Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Power metre hakkında kampanyalar yenilikler indirimler, satmayı ve almayı düşünenler

Scudo
Pedal ve aynakol olarak sahip olduğum deneyimle kesinlikle aynakol tavsiye ederim. Daha stabil, daha korunaklı. Daha önce PowerTap P1 dual ve Garmin Vector 3 pedal kullandım, Rotor Inpower ile devam ediyorum. Tek sıkıntım 10 15 birim az az ölçmesi. Onun dışında 2 yıldır çok memnun olarak kullanıyorum. Arkadaşım da Vector 3 pedallarını ilk fırsatta aynakol pm ile değiştirmek istiyor.

Quarq marka power metre Sram Red Etap uyumlu olan modeli nedir acaba ?
Hangisini almalıyız ?
Mevut Aynakolum.Yada aynakolu komple değiştirsem yeni model AXS red alsam zincir vs de değişmesi gerekir mi uyumluluk nasıl olur ?

Opera Anlık Görüntü_2023-03-17_115117_powermetercity.com.png

Quarq marka power metre Sram Red Etap uyumlu olan modeli nedir acaba ?
Hangisini almalıyız ?
Mevut Aynakolum.Yada aynakolu komple değiştirsem yeni model AXS red alsam zincir vs de değişmesi gerekir mi uyumluluk nasıl olur ?

301648 dosyayı görüntüle
Bir tanıdık satıyor sanırım aynı kranklarınız belki bir fikir verebilir. Üzerindkei Quarq Power Dzero AXS Spider..

233_517228703.jpg

Bir tanıdık satıyor sanırım aynı kranklarınız belki bir fikir verebilir. Üzerindkei Quarq Power Dzero AXS Spider..

301667 dosyayı görüntüle
Aynen.Bir bakayım Dzero ya. Yada diyorum AXS power metreli olandan mı alsam ,ön ve arka aktarıcı ile uyum sağlar mı acaba ?
Red etap ın AXS aynakol ve ruble uyumu nasıl acaba ? Sonuçta oda elektronik aynı görevi görüyor diye düşünüyorum.Ama tabi genede
bakmak lazım.

Yedek bisikletimde olan nerede ise hiç kullanılmamış gibi olan Assioma uno pedalları satıyorum. 24.04.2021 tarihinde satın alınmıştır. Hem yedek bisikletimde durmasından, hemde çift taraflı başka pedala sahip olmamdan kullanma fırsatı pek olmadı. Haziran sonu Türkiye'ye geleceğim ilgilenen olursa yanımda getirebilirim.

20230318_181215.jpg

20230318_181120.jpg

Aşırı bozuk asfaltta, yoldan gelen titreşimler power ve kadans verisini etkiliyor mu?

Açıkçası hiç tecrübe etmedim bugüne kadar, ister istemez bazen anlık kaçaklar oluyor Spike adı verilen, ama genelde yazılımlarda onları temizleyebiliyoruz

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Merhaba arkadaşlar. Powermetre almayı düşünüyorum. Esas konu şu; pedal mı? Aynakol mu?
Hangisi daha sağlıklı ve verimli? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim 🙏

Merhaba arkadaşlar. Powermetre almayı düşünüyorum. Esas konu şu; pedal mı? Aynakol mu?
Hangisi daha sağlıklı ve verimli? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim 🙏
Her ikisinide kullandım. Verimlilik, doğruluk konusunda pek fark göremedim aralarında varsada benim gibi amatörün fark edemeceği kadardır diye düşünüyorum ama okuduğum makalelerde pedaldan ölçümün daha doğru olduğu yazıyor.. Şuan pedaldan kullanıyorum, pedala geçmemin sebebi ise birden fazla bisikletim olduğu için, pedalları bisikletler arası aktarmanın çok daha kolay olmasından. Birden farklı bisiklet üzerinde kullanacaksanız pedal derim, tek bisikletiniz varsa bütçenize hangisi uygun ise onu almanızı tavsiye ederim.

Bende geçtiğimiz pazartesi günü aldım çok şükür ultegra ayna kol aldım sol taraf bu power işi sanki biraz karışık gibi geldi bi kaç kere sürdüm z3 z4 sürerken nabzım z5 oluyor normal galiba bakalım biraz kullandıkça zaman gösterecek

Selam
Satılık sol krank Ultegra stages 3 gen 172.5mm sorunsuz çalışıyor gayet de düzgün ölçüyor.
EB08CDC4-B2C3-4D36-B537-47A2F7490D31.png
5297EB4F-D69C-4984-B8F6-417CBE2D3FE7.png

Bende geçtiğimiz pazartesi günü aldım çok şükür ultegra ayna kol aldım sol taraf bu power işi sanki biraz karışık gibi geldi bi kaç kere sürdüm z3 z4 sürerken nabzım z5 oluyor normal galiba bakalım biraz kullandıkça zaman gösterecek
Power zone 3-4 aralığında mı nabız zone 5 oluyor ? :krktm:

Benzer bir durum bazı sanal sürüşlerimde bende de oluyor. Mesela geçen alpe du zwift yaptım, 17.6km, 1074 yükselim. Bu sürüşte power z3'ün üst limitine yakınken; nabız çok az farkla z4'e çıktı.

Çağrı terzioğlunun bir videosunda, nabız ve power değerlerinin birbirini takip eder şekilde dalgalanmasının normal olduğunu belirtmişti. Bir de malum nabız verisini etkileyen birden fazla faktör var. Gün içindeki stres seviyesi, yorgunluk, kafein kullanımı gibi.

Power Zone ile nabız zone birbirini zaman zaman biri altta biri üstte olacak şekilde takip etmesi normal diye düşünüyorum.
Umarım yanılmıyorumdur, ya da nabız zone larımızın hesabında bir hata vardır.

Benzer bir durum bazı sanal sürüşlerimde bende de oluyor. Mesela geçen alpe du zwift yaptım, 17.6km, 1074 yükselim. Bu sürüşte power z3'ün üst limitine yakınken; nabız çok az farkla z4'e çıktı.

Çağrı terzioğlunun bir videosunda, nabız ve power değerlerinin birbirini takip eder şekilde dalgalanmasının normal olduğunu belirtmişti. Bir de malum nabız verisini etkileyen birden fazla faktör var. Gün içindeki stres seviyesi, yorgunluk, kafein kullanımı gibi.

Power Zone ile nabız zone birbirini zaman zaman biri altta biri üstte olacak şekilde takip etmesi normal diye düşünüyorum.
Umarım yanılmıyorumdur, ya da nabız zone larımızın hesabında bir hata vardır.
Muhtemelen zone aralıklarında hata var zira power zone 2-3 aralığında nabzın zone 5 olması felaket birşey. Şahsen sprint atarken power zone 7 aralığında bile ben nabızımı zone 5 aralığına sokamıyorum.

Power zone 2 endurance sürüş diye geçiyor ve averaj power %56-75 aralığında iken nabız ise max %69-83 aralığında olması görülüyor. Linkte güzel açıklamalar mevcut

(link)

Uzun süre antremansız kalındığı zaman nabız power eşleşmesi çok sapabiliyor. Ancak antremanlı durumda zone 2-3 geçişlerinde be zone 3-4 geçişlerinde birbirine karışmasında az aşağıda az yukarıda olmasında çok da bir sıkıntı yok. Nabız birçok arkadaşın da yazdığı gibi çok fazla faktöre bağlı değişiklik gösterebiliyor.
Zaten zone5 ve üstünde nabzın bir karşılığı yok.

Muhtemelen zone aralıklarında hata var zira power zone 2-3 aralığında nabzın zone 5 olması felaket birşey. Şahsen sprint atarken power zone 7 aralığında bile ben nabızımı zone 5 aralığına sokamıyorum.

Power zone 2 endurance sürüş diye geçiyor ve averaj power %56-75 aralığında iken nabız ise max %69-83 aralığında olması görülüyor. Linkte güzel açıklamalar mevcut

(link)

Daha sık FTP testi yapmak lazım. FTP oldukça hareketlidir, özellikle formda henüz pik yapmamışken. Sezon başında nabız ve power zonları genelde birbirine uyar ama forma girdikçe nabız geride kalır. Çünkü forma girdikçe aynı nabızda daha fazla güç üretmeye başlarsınız.

Yeni başlayanlara 2 x 8 dk FTP testi veya Ramp test öneririm. FTP20 biraz tecrübe ister, özellikle "pacing" bakımından

Eğer 20 dk'lık FTP testi yapıyorsanız alttaki protokole harfiyen uymak lazım, yoksa tüm zonlar alt üst ;)

1679658057102.png

Hafta sonu tek başıma tempo ve sprint antremanı yaptım henüz ftp testi gerçekleştirmedim onu ilk başta belirteyim.

(link) Sürüş

Bu güçlerde bu nabız sanki benim kondisyon eksikliğimden kaynaklı gibi geldi bilemedim yada bir şeyleri hatalı yapıyorum.

Hafta sonu tek başıma tempo ve sprint antremanı yaptım henüz ftp testi gerçekleştirmedim onu ilk başta belirteyim.

(link) Sürüş

Bu güçlerde bu nabız sanki benim kondisyon eksikliğimden kaynaklı gibi geldi bilemedim yada bir şeyleri hatalı yapıyorum.
Üretilen güce göre nabız değerleri çok yüksek... Bu kondisyonsuzluğun bir göstergesi. Gerekli antrenman programı, beslenme ve kaliteli uyku ile vücuttaki tüm organlar güçlenip, aynı nabız değerlerinde sürekli, ürettiğiniz güç değerleri yükselecektir...
Tabiki bunun kısa sürede olmasını beklemeyin... Genetik yatkınlığınıza, yaşınıza, kilonuza ve motivasyonunuza göre bu süre değişebilir...
Ayrıca antrenman, beslenme ve uyku için araştırma yapıp bilgi sahibi olmak gelişim için şart...

Geri