benim de gözlük seti gümrüğe sevk edilmişti ama sonra bir ücret çıkmadan ptt'ye geri dönmüştü, sonra da bana ulaştı.. bi de dış lastiklerim sorunsuz gelse süper olacak
Şu en son düzenlemeden sonra yurt dışında kargo ile gelen tüm ayakkabılara vergi mi var artık.
Mesela CRCden bir SPD ayakkabı alsak 75 € altında bile olsa vergi vermek durumunda mıyız ?
Acilen bir sorum var. PTT bu sabah 9:53 de dağıtıma çıkmış. Saat 14:00 a kadar çalışıyorlarmış bugün gelir mi? Evim PTT ye 5 km uzaklıkta çok uzak bir yerde değil
@gollatr Bence hiç belli olmaz. Ptt ye evim 1 km bile değil cuma günü sabah ptt dağıtıma girmişti paket. Dedim çıkar herhalde bugun. O gün beklerken salı günü evime getirdiler. Ama dağıtıma verildiği gün elime ulaştığı günde oldu bir kaç kez bence arayıp bilgi almak en mantıklısı araca yüklenip yüklenmediği konusunda bilgi verirler diye düşünüyorum.
@Uğur Can S. aradım bugün 14:00 e kadar çalışıyorlar mesai saati içinde getirirlerse getirirler yoksa pazartesiye kalır dediler. Adam o kadar rahat bir tavırla söylüyor ki sanki dünya umrunda değil
@gollatr Öyle zaten. Yukarda bir arkadaş resim paylaşmış. Ben başakşehir de ikamet ediyorum adamlar arnavutköy e anadagıtıma göndermiş sonra tekrar başakşehir e gelmişti Ordan evime gelmesi kaç gün sürdü işte Aşırı derecede rahatlar yerlerine çok sağlam bakıyorlar ki ptt ninde gelen şikayetlere adam akılllı ne bir ceza uyguladığı var nede çalışanlarının düzen takındığı :S
Vergilendirme yapılırken ürün açılmak istenirse memur kafasına göre açıp bakabiliyor mu yoksa paket açılıp içine bakılmak istendiğinde paket sahibi çağırılıp beraber mi açılıyor?
PTT'ye asla güvenmeyin. Kargonuz, bulunduğunuz ilin PİM'ine geldikten 4-5 gün sonra dağıtıma çıkarılıyor. Gerekçe ise adresinizin, kuryenin dağıtım güzergahında olmaması olarak gösteriliyor. Yani kurye, elindeki postaları mahalle mahalle ayırıyor ve belli günlerde belli mahallelere dağıtım yapıyor. Ölme eşeğim yaz gele. Gidip kendiniz alın. En azından sinir küpü olmazsınız.
@hlksnrr Memur paketi açar ve bakar. Size sorulmaz.
@hlksnrr memur açıp bakıyor sonra da, üzerinde "ptt gümrük" yazılı kırmızı bir bantla yeniden bantlıyor..
@gollatr kargolar evinin yakınındaki postaneden yola çıkmıyor, belli merkezlerdeki dağıtım noktalarından yola çıkıyor..
aceleniz varsa oraya gidip elden almak daha mantıklı (tabi o merkeze geldiğini gösteren bi takip kodunuz olmalı)
Dağıtım merkezi evime yakın bugün haberını aldığım da gittim. Çıktı dediler eve gittim yine gelmedi pazartesi gelmezse salı günü tekrar gideceğim @Türka¥
Valla bu konularda sanırım İzmir ptt çok iyi çalışıyor...Kağıt bırakmışlar, gittim mavişehir şubeye, memur gelmedi dedi bi numara verdi...Aradım, telefondaki adam bi numara daha verdi...Eyvah dedim başladık...Neyse o numarayı da aradım, kibar bi adam açtı, kusura bakmayın dedi tracking code u aldı benden, telefon numaramı istedi ve araştırıp geri döneceğini söyledi...İçimden atıyo kesin sallayacak dedim, adam aradı beş dakika sonra ve aksaklıktan dolayı tekrar özür diledi ve üçten sonra yurtdışı kargomun mavişehir şubede olacağını söyledi...Dedikleri aynen oldu