Spor yapacağım zamanlarda iftarı, bol su alımı ile beraber, bir kaç hurma, devamında bir tas çorba, arkasından 1 dilim kıymalı yufka böreği ile bitiririm. Spor sonrası çok daha önemli, ağırlık çalıştığım için her ne kadar muhalif olunsa da 1 ölçek protein tozunu öncelikle içer arkasından biraz makarna ve yanında hazırlanışı kolayıma geldiği için bir ya da iki dilim tavuk şinitzel. Sahurda ise, yağsız 250-300 mg sütü 100 gram kadar yulaf ezmesi, bir yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu ile karıştırıp içerim. Bu arada spor yapmadığım günler de menü de değişiklikler haliyle oluyor.
Dikkat edilmesi gereken mümkün oldukça az ama öz beslenebilmek. Spordan önce aç kalkmak şartı ile karbonhidrat ağırlıklı bir yemek, arkasından spordan sonra, birazı karbonhidrat olmak üzere protein ağırlıklı gıda almak. Gece sahur da karnı tıka basa doyurmanın anlamı yok, mideye gereksiz bir yük. Yağsız süt, yulaf ezmesi, öğütülmüş keten tohumu, içine de isterseniz biraz bal koyup içtiniz mi kendinizi daha rahat hissedersiniz.
Son olarak, Ramazan ayı süresince meyveden uzak durmaya bakın. Özellikle de spor yapmayı düşündüğünüz günler. Meyve, normalde yediğiniz yemekten en az üç ya da dört saat sonrası alınmalı, Ramazan ayı boyunca bu mümkün olmadığı için şişkinlik ve hazımsızlık problemi yaşamak istemiyorsanız meyveye bir süre ara verin derim.