Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

geç meç ptt yi öpüp başınıza koyun. birdaha özel postayla iş yaparsam :D

ptt ile kdv bile almamışlardı geçen kask aldığımda. 3 liramı ne muayene parası aldı

işiniz devlete kaldıysa çok iyi. er yada geç geliyor. biraz düzensizler doğru. memur mantığı var. özel şirketlerdede kar mantığı var. o daha kötü.

Scudo
Tinydeal üzerinden düşük tutarlı bir siparişim vardı. 2 ay 4 gün geçtikten sonra kargo takip numarasında 20 Mart'tan beri hareket olmayınca bir dürteyim dedim. Mesaj attım siteye durum böyle böyle diye. 2. günde herhalde ilgilenmeyecekler bir de Paypal'a bakayım derken cevap geldi. "We will raise a written query to our post office about your item, and urge the post office to deliver the parcel soon. Generally it takes 20-25 business days for the post office to resolve this issue after we have it addressed by the Postal Service. Meanwhile, we will follow up with the Post Office and keep you posted for any updates we are about to have in the next 3~4 weeks." demişler. Ben de iyi dedim Paypal'a bakınmayı bıraktım. Akşam saatlerinde tekrar PTT üzerinden kontrol ettiğimde kargonun bugün Türkiye'ye geldiğini gördüm. Gerisi de gelir herhalde.

Tinydeal kullanan varsa belki örnek olur, bu yola başvurabilirsiniz diye foruma da yazayım dedim. ;)

@avanak_abdi Ne yaptınız, vergiyi alabildiniz mi geri? Benim de 73 euroluk malzemeye vergi çıkarmışlar. Vermiyolarsa geri göndereyim direkt.

24 Nisan gecesi Çin'den sipariş geçtim ve 26 Nisanda takip numarası verdiler.
5 Mayıs paket TR'ye geldi.
5 Mayıs paket gümrüğe sevk edildi.
5 Mayıs paket gümrükten çıktı
5 Mayıs paket Kadıköy Posta Dağıtım merkezine geldi.
5 Mayıs paket dağıtıma çıktı.
Ve 5 mayıs paket teslim edilmedi :D Oldu mu şimdi? :)

• Beğen
Tepkiler: eyupaltindal
Paket üstüne fiyat yazdırmayın bazı paketlere tutar yazılıyor o sorun olabilir gümrükte hediyr yazmasını isteyin satıcıdan veya birşey yazmasın

@Fatih Çetin
Aynısı bende de olmuştu. PTT'ye gittim, numarayı verdim. Baktılar, paket dağıtıcıda görünüyor deyip numara verdiler aramam için. Ama sistemde teslim edilemedi yazıyordu. Ertesi gün geldi kargo. Sistemsel bir terslik var galiba. Teslim edilemedi diye işliyorlar ama aslında "teslim edilmek üzere dağıtıcıya verildi" şeklinde görmemiz gerekiyor. Ya erken kapattırıyorlar, ya dağıtıcı iş yaptı gözükmek için ya da bu tarafa tek tek gelmeyip sonra toptan getirmek için önceden işliyor, ya da başka bir şey. Ama var bir terslik.

bike-discount, ürünleri ortalama kaç günde kargoya veriyor.? 6 kalem ürünüm var. Evans, 1 günde vermişti de, merak ettim.

@soul_boy Ürünlerin boyutu önemli ama 1 veya 2 günde "SHİPPİNG NOTİFİCATİON" diye takip no göndermiş oluyorlar genelde.

Benim kargom 15 nisanda tr girdi diye geçiyor fakat bahar geldi geçti sen gelmez oldun dye şarkılar söyler oldum :'( deneme amaçlı 2,5 dolarlık bi tel. Kabı aldıydım bende

@Ali.K Teşekkür ederim üstadım. Peki, sisteme mi gönderiyorlar yoksa e-posta olarak mı gönderiyorlar.? Valla boyut olarak en fazla yer kaplayacak olan -rulo olarak katlamazlarsa- tişört veya suluk olur gibime geliyor.

@soul_boy Mail olarak geliyor, suluk, tişört v.b onları verirler en kısa zamanda beklemezsiniz çok.

• Beğen
Tepkiler: soul_boy
@Ali.K
kargoyu aldım. vergiyi paşa paşa ödedim :) merlin sağolsun fatura koymamış. üzerindeki etikette yazan rakam da kargo dahil ve 75€ üstü olduğu için gümrük vergiyi basmış. ptt den çıktı örneği istedim. merlin sipariş özeti ile birlikte gümrüğe faks çekcem. henüz ilgilenemedim. ama tahminim geri alırım gibi.

• Beğen
Tepkiler: Ali.K
@Serden Us
Dağıtım birimine geldiği gün sisteme ''dağıtıcıya verildi'' bilgisini giriyorlar. Ama reelde paket hala dağıtım biriminde bekliyor. Bugüne kadar 1 tanesi haricinde hepsi o şekilde oldu.

Çin'den bu kadar erken sürede gelmesine ve aynı gün TR'ye girip dağıtım birimine kadar iletilmesine şaşırdım ben :)

@avanak_abdi

Gümrüğün neyi nasıl yaptığını bazen anlayamıyorum. Geçen yıl 2 gün arayla iki ayrı ürün aldım. İkisi de gümrüğe tabi olmasına rağmen, tek bir paket için vergi ödedim. Diğer gönderiden vergi almadılar.

Galiba kameramı kaybetti ptt :) Siteden sorguladığımda Manisa DTM de diyor. Manisa dtm yi aradığımda "Ben onu gönderdim ama depodan çıkışını yapmamışım sen git ilçedeki ptt ye böyle söyle, kargon orda şuan. Verirler." diyor. İlcedeki ptt ye gidiyorum. Anlatıyorum. Yok bizde diyor. ilçedeki müdürlüğe çikiyorum. Orda da öyleyken böyle diyorum. Adam ekranı gösterip bak ekranda neyse o diyor. Manisa'daki yanlış söylemiştir diyor. Manisa merkezi arıyorum tekrar. Cevap veren olmuyor.

Kim aldıysa benim sj4000 imi çıksın söylesin arkadaş. En azından orijinal ürün müydü onu söylesin. Merak ettim :)

Gelir ürün bazen karışıyor hatlar bende bazen urun geri gönderildi yazıyor 2-3 gün sonra geliyor, bazen arıyorum bizde değil diyorlar 2 saat sonra evde bulamadık kağıdını yapıştırıp kaçıyorlar

Benim favorim; zile basmadan, kağıt yapıştırmadan, geldik bulamadık yazmaları :)

merlincycles'dan aldığım gönderi için sanırım rekor bir süre. :D 40 TL vergisi var normal de, bakalım alacaklar mı!

Kayıtlı Gönderi Hareketleri
İl/İlçeMerkez AdıTarihSaatİşlem
United Kingdom of Great Britain and Northern Irela (Yurt Disi)/--07/05/201513:30:00Send item abroad (EDI-received)
İSTANBUL(AVR)/BAKIRKÖYİST.ULUSLARARASI PİM08/05/201521:09:36Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı
-/--08/05/201521:09:37Receive item at office of exchange (Inb)
-/--09/05/201500:09:36Send item to customs (Inb)
İSTANBUL(AVR)/BAKIRKÖYİST.ULUSLARARASI PİM09/05/201502:52:48Torbaya Eklendi
İSTANBUL(AVR)/BAKIRKÖYİST.ULUSLARARASI PİM09/05/201503:45:36PTT İşyerine Sevk Edildi
İSTANBUL(AND)/ÜSKÜDAR150.YIL AYPİM09/05/201505:34:18Posta Teslim Bordrosu Mübadele Servisine Geldi
-/--09/05/201505:53:10Send item to domestic location (Inb)
İSTANBUL(AND)/ÜSKÜDAR150.YIL AYPİM09/05/201506:44:44PTT İşyerine Sevk Edildi

@Erdal YILMAZ 40 TL.'yi de almazlarsa, 1-2 çocuğa gofret, dondurma falan ısmarlayın. Bu nedir yahu. :D

Bakın bu da bendeki işleyiş;

DHL.jpg

2 gündür merkezlerine gelemedi gitti, el arabasıyla mı getiriyorlar ne yapıyorlar belli değil.

Bir de sorum var arkadaşlar. Siparişim Türkiye'ye geldiğinde yeni takip numarası veriyorlar mı.? Veriliyorsa, bu numaraya nereden ulaşacağım.? Birleşik Krallık'tan gelen siparişlerimde, tek takip numarasıyla takip ediliyordu, hem Royal Mail hem de PTT. Almanya'dan ilk kez alış-veriş yapıyorum, bu yüzden bilmiyorum.

Geri