Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

Continental lastiklerim geldi. BC bir tane de power bar sample yollamış.
IMAG0055.jpg

Scudo
@x-rayted bike components den şimdiye kadar 600-700 euroluk alışveriş yaptım, bir defa power bar yollamadılar :(

bu arada evans dan aldığım ürünler gelmedi, siteye mesaj attım iade yaptılar. ancak kargo parasını kesip iade yapmışlar, normal mi ?
yani yurtiçi alışverişlerde bile genelde kargo ücreti dahil iade yapılıyor, evans 8 pound kargo parası kesti. hem 2 parça ürünü doğru dürüst teslim edemiyorlar, hem de kargo parası kesiyorlar. ilerleyen zamanlarda ürünler gelirse ben de 8 pound gecikme parası kesip kalanı tekrar ödeyeceğim.

ukim'in girişi var, çıkışı kaç gün bakalım :)

bakırköy pim'den zeytinburnu ukim'e 3 günde gitmiş kargo. çinden 10 günde TR'ye girdi, 9 gündür gümrük falan dolaşıyor SJ4000'im :(

Yav bu ptt iyiymiş aslında. Dün Ankara'dan gelen pedallar sabah 9'da masamdaydı benden önce gelmiş iş yerine :)

Bolu'ya gelmesi gereken posta şuan bu durumda. Acaba geri mi gidecek?

http://i.imgur.com/oDlXGng.png

PTT kendini iyice aştı ve geleceği görmeye başladı :D
Dünyanın gelecekte ne olacağını bilen tek posta şirketi.

Saat 9:30'da saat 12:04'de ne olduğunu yazmışlar

https://i.hizliresim.com/0qq7bV.png

Arkadaşlar dün çinden sipariş ettiğim aksiyon kamera gümrüğe takılmsı üzerine İstanbul UKİM merkezine gittim. 63 tl vergi ödeyip sj5000 aksiyon kamerasını teslim aldım. ilgilenen,bende sipariş verdim diyen arkadaşlara duyrulur.

@Uykusuz007
500euro civarıydı, %18 vergi aldılar, herşey normal yani :)

@isamorgil

faturada ne kadar göstermişlerdi? bende sj4000 bekliyorum, 21dolar olarak fatura gösteriyoruz diye not düşmüşler. gümrük akıllandı mı acaba sjcam'leri göre göre :)

Biraz önce lastiklerim geldi. Her zamanki gibi 3,6 lira gümrük ücreti istediler. 5 lira verdim bende bozuk yok diyor. Para tahsilatına çıkmış bozuk yok. Verdiğim de sanki 200 lira. Gittim aradım 3,55 lira çıktı. Ya bunu al ya 5 liranın üstünü getir dedim 5 kuruş neden benden çıksın para bozdurmak da benim görevim değil diyor :naslyany:
Dedim al 3,55 i git ben bırakırım kapıya 5 kuruş bir daha geldiğinde alırsın. Gitti öyle. :snzdglsn:

Aslında 3.6 tl olan gümrük ücreti için ptt görevlisi 3.5 tl demişti bende 3.5 tl vardı 3.6 tl yoktu 4 tl verdim. baktı bozuğu yoktu önemli değil dedim gitti...

En kıl olduğum ise market alışverişlerinde kasiyerin 19.95 tl tutan tutar için 20 tl istemesi önemli değil verdim yine aynı kasiyer başka bi gün 20.05 tl için 20.05 tl istemesi oldu çok pis tersledim sonra tamam önemli değil dedi... Küsüratlara pek önem vermem ama bu yapılan çok zoruma gitti ve sağlam ağzının payını vermiştim.

• Beğen
Tepkiler: birkimse123
@Atacan Emre

şimdi ikitelli deki UKİM e de görüdüğüm. Adamlar işin profesyoneli olmuşlar kargo poşetini yandan falçata ile kesip kutunun yan tarafını görmesi cihazı tanımasına yetti :) .

gümrük memuru kaç paraya aldın bunu dedi bende yalana gerek yok üçyüz küsür liraya aldım dedim. hemen %20 vergisini hesap makinası marifeti ile hesaplayıp bekleme salanundaki vezneye ödeme yapmaya gönderdi.

ödemeyi yapıp makbuz ile gümrük memurunun yanına dönüyorsun paketi veriyor. işlemler seri ve hızlı . yalnız öğleden sonra kalabalık oluyormuş ben gidilecekse sabah saatlerinde gidilmesiini tavsiye ederim.

@isamorgil benimki izmir'e gelsin bakalım kaça çıkacak. Şu anda 2 lira gümrük baktı ücreti aşamasında görünüyor.

2015-04-29_1340.png

şunu anladımki devlet postasından şaşmıyacaksın. ne kadar bazen aksaklıklarda olsa şuna güzelce bir yerleştireyim mantığı yok. TNT ile çalıştım neler çektim, DHL yaktı, ne zaman özel kargo getirse işin içinden çıkılmaz hal aldı.

ptt ile en son 110 euroya kask almıştım, kdvsinide hazırladım. kdvsini bile almamışlardı, 5-10 lira masraf çıktı adresime kadar geldiler.

Screenshot_2015-04-29-21-40-31.png kargo durumu bundan ibaret sizce ne zaman elimde olur

Evans'tan 10 Nisan'da kargoya verilen ürünlerim gelmedi. Perşembe günü(30.04.2015) iade için talepte bulundum. Cuma günü(01.05.2015) iadem onaylandı ve biraz önce iade tutarı hesabıma işlendi.
Eğer ürünlerim gelirse, tekrardan irtibat kurup ödemeyi gerçekleştireceğim.

Evans'tan alış-veriş yapar mıyım.? Sanmıyorum, çünkü takipsiz gönderilerin Türkiye içinde sıkıntı yaşadığını düşünüyorum. Takip numarası ile gönderiyor olsalar, çok dürüst ve ilgili bir firma olduklarından dolayı gözüm kapalı alış-veriş yapardım.

Biraz önce de bike-discount'tan sipariş verdim. Bakalım nelerle karşılaşacağım.

ptt'ye güvenim bugün iyice azaldı. ulaştırmasına ulaştırdılar, hatta ucuza geldi ama telefonla aradığında ulaşabilirsen başka cevap, gidip konuştuğunda başka cevap, hatta aşağıdaki görevli ile üst kattaki görevli farklı cevap veriyor. Dün gidip elden almam gerektiğini söylediler, bugün ilk konuştuğum kişi sizin işiniz uzun sürecek iade listine alınmış dedi, sonraki görevli de niye geldiniz ki 1kg'a yakın olduğu için biz araç ile dağıtımda getirecektik dedi????

@isamorgil bu arada dediğin gibi kenardan açmışlar kargoyu, ama ekstra ücret çıkartmadılar. 2.6TL'ye atlatmış oldum gümrük ücretini. Kargo üzerinde 21USD, gift ve webcam olarak belirtmişler.

@Atacan KSK sizin durum trajikomik olmuş ptt iki seçenek sunuyor biri çine geri gönderecez deyip öteki kapınıza getiriyor :D

Durum şu haldeyken, bugün kargo gelir mi acaba?
Yoksa akşama doğru gidip alsam:krnz:
Ekran Resmi 2015-05-05 13.44.44.png

@VeyselKobal
Kim' e gelmiş akşam yada sabah merkez dağıtım şubenize ulaşır ve yarın dağıtıma çıkar. Avrupa yakasında işler böyle yürüyor ;)

• Beğen
Tepkiler: V.K.
Geri