@Ozan k.
İnceleme tarihi önemli sanırım. Bikeradar'ın kapsamlı bir incelemesini bulamamıştım, sadece ilk bakış diye kısa bir yazı var ama tarih 2015 başı.
(link)
DC Rainmaker incelemesi en kapsamlı olanı. Aralık 2015.
(link)
Test esnasında eline ulaşan cihaz ölçümlerde büyük sapmalar yapmıştı. Sol bacağının pedalı çevirmedeki düzensizliği hatalı sonuçlar veriyordu. Firma kısa sürede sorunun kök nedenini bulup bunu düzeltti, Gen2 firmware'li cihazı gönderdi test için. Aslında bu detayda bilgiyi bile yakalıyor olması çok ilginç, sonraki dönemde pedal çevirme efektifliğini ölçen bir yazılım geliştirdiler, ek maliyetle satacaklar. Bunun dışında, pil kapağının çıkarılıp takılmasında oluşacak deformasyonla kapağın düşmesi ve kaybolması söz konusu olabilir.
Son olarak hem sol hem sağ bacak ölçen 4iiii Precision yıl sonu satışı yapılmaya başlanacak.
(link)
Israrla beklenen bir konuydu. Şimdi benim de merak ettiğim sağ bacak ölçen (aynakol yaprağına takılan) kısmını sonradan almam yeterli olur mu?
Bu arada bu yılın başında Etixx Quick-Step çift taraflı verisyonunu World Tour yarışlarda kullanacağını duyurmuştu.
(link)
@celilcetiner
Parayı hak edip etmemesi hızla düşen fiyatlar nedeniyle karışık bir konu. Ben geçen yıl almaya karar verdiğimde 1000 dolar altına düşmesini referans almıştım. Ancak piyasa amatörler için tam gaz üretim başlayınca (çünkü bu meret yıllarca prolar için tasarlandı ve satıldı) fiyatlar 6 ay içinde hızla düştü. Piyasanın zenginleşmesi fiyatları daha düşürür mü emin olmak zor.
Bir arkadaşımın sorması üzerine biraz önce Shimano'nun yeni Dura-Ace 9100 grup setinin tanıtımına baktım. Shimano da power metre dünyasına giriyor. Duyuruya göre Dura Ace RC-9100-P aynakol, power metreli satılacak.
Aşağıdaki sitede power metrenin avantajlarını vurgulayacak şekilde tanıtmışlar:
(link)