Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

Daha önce 3 ayrı kargom geldi. Küçük paketlerdi ve hiçbiri açılmamış ve mor bant yoktu. Bu defa belirttiğiniz gibi falçata ile açmışlar. Allahtan lastikler alttaymış. Üstteki kutuyu doldurmak için sıkıştırdıkları kağıtları bile kesmişler.
Zaten mor bantıda yarısına kadar yapıştırmışlar. Diğer yarısı açıktı :)

Ayrıca faturaya bakmamışlar bile. Aynen ilk yapıştırıldığı gibi duruyordu. Amaç içindekileri kontrol etmek sanırım.

https://i.hizliresim.com/BR4Jo9.jpg

Scudo
Yahu bu koliyi falçatayla içindekileri kesmeden açmak, keserek açmaktan daha kolay :) Sırf pislik olsun diye kesiyorlar bence.

@KaanG
Neyi düzgün yapıyorlar ki bir falçatayla koli kesmeyi becerebilsinler.
Bence tamamen aptallık, bilerek yapsalar da akıllı olduklarından mı yapacaklardı:) Aklı olsa alttaki görünmeyen malzemeyi kesme riskini göze alıp ona göre davranır zaten.

Tee ayın 1 inde sipariş verdiğim ürünler halen tr de gözükmüyor vay Arkadaş usps sitesinde ayin 3 ünde TR ye gönderildiği yazıyor o kadar :( altı üstü Sigma kadans sensörü :(

Bu aralar yurt dışından takip numarasız gönderi bekleyenler, her an her şeye karşı hazırlıklı olsunlar. Sabahtan beri bir paket yüzünden koşturup duruyorum.
Sabah eczaneye uğramam gerekiyordu, bizim apartmanın 50 metre ilerisindeki eczaneye gittim. O sırada evde insan da olduğu halde, döndüğüm zaman apartman kapısında adıma bir ihbarname buldum. Kaşla göz arasında dağıtım elemanı gelmiş ve sözde evde kimseyi bulamamış. Yazdığı ihbarname üzerindeki takip numarası da 13 haneli olması gerekirken eksik olarak belirtilmiş. Önce semtimdeki PTT'ye gittim (genelde beni bulamadıkları zaman oraya bırakıyorlar paketlerimi), durum böyleyken böyle diye derdimi anlattım. Sene sonu yoğunluğunun gerginliği ile sanki kabahatli olan benmişim gibi adam üzerime üzerime oynamaya başladı. "Elemanınız eksik bilgi bırakıyorsa ben ne yapabilirim?" diyince kem küm etmeye başladı. "Telefon ile bilgi alayım bari?" dedim ama eksik barkod olunca telefondan da bir sonuç alamadım haliyle.

Baktım iş çözümlenecek gibi değil, vaktim de var atladım bölge dağıtım merkezine gittim. Aynı şekilde derdimi oradakilere de anlatınca sağolsunlar, dağıtım yapan görevliye ulaşıp yardımcı oldular. Paketimi yarın PTT'den teslim alacak olsam da en azından elimde barkod var ve paketin akıbetini biliyorum.

Gökhan, hangisi olduğunu bilmesem de paketlerden biri geldi sayılır. Bakalım diğerleri ne zaman gelecek. :p

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
@Sefa

Bu ben oluyorum. 17 kasım siparişli 18 kasım göndermeli 2 çift eldiven beklemekteyim. ebaye göre muhtemel geliş tarihi için yarın son gün

@Cenk K.

O muhemel geliş tarihi değildir, sizin dispute açabileceğiniz son gün olması lazım.

defalarca alışveriş yaptığım merlin cycles sitesinden enson aldığım ürünün takip numarasıyla demin kayıtlarına baktığımda ürünümün adres yetersiz olduğundan tekrar yurtdışına geri gittiğini gördüm...
Arkadaşlar !! hiçbir adres güncellemesi yapmadığım sitede neden bu sefer böyle bir durum yaşamış olabilirim?? bundan sonraki prosedür nedir yani merlinle nasıl yazışıp durumu izah eder ve paramı ya geri alır yada ürünü tekrar geri türkiyeye göndertirim yardımlarınızı bekliyorum ?? ----farklı ülkelerden aldığım ürünlerin bir günde hazırlanıp türkiyeye gönderildiğini görüyorum ama Türkiyeye geldiğinde PTT gibi bir kurumun eline geçmesinden UTANÇ duyuyorum resmen ülkenin kanayan yaralarından bu şirket...

Aynı problemi ben de yaşadım. Problemin kaynağı ptt değil tamamen merlincyclesdan kaynaklı. Adresi eksik basıyorlar telefon numaramız da adreste gözükmüyor, kargonun geri gitmesi de gayet normal.
İzlemeniz gereken yol şu şekilde
Öncelikle (link) şu adrese girip kargo takip numaranızla beraber yaşadığınız problemi aktarmanız, eğer kargo henüz yurtdışına çıkmamışsa şanslısınız.

Bana bir fax numarası verdiler ve kimlik fotokopimle beraber adres ve kargoyu tekrar istediğime dair bilginin yazdığı fax`ı ilgili numaraya gönderdim cuma günü, kargo bugün eve teslim edildi.

Yukarıdaki adresten talep oluşturduğumda bana gönderdikleri mesaj aşağıdaki gibiydi
"Gün içerisinde 0212 465 7096 no lu faksa kimlik fotokopinizle beraber gönderiyi tekrar istediğinizi belirten bir dilekçe gönderebilirsiniz"

Konuyla ilgili olarak merline de yarın okkalı bir mesaj yazacağım, yaptıkları iş tamamen amatörce, tonla adres yazdım gelen kargonun üzerindeki adres şu kadarcık "75.yıl mh. Gündoğan sk. alt satırda Odunpazarı-Eskişehir"
Adres bu kadarken bana ulaşması mucizeydi ki Eskişehir PTT dağıtımla görüştüğümde benim evi ezberlemiş bir arkadaşla konuştum, kendisinin o gün olmadığını o yüzden diğer arkadaşın evi bilmediği için kargoyu iade gönderdiğini söyledi, hatta inanmam için evin adresini de tarif etti :)

Benim ümidim yoktu ama bu işlemler işe yaradı, umarım sizin de işinizi görür

Merlin'den epey alış veriş yaptım, bugüne kadar da herhangi bir sorun yaşamadım. Sadece tek bir kez normal sürenin üzerinde geciken paketim için ptt beni arayıp farklı bir dağıtım merkezine çağırmıştı. O da posta kodunu yanlış yazdığım için, adresim yerine o posta koduna ait ilçeye paket gitmişti. Bana gelen paketlerimin tamamında cep telefonu numaram yazıyordu.

Bu gibi durumlarda 8 gün içerisinde gelmeyen ürün için en yakın posta dağıtım merkezine uğrayıp paketi sorgulatmak gerekiyor. ptt teslim alınmayan paketi iade etmeden önce, geldiği günden itibaren 15 gün elinde tutuyor.

Ben de defalarca merlinden alışveriş yaptım. Önceki alışverişlerimde hiçbir problem yaşamadım ama bu sefer adresi eksik basmışlar. Muhtemelen ya adres basan etiket sistemlerini değiştirdiler ya da bu işe bakan eleman değişti işin acemisi.
Ben de e-ticaret sektöründe çalışıyorum ve hataların üç aşağı beş yukarı nereden nasıl kaynaklanabileceğini kestirebiliyorum.
Merline konuyu aktardıktan sonra verecekleri cevabı buradan paylaşırım.

İlave olarak PTT kargoda böyle bir problemi çözdüğüm için önce hayret ettim sonra taktir ettim. Sistem faxla işlese de çözüme kavuşmuş olması sevindirici.

• Beğen
Tepkiler: doğan_69
Bir keresinde evancyclesdan gelen paketimin üstündeki adresime baktığımda adresin çok eksik olduğunu gördüm. Postacı beni tanıdığı bildiği için getirebildi diye düşündüm. Türkiye adresleri çok uzun bazen hepsi basılmıyor.

• Beğen
Eğer kargonuz dönüş yolunda ise (Takip numarasına yansıdıysa) merlincycles'a durumu şimdiden bildirmelerinizin faydalı olacağını düşünüyorum. Adres güncellemesi yapmamanıza rağmen önceki kargolarda adres eksikliği olmayıp bunda olduysa onlardan kaynaklı bir sorun. Durumu izah edin geri ödeme veya tekrar göndermelerini isteyin.

Merlin zannediyor ki her yerde adresler İngiltere gibi.
Orada 6 haneli posta kodu, sokağa kadar getiriyor. Sonra bina numarasını, varsa daireyi yazıyorsunuz.
Toplamda "ABC-DEF, 11/5, UK" gibi bir adres yeterli oluyor.
Bizde mahalle yaz, cadde sokak yaz, sonra varsa site yaz, blok yaz, daire yaz... Yaz da yaz...

Bu demek olmuyor ki PTT çok doğru çalışıyor. PTT başlı başına ayrı bir hikaye.

• Beğen
Bike-components'de de aynı sorun oluşma ihtimali var. Cadde ve numara nedir şeklinde yazmışlar adres bölümüne. Sonuçta kargo Türkiye'deyse PTT'yle görüşün gitmeden önce ben birçok kez PTT'nin genel merkezine gidip alıyordum her ne kadar orada teslim yapılmamasına rağmen müdürler veya görevliler yardımcı oluyorlardı.

• Beğen
Yaklaşık 40 gün olacak kargom hala gelmedi.Takip numarası WS392903627CN şeklinde, sanırım bu tarz takip numaraları ile PTT sorgulaması yapılamıyor.Bir siteden sorguladığımda aşağıdaki sonucu veriyor.Sizce bu kargonun akıbeti nedir :)

http://i.imgur.com/CP8nGkg.jpg

24.10.2014 02:47:07 Order Received
25.11.2014 12:51:30 Full Shipment

DX, tedarik süreci derken sipariş tarihinden tam 1 ay sonra paketimi kargoya verdi ve bugün kargonun yola çıkışının üzerinden 1 ay geçmiş oldu. Tam 2 aydır paket bana gelsin diye bekliyorum, bakalım totalde kaç gün sürecek bu teslimat.

Ikı tane kargomda , PTT nın sıtesındekı yogunluktan dolayı Pazartesıden berı gelısme yokken kargom yaklasık bır saat once elıme ulastı. :alkis: Tesekkurler PTT ;) Darısı kargo bekleyenelerın basına :p

Geri