Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

Scudo
@Anonim Hocam bu yüzde 20 yi de geçebiliyor mu peki? Yani gümrük memurunun kafasına göre ekstra bir şeyler çıkarabiliyor mu?
 
@Dethagorf Hayır %20'yi geçemez, en azından ben mevzuatta böyle bir şey okumadım. Ancak bazen mevzuatta yazmamasına rağmen farklı vergi oranları -tahmin edilenden daha az ya da daha fazla, genelde daha az- çıkabiliyor, ben bunun sadece bireysel hata ve karışıklıkla olabileceğini, hatta bazen de kargo bedellerinin gümrük vergisine dahil edildiğini düşünüyorum zira gümrük mevzuatında vergi oranları ve muafiyetleri çok net.
 
Gumruk vergisine nasil itiraz edicez. Benim bulundugum ilde gumruk yok.
 
Aliexpresten bir forma aldım. Adam yolladı.
Ancak takipte Guanghzou güvenlik kontrolü reddedildi (safety check rejected) deyip başka havaalanına yollamışlar. Bu güvenliği geçemedi mi demek güvenlik kontrolüne gerek yok mu demek
Daha önce başına gelen var mı ?
china.JPG
 
@x-rayted evet benim bi kaç defa geldi, satıcı ile iletişime geçin kontrol etsin gerekirse tekrar gönderiyor yada havaalanını arayıp kontrolden geçiriyolar. Ama sizinki geçmiş herhalde genede.
 
  • Beğen
Tepkiler: x-rayted
@sspl teşekkürler adama mail attım ama cevap yazmadı. Bakalım artık ..

Ben bu arada biraz araştırdım. China Post açıklama yapıyor.
İthalatı yasak bir şeyse güvenlik kontrolünü geçemezmiş . Ceptelefonu, her türlü sıvı, taklit ayakkabı falan. Eğer kargoda bunlardan biri varsa hemen dispute açın diyor ChinaPostun kendisi. Benim aldığım da 2012 Euskaltel forması çakma ama öyle bir takım yok yani, Çindekilerin bu çakma forma diyebilecek olduğunu sanmıyorum.
Bazen de makine hatası sonucu bu çıkar. Başka gümrüğe yollanırmış oradan geçebilir veya geçemezmiş . Geçemezse yine başka gümrüğe. Bu gecikme size 2-5 haftayapatlar diyor China Post yardım sitesi ve belirtilen son güne kadar elinize geçmemişse muhakkak dispute açın diyor.
(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: murat85
@x-rayted 3*4 gün farketmişti bende o kadar sürmez tahminimce.
 
@sspl satıcı ; sorun yok, öyle yazdığına bakma geçmiş o , beklemeye devam et.. gelecektir sana diyor.
 
@x-rayted banada geçmiş gibi geldi. siz genede koruma sürenizi takip edin gelmeme durumunda mudahele edersiniz
 
  • Beğen
Tepkiler: x-rayted
evet efendim 1 aydan fazla süre daha geçti. Ancak posta gelmedi. Takipte en son 23 kasımda şangayı geçmiş görünüyor.
 
@Asilzade
China post forum sitesi var. Orada resmi görevliler var ilgileniyorlar. Takip kodunu verince daha ayrıntılı bakıyorlar. Söylediklerine göre benim paket Çinden çıkmış , kendi ülkenin posta ofisinden takip etmeye devam et eninde sonunda gelecektir dediler.
 
@x-rayted 4 parca abudik gubidik siparisim vardi gelmesini tek istedigim sey guzel bi bisiklet anahtarlik almistim 1.5 dolara gelmesede olur
 
Bekleyin gelir, onun haricinde birşey de yapamazsınız zaten. Çin'den alışverişin mantığı da bu olmalı zaten.
Al, gelirse senindir, gelmezse paranı iste, paran her halükarda senindir. :)
 
ya arkadaşlar 23/07/2016 tarihinden bu yana beklediğim ürünlerim var nereden istiyoruz parayı ne yazıyoruz allah aşkına bi el atın ya :( 7 parça ürünüm var gelmeyen 4 parçası geldi gerisi duruyor. Paramı isteyeyim bari, ben hala gelecek ümidi içerisindeyim ama :(
 
@ihsan kılıçkaya 7. ayda alıp da hala gelmeyen ürün gelmeyecek demektir. Dispute yazısına tıklayıp devam edin, derdinizi anlatın. Aliexpress olayı çözecektir. (Ben hiç dispute tıklamadım bu arada)
 
  • Beğen
Tepkiler: iksis
vaaav çok iyi. Bende cargo is shipped gibi bişi yazıyor. :D

2 adet ürünümde de

Status:
Finished
Reminder:
Order has been automatically confirmed by the system because no action received from buyer within the buyer protection time.


diyor. Halbu ki ürünleri ben teslim almadım. Acaba;

1. Süresi geçtiği içinmi söylüyor bunu
2. Yoksa benden başka biri yada ptt aldı ürünleri ve işlemi kapattı ondanmı söylüyor anlamadım?
 
Geri