Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

Scudo
@ebubekir sözbir

Ne kadar sürdü elinize ulaşması?

Hocam yorumlarinizdan anladigim kadariyla biraz tezcanlisiniz.Siparisinizi de neredeyse yeni vermissiniz .Heyecan yapmaniza gerek yok.Kasimin 20 sinden beri bekliyorum.Biraz sabir :) :)

@ebubekir sözbir

Siz pazartesiden beri hareket yok dediğinizde ben de ülkeye girişi sistemde görünmeden kargo elinize ulaştı sandım da ondan sordum sağolun.

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
Benim 11 Kasım siparişleri halen gelmedi.

Ptt görevlileri herhalde nasılsa kalabalık diye Çinden gelen kargoları bir depoya doldurup diğerlerini teslim ediyorlar.
Wiggle kargom 7-8 günde gelmesine rağmen 11.11 indiriminden aldıklarım herhalde ocak sonuna ancak gelecek.

Benim ise 3 ekim Wiggle siparişi yok hala ortada. Bahar gelince herhalde teslim edecekler windbreaker jersey'i :)
Neyse 1 boy büyük almıştım zaten gelirse seneye de giyerim.

• Beğen
Tepkiler: Ufuk Bal ve gcs
Şu an kontrol yapamıyorum ptt takip kısmında hata var girişlerle ilgili bilgi hiç yok.

14 Kasım tarihinde verdiğim sipariş 3 parçada yola çıktı.
ilk parti 20 Kasımda yola çıktı ve yaklaşık 3 haftada bana ulaştı.
son parti 12 Aralıkta yola çıktı ve geçen hafta teslim aldım.

Fakat ikinci parti 25 kasımda yola çıkmasına rağmen hala TR'ye giriş bile yapmadı. Yurt dışından sipariş vermeye korkar oldum :)

Yıl sonları böyle oluyor dikkat etmek lazım sipariş verirken yada yıl içinde bir zamana getirmek siparişi..ama gelir bence bekleyin

19 Aralık'ta Çin'den verdiğim siparişim, bugün elime ulaştı.
Yoğun dönemlerde takipli posta kullanın.

@Barış Onur

Konudaki bütün mesajlar zaten takipli posta mesajları. Öbür türlü TR'ye girip girmediğini nasıl takip edecek insanlar? :)

@Barış Onur

HK Post ile mi gönderildi ? China Air Mail ile Hong Kong post arasında normal zamanlarda 10-15 gün fark oluyor.

tam 30 gün olmak üzere usa şikargodan çıkan paketim halen ptt'de gözükmüyor :)

şu son aylarda aldığım kargolar hep 1 aydan fazla sürede geldiler 35-50 arası en yavaşı china post ondada farklılıklar oluyor galiba bazıları daha yavaş geliyor RI ile başlayanlar daha önce geliyor sanki RC ile başlayanlardan
gerçi RI olanda 35 günde geldi
11.11 aldıklarım hepsi geldi en son gelen 1-2 hafta önceydi takipsiz

(link) bu siteden kontrol ettim gözüken durum:

item No Year Status Location Destination Date
RH121451808CN 2014 Received by China Post Shanghai Turkey 20141224 1034
RH121451808CN 2014 Export Security Scan Shanghai Turkey 20141225 1857
RH121451808CN 2014 Export Customs Scan Shanghai Turkey 20141225 2254

genel bir saçmalık var ama çözemedim 24 kasımda çinden çıkan ürünlerim hala Türkiye'ye girmezken 23 Aralıkta aldığım ürünler biri dün diğeri bugün teslim edildi bütün ürünler Chania air Mail ile geliyor

14 Aralık'ta 6 parça sipariş vermiştim, 2 tanesi ulaştı, diğerlerini bekliyorum bende.
Daha çok GoPro ile ilgili aksesuarlar aldım, henüz bisiklete birşeyler almadım.

İyi seneler.

Arkadaşlar 1 litrelik mineral yağ sipariş etmiştim. Kargoda önceden bilgi görünürken şimdi bilgi görünmüyor diye pttye gidip sordum.
Geri dönmüş olabilir dediler, niye dönsün ki dediğimde sıvı bir şey varsa dönebilir, parfüm bile dönüyor dediler.
Ben de yağ vardı deyince dönebilir dedi yine.
Yurt dışından yağ alan yok mu nasıl oluyor da dönüyor kargo? Hiç bir haber verilmeden hem de...

@Yunus Emree

Bilginin gorunmeme sebebi bugun PTT sisteminin sabahtan beri calismiyor olmasidir muhtemelen. Kargonuzun donup donmedigini bilemem, ancak mineral yag degil su bile olsa gumrukten bu tip urunlerin gecmesi zor. Bunun da gayet hakli bir sebebi var, size gelen urunun uzerinde mineral yag bile yazsa icindekinin yanici, patlayici bir madde olmadigini garanti etmez. Gumruk de her gelen urunu analize yollayamaz hem maliyet hem de zaman acisindan. Bu sebeple genelde bu tur bir urun geldiginde aynen iade edilir, nadiren de olsa gozden kacip size ulasma ihtimali var.

Geri