Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

@M.A.Güneş

Yok o aşamayı geçti, zaten o yüzden yeni sistemde ne anlama geliyor diye sordum.
Dağıtım yapılacak şubeye geldi ama dağıtıcıya verildi yerine zimmet edildi yazıyor galiba.
Muhtemelen bugün tatil olduğundan zimmet edildi, yarın gelir herhalde.

Scudo
@Özgür KK

UKIM'e girdiginde Zimmet edildi yazinca gumruk kontrolunde oluyordu, sizinki subeye gelip de zimmet edildi yaziyorsa subeyi arayin bilgi verirler. Bugun subeler kapali herhalde.

1 ay 1 gün sonra ptt sitesinde kargom gözüktü vay arkadaş.. :)

@Yavuz SOYLU

Benim yukarıda zimmet edildi yazıyor dediğim kargo 51. günündeydi :D

27 Kasımdan bu yana sonunda hareket görüldü kargoda.
Sanırım bugün gelir.

yeniptt.jpg

20 gün önce CRC den aldıgım lastik gelmedi form yolladılar doldurdum geri yolladım.Tekrardan gönderim yapacaklar.Böyle seyler olabilir sadece çok geçmeden müdahale edin.

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan Y.
@Özgür KK
Muhtemelen görevli kuryeye zimmet edildi demek istemişlerdir. Kuryeler çanta yada arabaya paketleri alırken el terminalleriyle tek tek okuyarak kpyuyarak terminale veri gonderince de sistem terminaldeki kod kime aitse onun üstüne zimmetli gösteriyor..

CRC den gelen kargo Ukim de zimmet edildi de kaldı 3 gündür. Sabah 9-10 arası diğer tüm kargolarımda bir hareket oldu, ama crc den gelen ve en çok ihtiyacım olan kargo da bir gelişme yok.

Aralığın başında Aliexpress den verdiğim siparişlerim 3 hafta sonrasında elime ulaşmıştı sıkıntı olmadan.

2 Ocak akşamı merlincycles üzerinden aldığım forma ve tayt, nasıl olduysa 3 gün de gelmiş! o_O

Kayıtlı Gönderi Hareketleri
İl/İlçe Merkez Adı Tarih Saat İşlem
UNITED KINGDOM (THE) (Yurt Disi)/- - 04/01/2015 09:05:03 Receive item at office of exchange (Inb)
İSTANBUL(AVR)/BAKIRKÖY İST.ULUSLARARASI PİM 05/01/2015 14:26:25 Torbaya Eklendi
İSTANBUL(AVR)/BAKIRKÖY İST.ULUSLARARASI PİM 05/01/2015 14:44:46 Posta Teslim Bordrosuna Kaydedildi
İSTANBUL(AND)/ÜSKÜDAR 150.YIL AYPİM 05/01/2015 16:33:03 Posta Teslim Bordrosuna Kaydedildi

Kasım 10-11-12 sinde aldığım ürünlerden halen gelmeyenler var çin'den; fakat 1 hafta önce taiwan'dan aldığım göbekler dağıtıma bile çıktı.

6 Aralıkta 8 ürün siparişim vardı. 1'i satıcıdan kaynaklı iptal olmuştu 7'si kargolandı bir tanesi bugün elime ulaştı umarım ötekilerde 1 haftaya gelir

Benim 2 kargo kayıp.

Bir tanesi c.tesi dağıtıma çıktı, öğle 12 e kadar evdeydim, ondan sonra da arkadaş evdeydi. Kargo gelmiş, alttaki nalbura sormuş, bulamayınca da geri gitmiş. Zile basmış dedi nalbur ama arkadaş nasıl duymadı? Ayrıca bulamayınca en yakın şubeye bırakması gerekmiyor muydu ?
Bugün en yakın ptt şubesine gittim, listede benim kargo yoktu.

Ayrıca bugün de bir kargom gelecekti, aynı şekilde dağıtıma çıktı yazdı, tam saat 14.30 a kadar evden ayrılmadım kaçırmayayım diye, yine gelmedi.

Yarın bir kargom daha gelecek, yine aynı şey olursa kapıda nöbet bekleyeceğim artık. Bir kargoyu eve teslim etmek ne kadar zor olabilir ki ?

Arkadaşlar bir jant seti satın aldım ebay'dan E-bay'de sadece ücretsiz kargo seçeneği olması durumdan mecbur öyle sipariş verdim ben KKTC'de yaşadığımdan hiç TR'ye kaytsız posta ile sipariş vermemiştim.

ailemin adresine postalattım ürünü çünkü yaklaşık 20 gün sonra 20 günlüğüne TR'de oalcağım buraya gelirse ben tr deken geri döner korkusu ile.

sorum ise şu kayıtsız posta ile gönderilecek olan jantlarım TR'ye adresime geldiğinde hep okuduğum gibi adres'de bulamazlar ise durum nası işlemekte ? 119 eur'a aldığım jant seti için ne kadar vergi ödemem gerekiyor şayet vergi sınırlamasının içinde kalmış isem

Teşekkürler.

son bişi 1 aralıkta vermiş olduğum sipariş halen şu halde... Ekran Alıntısı.JPG Ekran Alıntısı.JPG

Kapının üzerine not yaz, kargoyu karşı komşuya bırakabilirsiniz şeklinde, zaten kayıtlı olmayınca çok önemsemiyorlar, muhtemelen komşuya bırakırlar. Evde bulamayınca normal prosedür en yakın ptt şubesine bırakmaları, orada 3-4 gün kalıyor galiba.

İkinci olarak fotoğrafını eklediğin kargonun yollanma tarihi 1 ocak, 4 gün önce. 10 gün sonra gelir muhtemelen.

@Özgür KK
ilginiz için teşekkür ederim.

En merak ettiğim konu geldik bulamadık vs gibi mesaj bırakıyorlar mı? KKTC aynen böyle işliyor çünkü durum. :) yoksa kime göre neye göre durmadan postane ziyareti mi yapmak zorundayız? :D

@Yavuz SOYLU

Hayır, burada yurtiçi kargo bile çoğu zaman bırakmıyor geldik-bulamadık notunu, ptt takipsiz postalarda üst kata çıkmaya bile üşeniyor bazen.

Ptt de evde bulamayınca durum nasıl işliyor bilmiyorum, bugün başıma geldi bu durum ama sonuç ne olacak bilmiyorum, internet sitelerinde halen dağıtıma çıktı yazıyor, en yakın şubeye de bırakmamışlar. Ne yaptılar acaba, gerçekten merak ediyorum.

Daire 1 numara allahtan ve Ailemin bulunduğu site içerisinde postahane'de var. kapıcıya bi uyarı bırakmak lazım bi 30 gün kadar sonra ozaman. whatever it is o zaman en kötü bekleriz 2 ay sonra paypal'dan paramızı geri alırız. yapacak bişi yok :) ilgin için teşekkür ederim.

O Erdal maşallah diyelim.:)Benim 12 aralıkta cıkanlar hala yok bekleyelim bakalım.

Postacı arkadaşlarla ilişkiyi sıkı tuttuğunuz takdirde evde olmasanız bile sıkıntı yaşamazsınız mesela ben evde yoksam şuraya bırakabilirsin tarzında bilgilendirme yapıyorum... Bu arada edindiğim tecrübelere göre 3 tip ptt postacısı var kargo ödemeli veya boyut büyük ise arabalı dağıtımcılar, yurt içi yaya ve yurt dışı yaya dağıtıcılar var

Geri