Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ramazan'da bisiklet, beslenme ve tavsiyeler

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Harun Sayı evet geçen sene de ramazana denk gelmişti ama bu sene tarih değişti Avrupa oyunlarından dolayı. Tabi isteyerek yapmıyorlar, tarihleri ayarlamayı beceremiyorlar sadece. Benim görüşüm bu yönde
 
  • Beğen
Tepkiler: Cyclist999
Scudo
Ben hiç yoktan vücudum alışana kadar (2-3 gün) iftardan sonra 10-15 kmlik turlar yapmayı düşünüyorum.Kalan 4-5 günde ise km sayısını 30-40 arası tutup pek zorlamadan devam edeceğim.Ondan sonraki haftalar ise aşırı sahil trafiği yüzünden sahil yolunda antreman yapamayacağım.Veledromda tempolu sürüşlerle ramazan ayının kalanını geçireceğim.İftardan sonra dolu mide inşallah sorun çıkarmaz.. :)
 
@Harun Sayı yeri burası değil ama yine yazıcam türkiye şam. yapılacağı yere kızılcahamama direk otobüs yok bu kadar ferdi sporcu nasıl gidicek oraya hiç düşünen yok ankara otogara gidicen ordan kızılcahamam yarış yerine 80 km yol var sporcusunu düşünen bir fedarasyon istiyoruz ! gerçekten yazık diyorum ..

buralar sessiz herkes çorbasını içiyor sanırsam :) :) :) afiyet olsun Allah kabul etsin
 
  • Beğen
Tepkiler: Cyclist999
hani o kadar çok yimiyecektik :D
Bakın şişti yine göbek :D
 
Aşağı yukarı 5 senedir sürekli olarak bisiklete biniyorum ve bu 5 senede Ramazan'da da bisiklete devam ediyorum. İşyerim evime gidiş-geliş 18 km. Isparta'nın çok sıcak olmayan yazlarında 60-65 kadans ve 30 km. ortalama hızla çok fazla terlemeden her gün gidiyorum. Hatta geçen Ramazan'a kadar 2.25 ve 2.10 lastik kullanıyordum. Daha 3 ay önce 1.50 lastiğe geçtim. Öyle ciddi bir susuzluk ve halsizlik problemi yaşamadım. Peynir, zeytin, reçel, yumurta, fındık ezmesi, haşhaş ezmesi, 3 bardak çay ve bol su ile sahur yapıyorum. İftardan 2-3 saat sonra da bir 20-30 km daha bisiklet sürüyorum. Gayet güzel ve bisikletle dolu bir Ramazan geçiriyorum :)
 
Valla iftarda çorba içsem bile mide doluyor. E sonra karpuz istiyor biraz tatlı derken yine yiyeceğimizi fazlasıyla yiyoruz. Normal tempo ile zorlamadan kısa turlar uygun diye düşünüyorum.
 
İlk gün gayet güzel geçti. Bugün biraz su zorladı ama sorun değildi iftar vakti geldi çattı işte çok şükür orucumuzu açtık. Bu arada hava da çok güzeldi epey serindi... Allah oruçlarımızı kabul etsin :)
 
@ihtiyar
Bülent bey, anlaşılan kendimi ifade edememişim. Bahsettiğim şey dinle veya yapılan ibadetle alakalı değil. İnanıp da bu ibadeti yapan kişi oruçluyken vücudunu daha da zorlayıp fiziksel efor sarfetmesin, tansiyonunu düşürüp bilincini kaybedip kaza geçirmesin demek istedim. Yoksa ramazan ayı ile günlük iş gücün bırakılması yavaşlatılması vb. konular ile ilgili aklımın ucundan en ufak bir düşünce dahi geçmedi. Spor sağlam ve sağlıklı şartlar altında yapılırsa faydalı olur. Aç susuz vaziyette gündüz sıcağında bisiklete binmenin mantığı bana göre yok. Tercih tabii ki bireylerin. Ben kişisel hatalardan kaynaklanan kaza konularını okumaktan sıkıldığım için hafif ironik bir mesajla bilinçleri uyarmak istedim o kadar. Umarım şimdi kendimi ifade edebilmişimdir...
 
  • Beğen
Tepkiler: ihtiyar
bi dilim ekmek ve bi çorba ile kalktım sofradan. ama birazdan yemeğin dibini vurucam. şimdiden başlıyom. yatmaya doğru da karpuzu gömücem :krsn:
 
Yemek yedikten sonra 2 saat içinde uzanmayın, yatmayın. Gastroözofageal reflüye davetiye çıkarırsınız. Hele ki ramazan ayında daha da dikkatli olmak gerekiyor. 10 gün önce bu tip beslenme ve uzanma alışkanlığım nedeniyle endoskopi olmak zorunda kaldım. Benden uyarması...
 
@chnkrmz aynen iftarda yediğim şeyler; bir tabak çorba, bir tane zeytin yağlı dolma, biraz da makarna yedim karpuzla beraber. Bir dilim de ekmek yedim. Gerçekten ekmeğe yüklenmezseniz rahat ediyorsunuz en azından şişmiyor insan. Bu arada @Atilla Gobel ceviz çok güzel oluyormuş yav :D Ayrıca Cihan, karpuz da süper gidiyor :D
 
Yazıldı mı bilmiyorum; bugün iftara 20-25 dk varken yolun kenarında ilerliyordum. Birden aklıma bu konu geldi. Hep bisikletli için yorum yazılmıştı. Ama asıl tehlikenin normal zamanda dahi düzgün otomobil kullanamayan insanların başlarına orucun vurması durumu olduğunu fark ettim. Mâlum bazısı sahura kalkmıyor ya da kalkamıyor. Aman dikkat edin
 
  • Beğen
Tepkiler: M.A.Y. ve Gjankrow
@alifurkan390

hele iftara 2 saat kala olan zamanda. hele sıcaklar da olacağı sırada
 
@Halil EROĞLU halil bey ramazan da bisiklete binmekten kastımız işimize bisikletle gidip gelmekten ibaret. spor ve yoğun egzersiz için değil. mühim olan hayatımızı daha aktif geçirebilmek. daha az araba kullanmak. eskiden araba, tramvay, metro mu vardı.:)

@chnkrmz evet ben dün eve dönerken bir kamyoncu hem telefonla konuşup hemde sağa sola bakmadan yola girdi. ilerde yakaladım. dedim neden dikkat etmiyorsun. ya napcan sıkıntı yok deyip çekip gitti.
 
Bugün ikinci gün arkadaşlar, dün akşam iftardan sonra müthiş bir ağırlık çöktü. Bende hemen kendimi dışarı atıp kısa bir yolculuktan sonra evime geldim. Arkasından baktım ki dayanılacak gibi değil, uyumuşum. Bugünden itibaren iftarda az yemeyi ve arkasından uyumamayı deneyeceğim :)
 
  • Beğen
Tepkiler: E.E
Benimde şöyle bir tavsiyem olacak,iftarda orucu açtığımız vakit 1 kase çorba içip ana yemeğe 10 dk sonra geçin.Hem mide rodajını yapmış sindirime hazır hale gelecektir hem de bir anda yüklenip açlık hissini yok etmeden mideyi tıkabasa doldurmuş olmazsınız.Ayrıca yemek esnasında mümkün mertebe içecek içmeyin,yemek bittikten sonra sıvı takviyesi yapın derim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Gjankrow
Spor yapacağım zamanlarda iftarı, bol su alımı ile beraber, bir kaç hurma, devamında bir tas çorba, arkasından 1 dilim kıymalı yufka böreği ile bitiririm. Spor sonrası çok daha önemli, ağırlık çalıştığım için her ne kadar muhalif olunsa da 1 ölçek protein tozunu öncelikle içer arkasından biraz makarna ve yanında hazırlanışı kolayıma geldiği için bir ya da iki dilim tavuk şinitzel. Sahurda ise, yağsız 250-300 mg sütü 100 gram kadar yulaf ezmesi, bir yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu ile karıştırıp içerim. Bu arada spor yapmadığım günler de menü de değişiklikler haliyle oluyor.

Dikkat edilmesi gereken mümkün oldukça az ama öz beslenebilmek. Spordan önce aç kalkmak şartı ile karbonhidrat ağırlıklı bir yemek, arkasından spordan sonra, birazı karbonhidrat olmak üzere protein ağırlıklı gıda almak. Gece sahur da karnı tıka basa doyurmanın anlamı yok, mideye gereksiz bir yük. Yağsız süt, yulaf ezmesi, öğütülmüş keten tohumu, içine de isterseniz biraz bal koyup içtiniz mi kendinizi daha rahat hissedersiniz.

Son olarak, Ramazan ayı süresince meyveden uzak durmaya bakın. Özellikle de spor yapmayı düşündüğünüz günler. Meyve, normalde yediğiniz yemekten en az üç ya da dört saat sonrası alınmalı, Ramazan ayı boyunca bu mümkün olmadığı için şişkinlik ve hazımsızlık problemi yaşamak istemiyorsanız meyveye bir süre ara verin derim.
 
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri