Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT Kargo

@BurakLEE nereden alacaksınız bilmiyorum ama 2 alternatif senaryo sunayım size satın aldığınız kişinin "bisiklet bayisi" tanıdığı varsa rica ederek anlaşmalı olarak gönderir, küçük bir kargo bedeli ödersiniz. bu en sağlıklısı bence:)
en öldüm bittim senaryo ise otogarda bir hosta 20-30 lira verip otobüs bagajında taşıtmak olur sizde varış saati otogarda olursanız alırsınız.

Scudo
@mahden haklısınız ama otobüsle uğraşan Yok :) biletle gidip alsam gelsem otobüsle gezmiş de olurum 150 tl ye

@BurakLEE hocam aslında çok da zor değil ya rica etseniz yapabilir sonuçta adam kış mevsiminde bisiklet satıyor, ölü sezon. hatta bir bisikletçide 15-20 liraya kutulatıp öyle verse otobüse tadından yenmez:)

PTT kargo rezil durumda arkadaşlar. 100 gram kargoyu yurtiçinde 1 haftada teslim ediyorlar. Ayrıca hesaplı olduğu da söylenemez. İşim gereği APS kullanıyorum sıklıkla. Adındaki 'acele' kelimesini kaldırmalılar bence.

@K-Pax eminmisiniz. Ben hem yurtici hem yurt disi gonderi kullaniyorum. Sasirtici derecede hizlilar. Ozellikle yurtdisi gelen kargolarim. İstanbula giris yaptıktan sonra en fazla 2gun icinde elimde oluyor.

valla geçen hafta gönderdim yılbaşından sonra acayip zamlanmış 115 verdim adam yılbaşından önce gelsen 70 falan tutardı dedi.

@melih20 evet bemde gecen normal gonderi yolladim. Ufak bir kıyafet. 20tl. Dedim noldu. Zamlamdi. Acilis 6.5mu neymis 12 gibo birsey oldu diyordu gorevli

Dün İstanbul'dan aldım. MNG kargo 160 tl tuttu. Türk telekom %30 indirim koduyla 97ye geldi. :kötü:

Dün ptt'yle 2 adet jant çemberi gönderdim. Şube alımlı. 42TL tuttu. Sordum çok zam geldi dedi. İnternette %140 zam geldiği yazıyor.

Normal bir bisiklet kutusu kaça kaç ebattadır hiç ölçen varmı ona göre desi hesaplaması yapmam gerekiyor.. En boy yükseklik? ¿

@brahimysl
160 ila 170 uzunluk, 120 ila 130 yükseklik 20 ila 25 genişlik. 384 minimum, 555 maksimum desi olarak.

@Mehmet Metin Levent
Bu bildiğin buzdolabıymış hocam.. Parçalayıp gönderilecek bu kadar desi tutacağını sanmıyorum. En kötü ambalaj yaptırıp getiririm daha iyi. Tekerlekler gidon çıkartılıp paketlenecek yani.

@brahimysl
Ön lastik sökülür, gidon sökülür, pedal sökülür. Ön lastik kadro büyük üçgeninin bir yanına, gidon diğer yanına yerleştirilir. Genelde arka teker sökülmez. Bisikletin uzunluğu bir ön teker yarıçapı kadar kısalır. Sele borusu sökülsede bisiklet yüksekliği ön çatal teker mil yuvasından furş tepesine kadar olur. Teker ve gidon yana alındığı için genişliği 20 cm altında bir bisiklet kutusu zor bulursunuz. Buz dolabı iç hacmine göre satılır ama beni evdeki dandik buzdolabı 70cm derinlik 90 cm genişlik, 180 cm yükseklik. Kutulamadan zaten 1260 desi ediyor.

@Mehmet Metin Levent
Bu kadar ayrıntılı bilgi için teşekkürler hocam.

Arkadaşlar aliexpressten stop lambası aldım 4.5 TL değerinde ücretsiz kargolu. Bugun ptt urunu eve getirmis 5tl para almis. Ilk defa boyle birsey basima geliyor. Varmi sebebini bilen?
191220

Geçenlerde Berat Albayrak AliExpress gibi yerlerden yapılan "mektuplasmalarin" kontrol edileceğini vergilendirilebilecegini söylemisti onla alakalı olabilir mi acaba?

@serchester

''Gümrüğe sunma ücreti ve damga vergisi'' almışlar.Çok anarmol bir durum değil.Daha öncede vardı,uygulayan yoktu.Artık daha sıkı diyebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: Seyda Ünlü
@hamlet2006

Ozaman ufak seyleri siparis vermenin anlami kalmadi. Aldigim urun 4.5 tl zaten adamlar 5.20tl aldilar.

@serchester

Ayrıca herşeyi kontrol ettikleri için gümrüklerin iş yoğunluğu da arttı.Bundan dolayı da ürünler geç gelmeye başladı gibi.

Peki bu sadece aliexpress sitesi icin mi gecerli? Diger sitelerden 22 euro alti yine ucretsizmi.

Geri