymazsak ilk bisikletim, bilinçli bir şekilde başladığım ilk bisiklet sporu aktivitem diyebilirim. Ve bu serüven Peugeot T11 ile başladı. İyi ki de böyle oldu!
Kullanım amacım; şehir içi ulaşım, kısa turlar, nadiren uzun turlar. Yani bisikleti %80-90 oranında düz asfalt yollarda veya eğer varsa bisiklet için ayrılmış yollarda kullanacağım. Katlanır bisiklet almaya gitmiştim mağazaya; mağazadaki görevli arkadaş sağolsun bir kaç çok önemli tavsiyede bulundu; uzun uzun konuştuk, sohbet ettik, ve T11 alarak mağazadan çıktım. Özeti şuydu sohbetin; "bütçenizin yetebildiği ölçüde" hafif, kadro yapısı - geometrisi sağlam ve sizin fiziksel yapınıza uygun; eğer daha çok düz asfalt yollarda seri bir şekilde gidilecekse, hızı ve ivmelenmeyi sönümleyecek, ekstra ağırlık yapacak detayların bisiklette bulunmadığı (amortisör, çamurluk vs gibi); frenler, lastikler, vitesler, ön arka dişliler gibi önemli komponentlerin dayanıklılığının ve işlevselliğinin bisikletin sürüş amacı için minimum yeterlilikte veya daha fazlasının olduğu bir bisiklet alınız. Ayırdığım bütçeye göre ve tüm bu parametreler çerçevesinde en ideal seçimin T11 olduğuna karar vermiştim.
Nisan 2020'de Antalya Deniz Bisiklet'ten 455mm kadro boyu, siyah yeşil renkli modeli aldım (boyum 171). 3 aydır aktif olarak kullanıyorum. Şehir içi kısa turlar yapıyorum. En uzun turum 46 km; Konyaaltı - Lara git gel
Toplamda yaklaşık 450 - 500 km yaptım.
Huawei telefonun kendi sağlık app'inden "bisiklet binme" uygulamasını kullandım, ne kadar sağlıklı çalıştı; emin değilim. Ortalama hızlarım genelde 18-19, şehir içi dur kalk çok fazla oluyor. Düz yolda ulaştığım maksimum hız 40 km/sa. Daha da hızlı gidilebilir. Son vitesteki kadansım düşük kalıyor, biraz daha performans ve kondisyon istiyor. Sonbahara doğru bir iki uzun tur planım var. Hem o zamana kadar kondisyonum artar hem de havalar biraz serinlemiş olur.
Şu ana kadar T11 ile ilgili ciddi bir sıkıntı yaşamadım. Genel olarak bisikletin hızlanmasından, seri gitmesinden, akıcılığından çok memnunum.
Bisikletin kadro geometrisi hafif yatık pozisyon sürüşü için ideal. Sanırım 45 derecelik bir açı oluyor. Sürüş pozisyonuna çok alışamadım. Ve elcikleri doğru ve olması gereken tutuş pozisyonunda tutmaya alışamadım. Elcikleri tuttuğum noktada avuç içimden sonra bileklerim tamamen kırık pozisyonda oluyor; internette araştırdığım kadarıyla bileğin kırık pozisyonda olmaması gerekiyor. Elciği düz tutmaya çalışıyorum ancak biraz yol aldıktan sonra bileklerime baktığımda yine kırık pozisyonda oluyor. Acaba bu bisiklette yer alan elciklerin yapısı ile ilgili mi? Sanırım barentli bir elciğe ihtiyacım var ya da gidon açısı bana uygun değil. Zaman zaman ciddi kol ağrısı çekiyorum. Tutuş pozisyonuna göre kollarımın çok kasıldığını hissediyorum. Geçenlerde bir bisikletçide gidon açısını sordum, şöyle bir baktı, bu size göre uygun, bir sıkıntı yok dedi. Ya da ben derdimi tam anlatamadım. Bu sorunuma en kısa zamanda çözüm bulmalıyım.
Fiziksel yorgunluk ve ağrı çekilmemesi için bisikletin yapısına uygun doğru sürüş pozisyonu şart.