Scudo Sports

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

Fikir verebilecek yok mu arkadaslar

Scudo
Vergiyi ödedikten sonra Cimer den itiraz oluşturup yasal faturaları eklerseniz iade alım süreci başlayabilir.

• Beğen
Tepkiler: SpirituaL
selamlar;
merlin cycle'dan sipariş verdiğim ürün en son 17 haziran tarihinde Gonderi yurtdisina sevk edildi açıklaması ile işlem gördü. o günden beri hareket yok. salgın sebepli gecikme yaşanacağını tahmin etmiştim ama çok uzun sürdü. ilgili herhangi bir yerede bildiğiniz üzere ulaşılamıyor. ptt ile zar zor görüştüm oda takip ekranında ben ne görüyorsam bana onu söyledi. gümrüğe gelip bize ulaşmamışdır diyor. gümrük nosu verdi onlarada ulaşılamıyor. ürün geldi ve gümrükte sırasını bekliyor sanırım. bu gümrük işlmeleri başakşehir ukeme midir nedir orada mı yapılıyor ?? bizzat gitsem bir yararı olur mu ? tavsiyeniz varmı...

selamlar;
merlin cycle'dan sipariş verdiğim ürün en son 17 haziran tarihinde Gonderi yurtdisina sevk edildi açıklaması ile işlem gördü. o günden beri hareket yok. salgın sebepli gecikme yaşanacağını tahmin etmiştim ama çok uzun sürdü. ilgili herhangi bir yerede bildiğiniz üzere ulaşılamıyor. ptt ile zar zor görüştüm oda takip ekranında ben ne görüyorsam bana onu söyledi. gümrüğe gelip bize ulaşmamışdır diyor. gümrük nosu verdi onlarada ulaşılamıyor. ürün geldi ve gümrükte sırasını bekliyor sanırım. bu gümrük işlmeleri başakşehir ukeme midir nedir orada mı yapılıyor ?? bizzat gitsem bir yararı olur mu ? tavsiyeniz varmı...
Takip nosunu gönderirseniz yardımcı olmaya çalışayım. Bu aralar yoğunluk var gibi arkadaşın saati de uzun süre bekledi 17 hazirandan bugüne 14 gün olmuş çok uzun bir süre değil biraz sabredin bence gümrükten haftaya geçecektir.

bike componentten ithal ettiğim jant çemberi ptt uluslararası kargo merkezinde takıldı. Bana bir telgraf çektiler 20 gün içinde oraya gitmediğim taktirde ürünü ülkesine iade edeceklerini belirtmişler. Yarın gidip almayı düşünüyorum nasipse. 198 euro fiyatı olduğu için gümrük vergisi çıkacak sanırım. Tabi bunu ödemek vatandaşlık görevi buna sözüm yok ama neden 150 km uzaklığa gitmek zorundayız. bu tarz bir işlemle karşılaşan oldumu acaba. Teşekkürler.

bike componentten ithal ettiğim jant çemberi ptt uluslararası kargo merkezinde takıldı. Bana bir telgraf çektiler 20 gün içinde oraya gitmediğim taktirde ürünü ülkesine iade edeceklerini belirtmişler. Yarın gidip almayı düşünüyorum nasipse. 198 euro fiyatı olduğu için gümrük vergisi çıkacak sanırım. Tabi bunu ödemek vatandaşlık görevi buna sözüm yok ama neden 150 km uzaklığa gitmek zorundayız. bu tarz bir işlemle karşılaşan oldumu acaba. Teşekkürler.
Muhtemelen gümrük vergisiyle kurtulamayacaksiniz. 150 € sınırı ile ilgili bilginiz yok galiba.

problemim ürünün adresime neden teslim edilmeyişi. Vergilere itiraz etmiyorum.
Ürünü 150 Euro üstü oldugu için araya şirket sokarak alabilirsiniz diye biliyorum. Yani mali müşavir ile çözmeniz gerekecek kapıda ödeyeceğiniz bir vergi değil anlayacağınız.

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
problemim ürünün adresime neden teslim edilmeyişi. Vergilere itiraz etmiyorum.

Adrese teslim edilmeme nedeni resmi ithalat işleminin yapılması için gümrük müşaviri tutup ilgili masraflı işlemleri yaparak ürünü gümrükten çekmenizin gerekmesi.

Ürünü 150 Euro üstü oldugu için araya şirket sokarak alabilirsiniz diye biliyorum. Yani mali müşavir ile çözmeniz gerekecek kapıda ödeyeceğiniz bir vergi değil anlayacağınız.
Bana gönderdikleri telgrafta -ki bu telgraf şahsıma gönderilmişti. Kendim veya vekilimin başvurması gerektiğinden bahsediliyordu. Bunu araştırıyim. teşekkürler uyarınız için
Adrese teslim edilmeme nedeni resmi ithalat işleminin yapılması için gümrük müşaviri tutup ilgili masraflı işlemleri yaparak ürünü gümrükten çekmenizin gerekmesi.
Bu hususta bir mevzuat bilgisi göremedim. Yarın oraya gitmeden incelemek isterim açıkçası. aksi gibi telgrafıda işyerinde unutmuşum

Bana gönderdikleri telgrafta -ki bu telgraf şahsıma gönderilmişti. Kendim veya vekilimin başvurması gerektiğinden bahsediliyordu. Bunu araştırıyim. teşekkürler uyarınız için

Bu hususta bir mevzuat bilgisi göremedim. Yarın oraya gitmeden incelemek isterim açıkçası. aksi gibi telgrafıda işyerinde unutmuşum

Şu konuda bu mesajdan itibaren bazı detaylar var: Gümrük kanunu 2022

Yurtdışı Alışveriş ve site ismine özel alışveriş konularında da arada bir bahsediliyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Şu konuda bu mesajdan itibaren bazı detaylar var: Gümrük kanunu 2022

Yurtdışı Alışveriş ve site ismine özel alışveriş konularında da arada bir bahsediliyor.
Ticaret.gov.tr adresinden şöyle bir bilgi buldum. posta ve hızlı kargo muafiyeti bölümünden.
18. Soru: Değeri 150-1500 Avro arasındaki yurtdışından gelen gönderimin vergisini ödemek için gümrük idaresine gelmem gerekiyor mu?
Cevap:
Ağırlığı brüt 30 kilogramı ve bedeli 150-1500 Avro arasında kişisel kullanım için gelen, ticari miktar ve mahiyette olmayan eşya için hızlı kargo operatörleri sizin adınıza detaylı beyan vererek işlemi gerçekleştirebilmektedir. ...
denilmekte.
Nasipse yarın oraya gidicem . Yaptığım işlemlerin detaylarını belgeleriyle paylaşırım burda. İnşallah başarırırm fazla maliyet çıkmadan..

Hevesinizi baltalamak istemem ama... Bu necib milletin zar zor kazandığı dövizleri "fuzuli" hobileriniz için hovardaca çarçur etmenin bedelini devletimiz size acı acı ödetecektir :)
haklısın eğer böyle hobilerin varsa Kanunların öngördüğü şartlarıda kabul etmek zorundasın.

Bu sabah bahçeşehire gittim. Ürün 150 euroyu geçtiği için gümrük beyannamesi oluşturulması gerekiyormuş. Bunun için hemen bitişikte anlaşmış oldukları gümrük müşavirliği varmış beni oraya yönlendirdiler. Bende bunu kabul etmedim. Bu işlemi kendim yapmak istediğimi belirterek şifre talep ettim. şifre oluşturarak Bilge gümrük sistemine girdim oradan ithalat beyannamesi oluşturmaya çalıştım. Bu tarz işlere aşına olmama rağmen programda ilerleyemedim. Orda gümrükçü bir çocukla tanıştım. bana yardımcı olmasını istedim. 800 TL ye anlaştık. benim şifremden ithalatı yaptım. 2552 TL gümrük vergisi çıktı. onu ödeyip jantı aldım. Kanunlar haklar yazılmış vatandaşlara faydalansın diye verilmiş ancak bazı kişiler senin yasal olarak sahip olduğun bu hakkı kullanmaman veya kullanamaman için bazı idari engeller koymuşlar. En sonunda kendini onların istedikleri yerde buluyorsun malesef. Bunun haricinde ayrıca 25 TL ödedim vezneye. Bu ülkeye helali hoş olsun vatandaşlar herşeyin en güzeline layıktır. ne acıki orda insanlara haksızlıklar yapılıyor. Bunu net bir şekilde anlıyorsun. Genede hakkımı helal ediyorum. Bu iletiyi 150 eoroyu aşan ithalatlarda mutlak suretle gümrük müşaviri maliyetini hesaba katarak yapmanın öneminden bahsetmek için açtım. Kanun başka gerçek başka.

Kanunları koyan, ezen,yok sayan yine insanlar ne gariptir. Burda asıl husus hazmedemeyen insanların varoluşu, yurtdışından o ürünü almanız onları rahatsız ediyor ve işi yokuşa sürüyorlar, bende x bir kargo firması bünyesindeyim. Gümrüklü mal kısmında olmasam da, sevk noktasında bende bazı mesai arkadaşlarımın yurtdışı alışveriş yapanlara çalışırken demedikleri kalmıyor.(Bahsettiğim konu homurdanmaları) Hakaretde dahil, neredeyse yurtdışı alışveriş yapanlar vatan haini ilan edecek noktaya geliyorlar ki bende zaman zaman alışveriş yapıyorum, biliyorlar ağızlarına lafı tepiyorum. Asalak insanlar , istiyorlar ki hiç çalışmadan maaş alsınlar, kargo yoğunluğu zaman zaman çekilmez oluyor evet ama şükret sürekli bir işin var şartları iyi veya kötü velhasıl yapanda bozanda insan., Ne kadar trajikomik dimi!

Bu sabah bahçeşehire gittim. Ürün 150 euroyu geçtiği için gümrük beyannamesi oluşturulması gerekiyormuş. Bunun için hemen bitişikte anlaşmış oldukları gümrük müşavirliği varmış beni oraya yönlendirdiler. Bende bunu kabul etmedim. Bu işlemi kendim yapmak istediğimi belirterek şifre talep ettim. şifre oluşturarak Bilge gümrük sistemine girdim oradan ithalat beyannamesi oluşturmaya çalıştım. Bu tarz işlere aşına olmama rağmen programda ilerleyemedim. Orda gümrükçü bir çocukla tanıştım. bana yardımcı olmasını istedim. 800 TL ye anlaştık. benim şifremden ithalatı yaptım. 2552 TL gümrük vergisi çıktı. onu ödeyip jantı aldım. Kanunlar haklar yazılmış vatandaşlara faydalansın diye verilmiş ancak bazı kişiler senin yasal olarak sahip olduğun bu hakkı kullanmaman veya kullanamaman için bazı idari engeller koymuşlar. En sonunda kendini onların istedikleri yerde buluyorsun malesef. Bunun haricinde ayrıca 25 TL ödedim vezneye. Bu ülkeye helali hoş olsun vatandaşlar herşeyin en güzeline layıktır. ne acıki orda insanlara haksızlıklar yapılıyor. Bunu net bir şekilde anlıyorsun. Genede hakkımı helal ediyorum. Bu iletiyi 150 eoroyu aşan ithalatlarda mutlak suretle gümrük müşaviri maliyetini hesaba katarak yapmanın öneminden bahsetmek için açtım. Kanun başka gerçek başka.
Tam olarak ne haksızlığı yapıldığını anlamadım fakat Posta ve Kargo Taşımacılığına dair son kanun maddesi 1 Mayıs 2022 yılında güncellenip yayımlanmıştı. O tarihten beri bu forumda sayfalarda farklı konular altında tartışması yapıldı ve dikkat edilmesi söylendi. Prosedüre ve kanuna aykırı bir şekilde haksızlık yapıldığını düşünüyorsanız haklısınızdır.

moraliniz bozulmasın ama en az 100 euro masraf daha çıkabilir. her şeye hazırlıklı

aynı eleman muhtemelen, ben geçen sene 100 euro ya çözmüştüm işi, siz ucuza çözmüşsünüz. geçmiş olsun tek seferde halletmişsiniz. ben 5 kez gidip gelmiştim.

Hocam bilgi verebilir misiniz ne kadar gümrük vergisi çıktı? Herşeyde ötvyi %100 yapmışlar cesaret edip alamıyorum birşey.

işin çoğunu kendiniz yaptığınız halde 5.400tl'lik ürünü almak için 3.337 tl. ödemişsiniz. Zaten ülkede dolar veya euro üzerinden bişey alırken 40 kere düşünmek gerekiyor, bir de üzerine "gümrüğe takılır mı acaba?" kısmı ayrı can sıkıyor.

Geçenlerde bir bir sporcu dalış ekipmanlarını gümrük yüzünden alamadığından yakınıyordu. Yani böyle kuralları neye istinaden koyuyorlar anlamak mümkün değil. Ülke içinde muadili üretilmeyen ve üretilmesi planlanmayan şeyler için getirilen bu vergilerdeki amaç ne tam olarak.

Birçok iyi sporcu olma potansiyeli olan veya teknoloji meraklısı genç bu sebeplerden dolayı kendini yeteri kadar geliştiremiyor; yaşıtlarına göre dünyanın gerisinde kalıyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri