Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

@can akıncılar

Kargo, müşteriye ulaşana kadar satıcı firma sorumluluğundadır.
Gümrük vs. gibi durumları göz önünde bulundurup, ona göre paketleme yapmaları gerekiyordu.

Direkt "vidalar çıkmadı" biçiminde mesaj atın. Sorunu düzeltmeleri gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: can akıncılar
Scudo
@Gökhan Toros
Teşekkürler...Forumdan Ve Yakından Tanıdığım Bir Abimin Vasıtasıyla Merlincycles'e Şikayet e-mail'i atacam faturanın resmini kutunun resmini yollayacam bakalım ne cevap verecekler.

sabah ptt topkapı başmüdürlüğüne gittim bizim esenler fevzi çakmak mahallesine bakan postacıyı buldum...kardeş ben o paketi hatırlıyorum senin cadde değil istanbul caddesi yazıyordu dedi ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum..sonuçta yetişemedim ben gittiğimde ülkeden çıkış yapmıştı paket...geldiğimde merline yazdım durum böyle böyle diye cristmas nedeniyle yoğunluk var dediler bende yoğunlukla alakası yok paketim size geri döndü bu yanlışlığı nasıl düzeltebiliriz diye mesaj atttım bakalım ne olacak gelişmeler...ama şuna eminim acil olarak beklediğim paket en az 15-20 gün daha sürüncemede kalacak !!! :(

arkadaşlar ayrı bir konu açmamak adına burdan sormak istedim: merline geri giden kargom onların eline ulaşmış..paramı en geç ne zamana kadar hesabıma yatırırlar...ödemeyi kredi kartıyla yaptım???

@doğan_69

Daha önce Merlin'e bir iade gönderdim. İade'den 1 gün sonra işlemi gerçekleştirmişlerdi.
Fakat ben banka kartı ile aldığım için, paranın gelmesi zaman aldı. Bankam hesabıma geçişini sağlamamış, tekrar onunla uğraştım vs.
Ama kredi kartına yapılan iadeler 1-2 gün içinde normalde gerçekleşiyor.

gökhan bey bana ayın 30 unda gönderdikleri mesaj aynen şu şekilde:Your order for tyres and tubes has been returned to us by the mail service for incorrect address. We will refund the order for you so if you still require the goods you would need to re-order them.

yani ayrıyeten bi işlem yapmama gerek yok onlar siparişin verildiği karta parayı iade edeceklerinimi ifade etmişler tam olarak ....

@doğan_69

Evet. Tam anlamıyla öyle.
Hala ihtiyacınız varsa yeniden sipariş verin demişler.

• Beğen
Tepkiler: doğan_69
merhaba daha önceden bir çok kez yurt dışından alış veriş yaptım ilk kez bir kargom ptt ukim denilen yere ulaştı ve kargo takiptan baktığım zaman son olarak torbadan alındı yazıyor.aldığım ürün 75 euro üstü bir ürün değil çokta büyük bir üründe değil(koli bakımından).kargoyu benim mi gidip almam lazım ukim den yoksa adresime gelirmi? 20150108_142727.jpg

PTT UKİM, Uluslararası Kargo İşleme Merkezi'dir.
Yurtdışından gelen kargoların (paket) bir çoğu burada işlem görür. Gerekli ise açılır bakılır, vergisi hesaplanır, eğer yasaklı ürün veya ticari mahiyette değilse size teslim edecek olan dağıtım merkezine gönderilir.
Dağıtım merkezi de koliyi adrese ulaştırır.
Herhangi bir vergisi varsa bunu da size teslim eden postacı tahsil eder.
Kargonuzun durumunu takip etmeye devam edin, gümrükte tutuluyor benzeri bir ifade olmadıkça gitmenize gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: egemen karaca
heralde gönderen ülkeyle alakalı diye tahmin ediyorum çünkü daha maliyetli daha büyük paket li ürünler aldım hiç bir sıkıntı yaşamadım.

Ben wiggle'dan yaptığım bir ayı geçen ve elime ulaşmayan alışveriş için para iadesi istedim.Öncelikli kargo olmasına rağmen takip numarası sağlayamadılar,aliexpress den yapılan 5 dolar lık ürüne bile takip numarası verilebildiği göz önüne alınırsa gerçekten üzücü bir durum.Bakalım süreç nasıl işleyecek.

@x-rayted

Ebay'den yaptığın alışverişlerin parasını Paypal ile ödüyorsun. Başka ödeme yolu yok. Satıcı paranı sana Paypal'dan iade edecek.

3 ocak akşamı verdiğim sipariş 6 ocak akşamı istanbula vardı. 7 ocak sabahı dağıtıma çıktı. 2 gündür 6 km'lik mesafeye gelemediler. İş yoğunluğu sebebiyle ben de gidemiyorum. Öyle bekliyoruz :)

@muratcolakoglu
Ödedi paramı. Şİmdi başka satıcıdan alacağım :)

Bana Merlin Böyle Bir Mesaj Attı...Ürünü Gönderdiler Her Halde Ama Aklıma Takılan Aynı Barkod Numarası var?

Thank you for ordering from Merlin Cycles Ltd.

Your order ref. WEB7920477 has now been despatched from our warehouse
via Royal Mail Int. Signed For on Thursday 8th January 2015 10:28am.

You may track the delivery progress of your order using the following URL:
(link)

Please note that some delivery services can not be tracked.
For services which can be tracked:

1. The tracking link above may not work until the day after
despatch.

2. If the tracking link fails to work for you, please contact us
and we may be able to provide more information.

3. Tracking information for non-UK orders sent via Royal Mail
may only be updated upon entry of your country, and then
upon delivery.

Please contact us using the details below if you have any questions.

Arkadaşlar kargo yarın gelir mi?
4.PNG

@can akıncılar

Yeni kargo görünüyor bu. Henüz Türkiye'ye girmemiş...
Aynı numara olduğuna emin misin?

RU302056646GB

@Gökhan Toros
Hocam Merlinin İlk Mesajında Ürünü Geri İade Alabiliriz duruma göre para iadesi yapabiliriz diyordu..Ben Dün Akşam 2 3 Tane E-Mail Atmıştım Adamlara:D ondan 15-20 dakika sonra yukarıdaki e-maili göndermişler..Neyse Baktım Merlinde ki Hesabıma Ürün Gözükmüyor Ama Attıkları E-mail'de sipariş ettiğim ürünün barkodu yazıyor birde kafam karıştı adamlar malmı sattı acaba bana:DTeşekkür Filan Etmişler...

@can akıncılar

Muhtemelen parçaları kargoya verdiler.
Aynı sipariş kodu ile çıktı çünkü yeni bir sipariş yok.
Yine de sorun, böyle bir mail geldi yeniden mi gönderdiniz diye. Ama öyle görünüyor şimdilik.

• Beğen
Tepkiler: can akıncılar
Enteresan bir alışveriş deneyimim oldu. Banggood.com'dan 1 ocakta alışverişim oldu. 2 ocakta gönderildi. 8 ocakta aras kargo eve getirdi :) Şaşırdım. Çünkü kargo beklemiyordum. Alışveriş yapmamıştım. BU siparişin de bu kadar çabuk gelmesini beklemiyordum. Bir tane iade kargom gelecekti. Onu da fazla tutmasın diye şubeye istemiştim. İstanbul'a tnt kargo ile gelmiş, ordan aras kargoya verilmiş. Çin'den buraya 6 günde teslimat. Ptt bu kadar olmasa bile 15-20 günde teslim etsin, ona da razıyım :) Bir keresinde merlincycles siparişim gümrükte 10 gün kadar bekledi. Sipariş özetine £ yerine GB yazmışlar. Fiyatı anlamamışlar :)

Geri