Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT Kargo

Scudo
tam bende onu diyecektim :) manzarası da güzel. uğraşmayın PTT kargo ile gidip Alanya şubeden almak en kolayı bence.
Adresin herhangi bir yerinde Alanya olmadığı için orada başına ne gelecek datıma çıkacak mı yoksa çıkmadan iadeye mi başlarlar yoksa antalya merkeze geri mi gönderirler onu da bilmiyorum. Sisteme düşmesini bekliyorum öyle boş boş.
Acaba ne derler deyip Alanya PTT yi aradım. O torba henüz Antalya merkezden çıkmamış, torbayı açmaya üşenmişlerdir dedi. Gidn tekrar orada yetkili biriyle görüşün kutunuzu teslim alın dedi. Gerçekten pes :) Hata vs yapılır anlıyorum ancak bu kadarına da pes. Ne diyeceğimi şaşırdım artık.

• İnanılmaz
  • Beğen
Tepkiler: TafLan ve M.İhsan
Yaşadığınız çok tatsız bir durum üstelik Türkiye'nin en bilindik kargo şirketi(!) ile. Resmen parmağında oynatmışlar sizi. Son 5 kargom(yurtiçi, yurtdışı) sorunsuz geldi ptt ile. Ben de bir şeyleri iyileştirmeye başladıklarına inanmaya başlamıştım...

Güncelleme - Alanya'dan sonra tekrar Antalya Merkez PİM ile görüştüm ve uzun uğraşlar sonucu Alanya'ya değil de Kepez'de bulunan Akdeniz Sanayi dağıtım merkezine gideceğini öğrendim. Eğer becerebilirsem akşamüstü oradan almaya çalışacağım.

@Bıyıkov Aklıma Antalya'da kargo ile yaşadığımız şu şok olay geldi. Kargolarımız yolda fakat üç beş tur atıp elimize ulaşacak..
(link)

Bugün pttye gittim, hepsiburadadan kargo vardı, vermediler. COVIDden içeri alamıolarmış kimseyi 9undan beri getirmiosunuz da ama dedim, bugun dağıtıma çıkmıştı gelmesi lazım diye salladılar.
Yurtdışından gelene de geziyi tamamlamış bu tarafa doğru gelir artık diye dalga geçtiler. Kahkahalar havada uçuştu ama sonuç 2 kargoda bende değil, coğrafya kaderdir.

Post doktorayla yurtdışına kaçıp gelmeme üzerine planlarım gün geçtikçe güçleniyor.

pttde çalışan birisi olarak şunu söyleyeyim sizlere
  • ürünlerinizi yurt dışından kayıtsız alıyorsanız elinize ulaşma imkanı bence yok denecek kadar az
  • kayıtlı ürün alıyorsanız ve adres mahalle cadde sokak kapı no hatasız eksiksiz ise alma oranınız yüksek
  • cep telefonuna gelen o takip numarasını mutlaka ve mutlaka saklayın unutmayın gelmeden bulamadık olayı olabilitesi yüksek :D
  • KIRILACAK bir ürün bence asla ptt ile alamayın aldırmayın bazen o aracı tek kişi indirip yüklüyor müdürleri vs hızlı olması için çalışana mobbing yapması da cabası, açıkçası geldik bulamadıklarda kırılmalarda kaybolmalara kadar hepsi mobbingler sonucu
not: görüşlerim bana aittir genel geçer kesin böyledir diyemem

• Beğen
Tepkiler: TafLan ve M.İhsan
PTT bence özelleştirilmeli diye düşünüyorum, çalışanlar memur zihniyetli olduğu sürece işler hızlı ve özverili yürümüyor... Yada daha disiplinli bir sistem getirilsin, ekonomik kriz var deniyor millet su gibi ürün alıp sipariş geçiyorlar kargo firmaları yetişemiyor, eleman eksiğin varsa maaşı dahada yükselt al kalifiye elemanları sistemini güncel teknoloji alt yapısı ile tamamla... Bir sürü şey var söylenecek de biz nefesimiz boşa tuketmeyelim, sadece bekleyelim. En basit işte bile bu amatörlukler beni iyice bunalttı...

@yavuzkosar MNG kargo rezaleti, Aras Kargo kargomu getirmedi, Yurtiçi kargo kargomu kaybetti bu başlıklar bize yabancı değil onun için Türkiye de özelleştirme çare değil.

En son AliExpress ten aldığım ürün Aydın yerine Muğla Menteşe’ye gitmişti. İşin kötü yanı kargo takipte isim de farklı harflerle yazılmış. E sorsan soramıyorsun da sen kimsin senin kargon mu belli bile değil. Bi gün sonra geri dönderip İzmire gönderdiler. Oradan geri Aydına doğru geldi ama kargo merkezinde de 5 gün daha bekledi.
Siparişimin Çin’den çıkması 5 gün sürmedi ama Türkiye’ye girip de Aydın’a (geze geze ve bekleye bekleye) gelme süresi üç haftayı geçti.

PTT bence özelleştirilmeli diye düşünüyorum, çalışanlar memur zihniyetli olduğu sürece işler hızlı ve özverili yürümüyor... Yada daha disiplinli bir sistem getirilsin, ekonomik kriz var deniyor millet su gibi ürün alıp sipariş geçiyorlar kargo firmaları yetişemiyor, eleman eksiğin varsa maaşı dahada yükselt al kalifiye elemanları sistemini güncel teknoloji alt yapısı ile tamamla... Bir sürü şey var söylenecek de biz nefesimiz boşa tuketmeyelim, sadece bekleyelim. En basit işte bile bu amatörlukler beni iyice bunalttı...
kargo kısmını satacaklar zaten ama çok karlı göstermek adına eleman almayarak maliyeti düşürüp karlılığı arttırıyorlar akıllarınca ya bir takım alaveredalavereler
çalışanlar markette olan şalgam kolayı alanlara deliler gibi hayıflanıyorken epttavm kolanızı bizden alın diye reklam yapıyor adamlar zaten normal kargoya yetişemesken bir de bakkal market alışverişi çıkıyor başlarına :hihi:

@Hasankaran Siz hangi merkezdesiniz bende Ptt calisaniyim Genellikle şu alışveriş çılgınlığı ve kampanyalar olduğu zaman çarşı pazar karışıyor hem iş fazla hemde personel yetersiz birde işine saygısı olmayan insanda çok ben şahsen özellikle yurtdısı bir gönderi iade yazılmış olarak görüyorsam üzerinde irtibat numarası var ise arayıp soruyorum ve birçok gönderiyi yurtdisina çıkmaktan kurtarmisimdir. Sonra gelsin Dualar teşekkürler =D

@ErzincanLee Yurtdışı gönderi takibinde hem gönderici hem alıcı İ*** Y*** şeklinde gözüküyo. Galiba oraya rastgele giriliyo. Umarım sorun yoktur. Var mı bilginiz?

PTT kargo işinde çok sıkıntılı gerçekten, insanı sinir krizine sokabilecek tarzda. Ürünü yurtdışından alıyorsun PTT son dağıtım merkezine gelene kadar sorun yok, dağıtım merkezinden kullanıcıya gelene kadar bekle bakalım da gelsin.

• Beğen
Tepkiler: Ronin45
@firestone gümrükte yanlış yazmış olabilirler zaman zaman olabiliyor.
@gunesmubin Mesela zaten son nokta dağıtım merkezleri. tıkanıyor personel ve dağıtıcı az olduğu için yoksa gümrük ve aktarma merkezleri bir an evvel elinden cikarmaya bakar ama gel. gör ki işin asıl kısmı dağıtım olan bu işte personel ve araç yetersiz. bu yüzdende yığılma oluyor.

@ErzincanLee kesinlikle çok haklısın. Yani eldeki iş ile personel kıyaslaması yapıldığında çok ciddi fark var. Şube ziyaretlerimde görüyorum bunu.

@Hasankaran Siz hangi merkezdesiniz bende Ptt calisaniyim Genellikle şu alışveriş çılgınlığı ve kampanyalar olduğu zaman çarşı pazar karışıyor hem iş fazla hemde personel yetersiz birde işine saygısı olmayan insanda çok ben şahsen özellikle yurtdısı bir gönderi iade yazılmış olarak görüyorsam üzerinde irtibat numarası var ise arayıp soruyorum ve birçok gönderiyi yurtdisina çıkmaktan kurtarmisimdir. Sonra gelsin Dualar teşekkürler =D
kuşadası ben postadayım ama kargo işi çok fena heleki yoğun dönemlerde , aliexpress vs kayıtsız gönderilerin yüzüne bakan yok yogunluktan ,postada ise extreler vs gereksiz postalar 1/2 ay geriden geliyor kayıtlıya bakmaktan onlarla ilgilenen yok sanki para yokmuş gibi adam neden alınmıyor bu bölümlere anlamış değilim ? insanlarımız işsizken ve iş gücüne çok ihtiyaç varken kurum bu kadar posta kargo tasıyorken sanki zarar ediyorcasına adam yok ortada çok manasız

Geri