Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT Kargo

@serchester
22 euro altına gümrük vergisi hiçbir ülke ile ilgili alışverişte yok.Sadece son zamanlarda gümrüğe sunma ücreti ve damga vergisi adı altında 5,20 tl bir para ödüyoruz.
Açıkçası Aliexpress dışındaki bir alışverişte bu 5,20 tl alınır mı bilmiyorum.İsterlerse alırlar ama

Scudo
Kendileri gemilerle getirsin bizede kota koysunlar. Bu gidişle tamamen yasaklayacaklar gidişat o yönde açıklamalar var. En son mağnezyum çubuk ve çelik bardak geldi AliExpress den. Mağnezyum çubuğu yontuyorum yontuyorum bıçakla alev kıvılcım duman dahi yok meğer sahtekar Çinli alüminyum çubuk yollamış ? Heyecanla diğer paketi açtım çelik bardak sipariş etmiştim kamp için. Bardak likör bardağı kadar ufacık çıktı ?Keşke kutu açılışı videosu çekseymişim komedi videosu olurdu. 18 Euro'luk paraşüt ipide gelecek geçti 3 ay halen bekliyorum. Bir esprisi kalmadı artık AliExpress in. Oradan ürün alıp web sitesi üzerinden satmayı planlıyordum bir zamanlar. Hükümet paybaldan vergi istedi bir darbe yedik paypal Türkiye'yi dışladı attı sistemden. Sabit ip ye kat kat kat zam yaptılar dünya da bedava olan sabit ip ulaşımını da engellediler. Evden web server üzerinden satış işide yattı. 10 yıldır kurduğum yönettiğim web forumunu scubatr.com bile kapatmak zorunda kaldım.

• Beğen
Tepkiler: makaram
Selamlar,
Konu eski ama yeni konu acamadigimdan buraya yaziyorum. Istanbul'dan Izmir'e bisiklet turu yaptik, donuste ise baska bir isimiz ciktigi icin farkli illere gitmemiz gerekiyor. O yuzden bisikletleri geri kargolamak istiyoruz.
Izmir'den Istanbul'a bisikletlerimizi hem uygun fiyata hem duzgun tasinacak sekilde nasil gonderebiliriz? Gecen yil Antalyadan Istanbula gonderirken bir nakliye kamyonuyla anlasmistik (herkesin birkac parca esyasini ortak tasiyan bir kamyon), fiyati uygundu ama Istanbulda teslim alirken bizi cok ugrastirdi. Buna benzer bir opsiyon mu onerirsiniz yoksa kargo mu?
Bisikletlerin bizden 1 hafta sonra gelmesi gerekecegi icin Izmirde kutulu olarak hazirladigimiz evden alinip Istanbulda bize teslim edilmesi gerekiyor.
Yardimci olursaniz cok sevinirim. 2 gun icinde planlamamiz gerekli.

@btu 1 hafta sonra gelmesi gerekiyorsa en uygunu kargo gibi. 1 hafta çok geç onun için bile. 2-3 güne getiriyorlar ama 2-3 gün de şubede durur diye düşünüyorum, şubeye gönderim yaparsınız. Ben ptt kargo ile bisiklet gönderttim, sorun olmadı güzelce paketlerseniz sorunsuz geliyor.

@btu
O dediginiz tasima sistemine ambar tasima diyorlar. Kargodan cook cok daha ucuza geliyor. Ama adamlar bildiğin oamyoncu mantigi ile calisiyor. Profesyonel de calisanlar var tabi.

Yardimci olan cikar inşallah. Kolay gelsin

@Furkan B.
Kutulayip bir evde birakabilme sansimiz var aslinda. O yuzden mesela 5 gun sonra bu evden teslim alinip Istanbula gidebilir.
Siz ptt kargoyu yakin zamanda mi kullanmistiniz? Fiyati nasildi acaba?

@Levent Kırça
Evet aynen :) Iyi dileklerinize tesekkurler.

@btu

3-4 ay oldu galiba. Gömeç(Balıkesir)'ten Rize'ye 150 TL verdim sanırım.

@btu

Kutuyu ne kadar küçültürseniz fiyat o kadar düşüyor. Ben 100 liraya verdim 100 desi kutu ile. Ptt nin sitesinde gönderi fiyatı hesaplama var, bir de %25 indirim yapıyorlar o fiyatın üzerine, bireysel gönderiler için. En iyisi ptt şu an.

Maliyet ve zahmeti gozumuz yemedi, bisikletleri Izmir'de biraktik iki ay sonra alip surerek getiririz dedik :)
Cevaplayan herkese cok tesekkurlerrrr.

Ptt ödeme şartlı gönderi yapan var mı, işleyiş hakkında bazı sorularım vardı?

Eğer ürünü teslim aldığında ödeyecekse alıcı taraf, sizin pttbankada hesap açmanız gerekiyor ayrıca fatura kesmenizi istiyor ptt. 200 liraya ayfon almaya kalkan uyanıklar yüzünden böyle bir kural kondu. Bakın satana kabahat bulmuyorum. 200 liraya ayfon almaya kalkan uyanıklar. Eğer sadece kargo ücretini karşı taraf ödeyecekse, kargo formunda ücreti alıcıdan tahsil kutucuğunu işaretlemeniz yeterli.

Ödeme şartlı gönderi için vergi levhası olması gerekir çünkü bu ticarete girer

Öncelikle, bir durumu açıklığa kavuşturmak gerekirse Ömer Murat hocam,
"Karşı ödeme yöntemi ile ödeme şartlı gönderi aynı şey değildir. Biri, gönderilen ürünün taşıma parasını alıcıdan tahsil etme ve çevresinden dolanırken diğeri ürünü alıcıya kargo acentesi aracılığıyla satmaya dayanır. Farklı konular, farklı sorunlardır. Konuların birleştirilmesi doğru değil." Konuyu ayrı başlıkta tutarsanız daha daha doğru olur diye düşünüyorum. :harika:

Eğer ürünü teslim aldığında ödeyecekse alıcı taraf, sizin pttbankada hesap açmanız gerekiyor ayrıca fatura kesmenizi istiyor ptt. 200 liraya ayfon almaya kalkan uyanıklar yüzünden böyle bir kural kondu. Bakın satana kabahat bulmuyorum. 200 liraya ayfon almaya kalkan uyanıklar. Eğer sadece kargo ücretini karşı taraf ödeyecekse, kargo formunda ücreti alıcıdan tahsil kutucuğunu işaretlemeniz yeterli.
Ptt müşteri hizmetlerini gün içinde 2 kere farklı saatlerde aradım.
1. aramada karşıma çıkan bayan: Ürününüz ya faturalı olacak ya da vergi muaviyet belgesi almanız gerekecek demişti.
2.aramada karşıma bir erkek çıktı: ürünü ödeme şartlı gönderebilmeniz için fatura kesmeniz gerekiyor dedi. O vergi muaviyet belgesi eskide kaldı, artık böyle bir şey yok dedi. İkiside ptt çalışanı. Biz Ptt girmeye çalışırken kırk takla attırıyorlar ama mevcut memurlarını bile doğru düzgün bilgilendiremiyor! Kısacası ürüne fatura kesmek gerekiyormuş.

Ödeme şartlı gönderi için vergi levhası olması gerekir çünkü bu ticarete girer
Bu durumu ilk farkkettiğimde, işte aradığım şey budur dedim. Elimde kullanmadığım ikinci el eşyaları bu şekilde satışa çıkartabilirdim. Böylece alıcınında kafasında soru olmadan iki tarafta kazanarak güvenli ve memnuniyet bazlı bir alışveriş olurdu. Anladığım kadarıyla zamanında böyle iken yine bizim insanımız bunu kendi çıkarı için kullanmış ve sistem online satış sitelerinden bir farkı kalmamış. Ya da millet elindeki ikinci eli satıp ürün devirimi olmasın ki bizde sürekli yeni ürün satalım, sattıralım vergiyi kilitleyelim anlayışı mevcut. Osman bey zamanından gelen bu vergilendirme çılgınlığı maşallah özelliğini kaybetmemiş...!!!

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar ptt kargo yurt dışı ürünümü önce Başakşehir sonra tuzla ordan Maltepe Maltepe’den kartal gezdiriyor, gidip alabiliyor muyuz tabi kesin yerini de bilmiyorum çünkü günde 2 kere güncelleme ile semt değiştiriyor.

Selam arkadaşlar ptt kargo yurt dışı ürünümü önce Başakşehir sonra tuzla ordan Maltepe Maltepe’den kartal gezdiriyor, gidip alabiliyor muyuz tabi kesin yerini de bilmiyorum çünkü günde 2 kere güncelleme ile semt değiştiriyor.
Şubeye ulaşma imkanınız olursa oradaki görevli müdüre rica edin belki yardımcı olabilirler, semt semt dolaşması bana mantıklı gelmedi bir problem olmalı, benim aldığım yurt dışı ürünler genelde Başakşehir KİM merkezden bulunduğum bölgeye gelir ve adresime bağlı postane dağıtımını yapardı, Sizin kargoda farklı bir durum olmuş olmalı, 2. bir seçenekte genel merkezi arayıp paket üzerinde bir yaptırım denemeniz.

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
Screenshot_20201006-112243.png
21 gündür kaegom melikgazi şubede :( dün gidip kendim isteyince takip noda sonu YP olan siparişleri burdan göremiyorum dedi danışmadaki arkadaş, başına böyle bi şey gelen var mı hiç

242977 dosyayı görüntüle
21 gündür kaegom melikgazi şubede :( dün gidip kendim isteyince takip noda sonu YP olan siparişleri burdan göremiyorum dedi danışmadaki arkadaş, başına böyle bi şey gelen var mı hiç
samsundayım, 8 gündür ellerinde tutuyorlar iki kargomu. artık politikaları olmuş geç getirmek. yapacak birşey yok sanırım.

• Beğen
Tepkiler: BooJack
Melikgazi bir Ptt Şubesi ise, onun bağlı olduğu bir Ptt Merkezi vardır. Ptt Merkezi'ninde bağlı olduğu Kayseri Başmüdürlüğü'dür. İşini danışma dediğin yerdeki çalışan çözemediyse, ilgili birimin müdürüne çıkabilirsin. Orada hangi yetkili varsa (Şef,Amir,Müdür) onunla görüşmelisin.

• Beğen
Tepkiler: BooJack
Melikgazi bir Ptt Şubesi ise, onun bağlı olduğu bir Ptt Merkezi vardır. Ptt Merkezi'ninde bağlı olduğu Kayseri Başmüdürlüğü'dür. İşini danışma dediğin yerdeki çalışan çözemediyse, ilgili birimin müdürüne çıkabilirsin. Orada hangi yetkili varsa (Şef,Amir,Müdür) onunla görüşmelisin.
Teşekkürler

242977 dosyayı görüntüle
yeni gördüm sizi evde bulamamışlar bu arada bir kez, ondan tekrar dağıtıma çıkarmıyor olabilirler. hatta çine geri bile gitmiş olabilir.

Geri