co2brix
Üye
- Tepki
- 23
- İsim
- Ömür S.
- Başlangıç
- 1988—89
- Bisiklet
- Peugeot
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Eğer ki bisiklet tecrübeniz var ise, bisiklete hakimiyetiniz üst seviyedeyse, çocuk ile birlikte hareket ederken çocuğun ağırlığını ve denge dağılımını da ekleyip tehlike ve panik anında devrilmeden ayakta kalabileceğinizi düşünüyorsanız bence T11'i değiştirmek mantıklı olmaz. Kadro üst borusunun bacak boyunuzdan iki cm kadar düşük olması aslında daha güvenli, tehlike anında iki ayağınızla yere basmanızla birlikte hem ellerle gidonu sabit tutmak, hem de bacaklarınızda üst kadro borusundan bisikleti dik konumda tutabilmek mümkün. T11'in kadrosu bu anlattığım duruma daha elverişliyken, T13'ün kadro yapısı bence dezavantajlı. T11 ile T13 arasında fiyat farkı fazla olmamasına rağmen donanım farkı bulunmakta. T13, T12 ile eşdeğer bir bisiklet. Ben T11'i tercih ettim çünkü T12'deki amortisörlü maşa yalnızca gereksiz bir ağırlık. Arka aktarıcının da Deore olması bana daha cazip geldi.T11 aldim bayilarak. Aslinda denedim de aldim ancak arkamda cocukla ayagimi atmakta zorlaniyorum ayaklarim yere degdiginde kadro borusu bana degiyor. Okudugum kadariyla 1 parmak bosluk oneriliyor. Bu sekilde risk olur mu ? T13-28 Acera / Altus Alloy Ile degistirmek istesem donanim olarak kiyaslayabilir misiniz. Malesef biri cok daha agir.
Bu arada 1 yaşında ve 11 kg civarındaki çocuğumla yaklaşık 15-20 gün içerisinde ilk defa biz de T11+çocuk koltuğu ile keyifli vakit geçirmeyi planlıyoruz.