Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT Kargo

@kapluj Sanal kartın bağlı olduğu karta yatar paranız, problem değil yani. Online alışverişlerimin tümünde sanal kart kullanıyorum, benzer olaylarda hep anakarta yattı ödediğim miktar.

Scudo
İyi valla isim yazmıyor diye çöpe at gitsin, bu ptt kargonun elemanları sorumsuz , kapıya at benden çıksın da ne olursa olsun

Bütün kargo firmaları kargonuzu teslim ettikten sonra imza alırken, ptt neden bunu yapmıyor? Kapı önüne at git. İçinde değerli bir şey olan bir kargoyu ptt çalışanı evin önüne attım diye yalan söylerek kendisi alsa, ben bunun aksini nasıl iddia edebilirim?

Ptt mafya gibi bir şey midir nedir yani?

Öncelikle geçmiş olsun. Sıkıntılı bir durum tam kargo gelecek derken yanlış yere gitmesi ve başkasına teslim edilmesi...

Kanunen yapılması gereken kargo teslimi sırasında kişinin kimliğinin ibraz edilmesi ve TC nosunun evrağa işlenerek teslim alındığına dair imza alınmasıdır. Maalesef kimi alıcılar bunu kabul etmiyor ve kimliklerini göstermek istemiyorlar. Bu şekilde davrananlara aslında kargo bile teslim etmemek lazım. Yalnız Y.dışı takipsizlerde bu durum yok. Bugün takipsiz gelen kargomda imza atmadım. Bahsi geçen olay ise çok farklı bir durum. Ankara yerine İzmit'e gitmiş kargo. Bir alıcı İzmir yerine İzmit'e gitti diye yazmıştı kargosunun hadi bir aksilik olmuş; taa Çin'den geliyor kargo adreste bir hata olmuş. Ankara nere İzmit nere.

Adres kısımlarını dikkatlice doldurmak ve posta kodunu mutlaka yazmak lazım. Ne işe yarar posta kodu dememek lazım. Bir de kargocunuzla iletişim kurun, iyi davranın. Hatta biraz bahşişi esirgemeyin. İyi iletişim kurarsanız yardımcı olacaktır.

Birileri ürününüzü iç etmiş anlaşılan. Yok alıcı gelmiş şubeden almış. Niye kimliğine bakmadın teslim ederken? Böyle saçmalık mı olur?

Ya yazılanlar gibi takip nosunda problem var; ya başkasının takip nosu verilmiş. Herhalükârda paranızı almanız lazım. Şikayet edip peşini bırakmayın

@07yusuf
Takipsiz gönderinin sıradan postadan farkı yok. Evinize posta kutusu almak sizin sorumluluğunuzda. Eğer posta kutunuz yoksa postacının kapıya bırakıp gitmekten başka çaresi yok. Eğer değerli olduğunu düşündüğünüz bir ürün alıyorsanız takipli almalısınız. Takipli kargo, imza karşılığı teslim edilir.

not kagidi birakiyorlardi geldik bulamadik kargonuz merkezde v.s diye, artik onuda yapmiyor bizim burdakiler muhtarliga birakiyorlar SANKI MUHTAR SIPARIS VERMIS A..

aynı şeyi ben de yaşadım.aynı satıcıdan 2 ürün aldım 2 ürünün takip numarasını 17track ve ptt sayfasından kontrol ettim başka ilede başkasına teslim edilmiş gözüküyor ama bana gelen bir şey yok

Benim kargom kayıp mesela..onunla uğraşıyorum.

@can akıncılar

Son durum nedir bilen var mi arkadaslar?

Guncelleme:
Cagri merkezinden bilgi aldim, yurt disi alisverisi yapilabiliyor fakat bazi sitelerin 3D securitysine takilabiliyormus. Net bir bilgi yok bu yuzden. Deneyenler yazsin mutlaka :harika:
İcine para yukleme limitini de sordum atmden 40bine kadar yukleniyor dediler :uyku:

Bu ptt bir türlü bu işleri çözemedi arkadaş. O kadar üniversite mezunu insan var işsiz işsiz dolanıyor.Alsan onlarıda istihdam sağlasan, işlem hacmini arttırsan? Devletin bir kanadının altındasın, buna performans ve rekabette eklesen, bak farkı nasıl atıyorsun ama işte...

ptt kargo veya normal yurtiçi kargo kaç tl ye taşıyor şuan arkadaşlar?

@BurakLEE

yazin bir bisiklet gondermislerdi bana yanlis hatirlamiyorsam 150tl falan tuttuydu. Yurticiydi galiba. Dalamandan bursaya

@Levent Kırça sagolun baya masrafli yahu nasıl alacağız biz uygun bisiklet alsak kargo patlıyor.. alacağım bisiklet zaten 900-1000 tl : (

yazın ptt kargoyla istanbul dan hatay a kron xc500 göndermiştim 135 tl tutmuştu

Geri