Scudo Sports

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

@Cuneyt Erkman yurtdısına iade edilecek olsaydı Ukim'den PİM'e oradan da yurtdışına yollanırdı. Ptt şubesinde yoğunluk vardır o yüzden gecikmiştir.

Scudo
Arkadaslar son zamanlarda kargolar asiri yavasladi ya da benim sansima midir anlamadim.
Normalde 1 ay tutuyordu kargomun gelmesi, artik 2.5-3 aydan once gelmiyor. Takipli olan bile 1.5 ayda anca geliyor.
Isleri mi duraklatti bunlar ne yaptilar anlamadim.
Ucaga verildikten 2 ay sonra nasil gelebilir bu urun? Havada yakit takviyesi alarak yere inmeden dunyayi mi dolasiyor bunlar?

Son 3 siparişmim tartışma ve iptal sonucu ücret iadesi oldu ... :mad:

@Cuneyt Erkman
Bekliyora döndüyse takıldı anlamına gelir yakın zamanda evinize kağıt gelir yada beklemeyip gümrüğe gitmelisiniz.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Aynı durum bende de söz konusu. Aşırı yavaşlama var. 11.11 ve yılbaşı etkisi diye düşünüyorum.

Aynı durum bende de var11.11 de iki ürün almıştım biri iki buçuk haftada geldi asıl bana lazım olan şey hala daha menşe ülkesinden yola çıktı olarak gözüküyor.

@Emert20 @Ahmet Bilge Kaan AKIN bende de aynı sıkıntı var 14 kasım da ürün aldım lanet aliexprssten hala havada gözüküyor nasıl kargo ise anlaşmazlık açtım bakalım nasıl olacak tahmini kaç günde sürer acaba _? para iadesi istedim müşteri tem. kızda ha bire şirket ile görüştüm görüşüyorum diye meil atıyo yalancı kaşar

• Beğen
Tepkiler: Aytaç DİREK
@serhataltay
hocam 14 kasımdaki siparişin para iadesini yapacaklarını zannetmiyorum. En azından 2 ayı geçmesi lazım Aliexpress'in para iadesini kabul etmesi için. Zaten geçmese de 2 ay bekletiyorlar iade için :D

ingiltereye ptt ile yolladıgım kargo 27.10 tarihinde ingiltereye girmiş görünüyor ondan sonra haber yok. ptt ye reklamasyon yaptırdım oradan cevap gelene kadar royal mailin kayıp kabul süresi dolacak ptt yi beklemeyip kendim royal mailden kayıp olustursam bir sorun cıkarmı birde kanıtla beraber degerini belirten belge istiyolar bu belge elimde yok muadilinin screenshotı işe yarar mı

22 Aralıkta Almnaya'dan çıkan kargom hala ülkeye giriş yapmadı. Gelecek mi gelmeyecek mi belli değil :/

aliexpressten aldığım ürün türkiyeye vardı olarak gözüküyor. fakat ptt nin sayfasında bilgiler çıkmıyor. Nedendir ?

@Cuneyt Erkman

en son nerede bekliyor diyorsa oraya gidin sorun. Ukime benimde bir kargom girmisti 1 hafta sonra bulundugum sehirdeki pim e geldi oradan aradilar. Gumruk ihbarli kargonuz var gelin diye. Ayri bir yermiş. Onlardan kagit aldim sonra gumruke gittim orada vergisini odedim geri ptt ye gelip odendi kagidiyla kargoyu teslim aldim. Sizi arayan olmadiysa takip kodunizla siz gidin.

@ozips

ptt nin adi posta dedigi bir yontemle gelmistir. Takipsiz diye gecer. Aliexpress takipli diyebilir ancak o sadece ulkeye girene kadar takip eduliyor girdikten sonrasi sabir. Bekleyeceksiniz. Onu ptt kargo degil normal postaci getiriyor.

@Yegah
o gene iyi benim 18 kasimdan beri yolda olan kargom var. Bekleyin bence :)

• Beğen
Tepkiler: ozips
Benim de Aliexpressten Aralığın 2 sinde sipariş ettiğim ürün hala yolda gözüküyor.Dünyayı dolaşmadan Türkiye'ye gelmek istemiyor herhalde meret.:)
30 günü geçince kayıp mı oldu, gümrüktemi takıldı diye endişelenmeye başlıyor insan.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Infinity dragon
Benim de geçen ayın 12' sinde aldığım balata ortada yok. Satıcı sağolsun seçtiğim kargoyla göndermemiş, takip edemiyorum. Ptt ye geleli 10 gün oldu ama ortada yok.

PTT yavaş değil aslında. Salı öğleden sonra Sakarya' dan kargo aldım, Çarşamba öğleden sonra geldi. Sorun nerede anlamış değilim.

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
@Mustafa Zeybek Takip edemediğimiz kargonun Ptt ye geldiğini nasıl öğrendiniz? Takip edilemeyen kargoların sadece y.dışına sevk bilgisi görünür

@ErHan72
Ben de onu anlamıyorum ya zaten. Ptt ya da 17track ' de bir şey gözükmüyor. Sadece aliexpress' te bilgi var :naslyany::acpsnr:
Screenshot_20180111-112711.png
Kod S000022143590

@Mustafa Zeybek Tahmin ettiğim gibi takipsiz kargo. Aliexpress sayfası doğru bilgiyi vermez. Beklemekten başka çare yok maalesef. İnşallah eline ulaşır. Takipsizlerle ilgili çok şikayet olıyor. dağıtım elemanı tanıdıksa bir şekilde ulaşır. Takipsizlerin ulaşması 40 günü bulduğu söyleniyor.

Maalesef benzer durumdayım. 11.11 de aldığım ürünlerden sadece biri hâlen ulaşmadı. Aksi gibi takipli diye indirimden aldığım 4 $ lık ürün takipsiz yollandı. Satıcı tipik bir cevap vermiş 5$ altı diye takipsiz yolladık demiş. Madem takipsiz yollayacaksın niye China Reg. Air Mail yazıyorsun takipli diye. china Small Plus takipsiz yazsa zaten almayacağım.

İşin enterasanı indirimden güneş gözlüğü aldım yanılmıyorsam 0,98 Euro ya. Satıcı takipli yolladı.

Geri