Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

2 Ocak akşamı verdiğim sipariş bugün TR'ye giriş yapmış. Bakalım yurt içinde kaç gün dolanacak?

Scudo
Kuryeyle arayı iyi tutmak çok faydalı oluyor. Bizimki sağ olsun her kargo geldiğinde arar, saat kaçta getireyim, ne zaman evde olursun diye :)

Ben E-Devlet Kargodan Takip Ediyorum.Geldiği Gün Sabah'tan giderim.Ptt'de ki Çalışanlar Ellemez Kargomu Dolabın Bir Köşesinde Bekler Benim Parçam 2 3 ay böyleydi yani:D...Ptt'ye de bir girişim var zaten bölüm sorumlusu beni görünce kardeşim gel paketin ilerde der.O Sırada diğer elemanlar yanına çağırır hangi adreste oturuyorsun bakalım postan var mı diye:DBana banka extresini vermeyin kardeşim diyip yoluma devam ediyorum..Çıkarken de keşke bizim paketleri'de böyle alsalar filan lafları havada tabi...Bizim Bölgeye çalışan adamda ihtiyar haliyle adam yorulmasın ayağına alıyorum neyse eve gittiğimde bakıyorum bizim bakkalla bir tavla oynamadığı kalıyor adamın bu hafta almıyacam eve getirsin:D

• Beğen
Tepkiler: Kerim BEŞER
Daha önce de bahsettiğim ebay den aldığım 18 Kasımda gönderilen eldivenler gelmedi. Adamdan parayı ödemesini istedim. Git posta ofisine sor bu adrese gelmesi gereken kargo var mı ? Orada da haber yoksa paranı öderim. Yalnız ben paranı geri ödedikten sonra kargo gelirse bana yeniden ödeme yapar mısın dedi. Ben de PTTye websayfasından yazdım. Ertesi gün bu isim ve bu adrese gelen ya da gelip gönderilmiş kargo yoktur diye cevap yazdılar. Cevabı türkçe
kopyalayıp adama yolladım. Para iadesinden sonra kargo gelirse geri ödeyeceğime de söz veriyorum dedim.

Bakalım abi 10 dolarımı geri ödeyecek mi ?
3. seferdir eldiven gelmiyor ne enayiliktir yav.. 99 centlik lastik levyesi geldi. 2 dolarlık suluk kafesi geldi. 2.5 dolarlık mini pompa geldi. Eldivenler bir türlü gelmiyor..

konu dışı olacak biraz ama eğer ayağı 39 numara olan varsa startcycles.uk de scott'un en üst seviye yol ayakkabısı şu anda 65 sterlin. kaçırılmaz bir fırsat.

Bu kargo ne zaman gelir acaba?
Beklemek sıkmaya başladı artık.
Ekran Alıntısı1.PNG

Böyle bir geri zekalılık olmaz ya, p.tesi dağıtıma çıkan kargoyu bugün iade etmişler.

Gelip almam mümkün mü dedim, hayır Çin'e tekrar gönderildi dediler. 2 aydır beklediğim kargonun sonucu bu.
Hemen gideceğim yine dağıtım merkezine, adamların resmen beyni çalışmıyor.

Bir diğer kargomu da bugün benim adresle alakasız bir dağıtım merkezine yollamışlar, telefonla aradım yanlış gelmiş tekrar yollayacağız dediler, durdurmalarını söyledim ve hiç alakasız bir şubeden gidip aldım kargoyu.

@Özgür KK
Yuh artık ya kargonun üstünde numara yok mu niye aramıyorlar ki?

Çoğu satıcının, adres bilgisini aldığı çıktı düzeneğinde yalnızca adres kısmı bulunuyor. Bunların belli bir standartı olmadığı için, genellikle telefon bilgisi, çıktı alınacak bölümün dışında kalabiliyor. En temizi, adres bilgisinin girildiği alana, adresten önce numarayı girmek.

Kesinlikle numarayı en önce yazmak lazım.sonra devamında adresinizi..ama yinede ptt görevlisinin insafına kalmış aramak.

@x-rayted

Satıcıyla böyle bir pazarlık yapmana gerek yok. Paypal'dan şikayet açıp paranı iade alırsın.

@muratcolakoglu
ben ebayden açtım. olmazsa AİHMe kadar giderim :)

Evet gittim kağıthane posta dağıtım servisine. Aynı şekilde kargonuz geri gönderilmiş dediler, ciddi bir şekilde yapılacak bir şey olmadığını söylediler.
Tamam deyip doğrudan (4. kattaki posta dağıtım müdürüydü galiba) oradaki en sorumlu kişinin yanına gittim. Durumu anlattım, görevlinin sorumsuzluğunu söyleyip biraz sesimi yükselttim, ardından 2 dakika sonra hemen iade gideceklerin çuvalı açıldı, mühür kırıldı ve paketimi verdiler.

Ptt de işinizi halledebilmek için ya tanıdığınız olacak, yada gerektiği yerde sesinizi yükselteceksiniz.

Bu arada diğer paketimi almak için adresime teslimat yapan kuryenin numarasını da istedim. Telefon numarası verilmesinin kesinlikle yasak olduğunu, veremeyeceklerini söylediler.

@Özgür KK
Pazartesi dağıtıma gidip ulaşmayan kargoyu mu aldınız?

@Yunus Emree

Evet bu aldığım kargo p.tesi dağıtıma çıkıp, bugün de yurtdışına geri iadesi başlatılan kargoydu.
C.tesi dağıtıma çıkanın ise henüz nerede olduğu belli değil.

@Özgür KK
İyi kurtarmışsınız valla, anlamadığım neden bunlar bu kadar kısa süre tutuyor kargoyu. Bir de pakette telefon no yok mu aramaları için?

Telefon yoktu, zeki Çinli dostlarımız telefon numarasını basma gereği duymuyor galiba. Bundan sonra bende adresin başına yazacağım telefonu.

Kargonun kısa süre durması tabi ki saçmalık. Yani hiç şubede bekletilmeden kurye 2 gün arabada gezdiriyor ve sonraki gün 12.20 de dağıtım merkezine iade ediyor, 12.22 de de iade olarak çıkışı yapılıyor.

Neyse ki finallerim bitti de peşine düşebiliyorum.

C.tesi den beri dağıtıcıda olan diğer kargom da kağıthane dağıtım merkezine iade edilmiş görünüyordu bugün, zimmet edildi yazıyordu. Bugün onu da sordum, bir görevli diğerine yönlendirdi. Diğeri de en yakın ptt şubesinde olduğunu söyledi. Dönüşte oraya da gittim ama orada da yoktu. Bakalım, zimmet edildi yazıyor belki tekrar karışıklık olur da yarın yine dağıtıma çıkar.

Anlaşılan benim kargo da biraz koşturacak beni, yarın bakayım bi belli olmaz bu pttnin işine. Alıştım zaten kargoların zamanında eve gelmemesine.

Konu başlığını "PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları" olarak değiştirdim

Merhaba Arkadaşlar...Shimano XT I-SPEC B Vites Kolları Almıştım Ptt Kutunun Anasını Evermiş,Kutuyu açma yerinden değil de sağından solundan bi güzel kesmiş(parçalamış)Allah'tan Kumandalar Zarar Görmemiş Ama Vidalar Eksik ve Fren Kollarını Takılmıyor Vidasız.Merline Yazsam Kaale Alırlar mı Acaba?Yoksa Uğraşmayıp vidaları mı alayım ama vidalarda tek satılmıyor herhalde kapaklarıyla beraber 60 70 lira tutuyor...

Geri