Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Rock ve metal müzik dinleyen bisikletçiler

Sony SRSXB10 u açıyorum. Telefondan Metallica Kill'em All açıp başlıyorum Black albümünde genelde tur bitiyor :)

Scudo
Metalica, Iron maiden ve anadolu rock ile bende bu gruba dahilim :D

Genelde RAP ve Türkü dinlerim. Bazen kulağıma hoş gelen Rock, Pop, TSM gibi eserleri de dinlerim. AC/DC acayip gaz verici gelir bana ?.

• Beğen
Tepkiler: elric1982
@mariokaldato

sadece wickerman acaip fişeklemekte zati raşit yoksa bütün albümlerini dinledim hemen hemen bir deep purple kadar akılda kalıcı melodiler asla bırakamadılar metallicada dahil ,deep purple bunların babası biliyosrun hard rock evrilerek metale dönüştü zati rock müzüik bir çok dala ayrılmakta metal sadece rock müziğinin bir koludur

metallica, ac/dc, iron maiden başka olmak üzere dinlemeye bayıldığım müzik türüdür rock/metal.

yerlilerden bir kaç gurubu severim ama çok büyük bir ilgiyle takip etmem. ruhuma en çok yakışan müzik türünün bu olduğunu düşünüyorum

rastgele herhangi bir yerde gitar/davul ikilisini duyunca acayip mutlu oluyor ve enerji doluyorum.

• Beğen
Bir de böylesini deneyin derim. :)

Edit : Censored verisyonuymuş :snzdglsn:

33 yildır. 86 yılında europe ile başladı. Hard rock ve heavy metal 80 ile başlamıştır. Sounda sertlik verenler judas priest ve iron maiden dir. Dogrusu çağı onlar başlatmışlardır. Scorpions bile 70 li yıllarda rock yaparken 80 ile hard a evrilmesi albümlerinde çok belirgindir. Motorhead in punk etkisi hızla trash e dönmüştür. 80 ler tam anlamıyla heavy nin altın yıllarıdır. Muhteşem yorumcu ve virtüöz ler çıkmıştır bu yıllarda, pespese çıkan albümler müzikalite açısından zirve yapmıştır.Böyle bir cağ bir daha gelmemek üzere grunge ın yükselişi ile 93 yılında son albümler ile sona ermiştir
Bence nirvana denilen güdük oluşum heavy ye tecavüz ederek sonunu hazırlamıştır. Sonra o kurt denilen heavy nin sonunu getiren hergelede aynı sonu yaşamıştır. 90 lı yıllar heavy için uzun kayıplık yıllarıdır. Bir sürü grup parasızlıktan daģılmış iflasa sürüklenmiştir
Bu boşlukta korn gibi ne olduğu belirsiz abidik gubidik gruplar ortaya çıkmış ama hic biri bir iz bırakamamış sabun köpüğünden öteye gidememislerdir. Müzik dünyasına baba gruplar 2000 lerin ikinci yarısı ile buzluktan çıkıp geri dönüş yapmış olsalarda hiç biri eski tadı verememişlerdir. Bugün kulakları iģfal eden sığır tipli şarkıcı müsveddelerinin doldurduğu müzık camiası ve 7 milyarlık insanlık kitlesi kendi içinden 4 kişilik bir Queen çıkaramamaķtadır.

Yabancı gruplardan:
-Dimmu Borgir
-Arch Enemy
-İmmortal
-Eluveitie
-Slayer
Yerli:
-Pentagram
-Murder King
-80 Kalibre
-Hayko Cepkin

Altyapısında Türkü olduğu için öncelikli olarak 65-79 yılları arasındaki belli Anadolu Rock eserlerini dinlerim.

image.jpg

Kardaşlar, Moğollar, Apaşlar, Yeraltı Dörtlüsü, Mavi Işıklar, Ersen ve Dadaşlar, Kurtalan Ekspres gibi birçok grup

@ilkerturker
Benimde en sevdiğim şarkısı hey you olabilir. Pink Floyd candır. Hiç bir grup benim için yerini tutamaz

• Beğen
HAYKO CEPKIN (Türkiye'ye fazla bir adam net)
barış manco
cem karaca
erkin koray
manga
kurban
athena
duman

ac/dc
led zeppelin
queen
pink floyd
the rolling stones
nirvana
the beatles
guns N' roses

bunlar en sevdiklerim daha bir çok kişi ve gruplar var hepsini dinlerim hepsinin şarkılarını eksiksiz ezberimdedir haykoya ayrı bir sempatim var adam bikere Beşiktaşlı .)

@mehmetsunu

88 kuşağı anca bunu yazar tabi biz 78 kuşağıyız senin düdük metalin bi bok değil hard rock deep purple bunu kafanın bi tarafına yaz,deep purple burn bestesini dinle bakalım ,benim kuşak aynen 68 kuşağının dinlediği baba rock grupları ile dolu
pink floyd dinle biraz en eski albümleri meddle parçasını dinle 24 dakika, senin ıron maiden gibi metalcilerin kaç adet 24 dakikalık parçası var birde the dark side of the moon gibi hangi metal grubu 10 yıl listede kaldı ne oldu sunu kızardınmı şimdi tereciye sakın tere satma benim yaşantım müzik olmuş
1968 'de nerde idin sunu sokakta sek sek mi oynuyordun
gitar derslerine başladım o yıl,
,70 lerden başla işe bakalım bi sürü albüm var hepsini dinle ondan sonra 80 lere gel

liste

pink floyd
emerson lake and palmer
yes
genesis
jimi hendrix
rolling stones
the who
jethro tull
america
crosby stills nash and young
lynyrd sknyrd
eagles
alan parsons project
bob dylan
cat stevens
the doors
deep purple
king crimson
queen

Müzik dünyasına baba gruplar 2000 lerin ikinci yarısı ile buzluktan çıkıp geri dönüş yapmış olsalarda hiç biri eski tadı verememişlerdir. Bugün kulakları iģfal eden sığır tipli şarkıcı müsveddelerinin doldurduğu müzık camiası ve 7 milyarlık insanlık kitlesi kendi içinden 4 kişilik bir Queen çıkaramamaķtadır.

bak bu doğru
oueen aynen 70 'lerin baba grubu freddy
ibne olabilir
beni ilgilendirmiyor
besteye bak besteye

burnnnnnnn
davulu dinle davulu
ıan paice

zımba davulcu
davul makinesi neymiş başlarım bilgisayar davuluna len,,

hay aslanlarım be ölümsüz beste bu ölümsüz ölmez bu melodi
sunu adamların kafasındaki mumlar gibi mum yak bakalım
ölümsüz ruh onlardı anla 88 kuşağı biraz zorda olsa
diyorum ya sizin kuşak algılayamaz 68 rock yıllarını

batının yeni yetmeleri elektro gitarın babasını öncelikle dinliyorlar dinlesinler jimiyi siyah elmas,,

@Kudret Kurtcebe

Senin için geçmiş kudret abi. Burn üde bilirim devil horn üde bilirim. 70 li yıllari da dinledik ama senin gibi 70 lerin çağdaşı değildik. Ama elbet sevdiklerimiz var mesela rush severim. Ama ne floyd nede zeppelin bana göre değildir. Hardnheavy nin yılları kim derse desin 80 lerdir. Bence lanet olası nirvananın grunge ile 90 larda bitmistir. Sonra deve dişi gibi rock grupları grunge taklit etmeye kalkmıslar, yanlış yapmışlar babayı almışlardır. Hardnheavy ilk kıvılcımı bristol grupları ve british heavymetaldir. Judas priest ve iron maiden ortalığı ateşe vermişlerdir. Bak tekrar söylüyorum senin 70 ler açıkcası bol harmanlı, intihara meyilli progresive psikodelik yillardır. Elbette rock müziğin kilometre taşıdır. Ama hardnheavy seksenlerdir. Gerci sana göre 80 ler yeniyetmedir ama hardnheavy nin altın yıllarıdır.

Ha bende sayayım öyleyse
Dokken
Whitelion
Whitesnake
Gunsnroses
Hellowen
Europe
Skidrow
Queensryche
Stryper
Malmsteen
Mötley crüe
Manowar
Wasp
Iron maiden
Megadeth
Bon jovi
Warlock
Dio
Tnt
Testament
Def leppard
Cinderella
Motorhead
Scorpions

@mehmetsunu

ha bak rush hala mp 3 'de dinlerim kanadalı grup idi,hardheavy yılları olduğu doğru ama içi boş melodiler ile basit işler yaptılar
ıron maiden 'in sadece mp 3 'ümde wickerman olmasını neye bağlıyorsun ben söyleyeyim melodinin güçlülüğü eğimde beni fişeklemesi parça baştan sonra son derece iyi bestelenmiş gitar solo ve de tabi dickınson 'ın gırtlağı gitar ritm mükemmel girişte davul keza süper ,
ama tek parça bu beni fişekleyen yalan yok bizde
deep purple 'ın bir çok parçaları mükemmel ,

gitar soloya dikkat

dinle solisti,,

ülen tabi değil tarz başka pink floyd psidolik rock ruhun yansıması demek pink dinlemek zor iş sunu zor dostum zor ruhunu incele bakalım sunu sana ruhunu birileri kaybettirdi herhalde ,,,hahahahah
led zeppeline laf edeni kurşuna dizerim hocam
80 'ler doğru dürüst bestelerin olmadığı geçiştirme yılları akabinde boktan nirvana ile iş bitti yaşaşın 70 lerin besteleri ve de thick as a brick jethro tull
70 'ler intiharlı yıllar jimi bilerek intihar etti olabilir ama geride iz bıraktı roger waters yaşıyor pink 'in basçısı bu adama dikkat et ve de pink dinle bakayım ruhunun yansıması olacak sana tabi yakalayabilirsen sessiz bi ortamda mum ışığında derinlerine git sunu
korkma korkma içine dalmaktan merak etme
boğulmazsın orda ben olurum hahahah

dinleeeee

albüm tek parça ,,,,,,oleyyyyyyy
aşkınız bulaşık sularına karışıyor
bunun içindirki dağ tepe aşıyor
spremleriniz lağımda
vayyyyyy

dokken
Whitelion
Whitesnake
Gunsnroses
Hellowen
Europe
Skidrow
Queensryche
Stryper
Malmsteen
Mötley crüe
Manowar
Wasp
Iron maiden
Megadeth
Bon jovi
Warlock
Dio
Tnt
Testament
Def leppard
Cinderella
Motorhead
Scorpions

bu saydığın grupların hiç biri tek albüm parça yapamadı dinle thick as brick i tek parça tek albüm

hanım yattıktan sonra mum yak bu parçayı dinle asla bi şey düşünme muma bak orda kalsın gözlerin
sakın korkma ama hanım seni böyle sabit muma bakarken görürde yakalar ise ne düşünür bilemem doğrusu ...

buna ne denir biliyormusun sunu zihin boşaltması aynen akün sarj eder sabah dinç kalkarsın senin gibi evli ve de işte çalışanlara iyi gelir,,parça 24 dakika tek beste ,,

bu parça ile çok terapi yaptım hakikaten bi enerji var bu bestede tabiki yakalayana hiç bir şey düşünmemek sadece müziğe odaklanmak bu aynen terapidir meditasyon gibi ruhunu dinle sunu ruhunu ,,,

@Kudret Kurtcebe
Senin 70 ler külliyen kafayı sıyırdı. Al bir örnek sen iyi tanırsın
(link)
70 ler icin söylenir 27 ler klübü diye. Hiç biri doğru dürüst 30 unu görememiştir. Morison hendrix japlin boham vb. Hepsi lsd den kafayı uçurmustur. Müzikleride 25 dakka kekoş kandırmacasıdır. Ne bir armoni ne bir ritm ne dinamizm . Mıymıy. Hardnheavy kendi icinde yitip gitmemiştir. Kısa ve vurucudur. Kandırmaca yoktur. Çağın sesidir. Zaten dünya her alanda 80 ler ile çöküşe gecmiştir. 70 ler dunyayı değiştirme söylemi ile yola cıkmış zavallılarin kendisine bile faydası olmamıştır. Hardnheavy nin amacı anı yakalamaktır, çağın sesi olmaktır. 70 ler kafayı yemiştir. Gerçi sen daha iyi bilirsin.

@mehmetsunu

gardaş sen müzisyen değilsin bi yeteğinde yok otur aşağıya bakalım
önce meddle dinle konuşma yoksa oraya gelirim şinav çektirirm
adamların özel hayatları sıkıntılı syd barett kafayı eroinden yedi ama pink onsuz gitti
grubu toplayan roger waters sen meddle 'e kulak ver dediklerimi yap senin ruhun kayıp yakalama derdinde değilsin
senin mıymıy dediğinde armoni zenginliği var müzikten anlamıyorsun sunu gardaş kusura bakma
thick as a brick 'i tuşa bas dinle konuşma adamın tepesini arttırma

konuşma adamın tepesini arttırma istatistiklere bak yoksa alırım façanı senin the dark side of the moon 'un 10 yıl boyunca listede kalması nedir ülen adamı sinirlendirme

(link)

741 hafta, dark side of the moon listelerde kalabildi, 1973'te çıkarak tam zamanındaki mükemmeliğe hitap eden bir albümdü ve etkisi satış rakamlarıyla dahi hem de 1973-1988'i kapsayacak şekilde hep kendini yenileyebildi. gerçek başarısı buydu aslında albümün, zamandan, değişen koşullardan bağımsız bunu gerçekleştirebildi. her şeye rağmen.

bu konuyu açanda bilgi eksiliği var bi kere
rock ve metal dinleyenler diye ikiye ayrılmıyor yok böyle bi durum rock müzik başlı başına bi türdür ve rock bi ağaç ise onun dalları vardır heavy metal bunlardan biridir bi kere bunu bilecek herkes
ayrıca jazz rock türü varki en iyi örneği chicago idi tabi sunu bunuda bilmez folk rock tarzı var ayrıca rock and roll var rolling stones gibi king krimson aynen saykodelik rock ama nedir saykodelik rock tam karşılığı yok ,psidolik rock örnek pink floyd ruhun yansıması olarak kabul gördü,
progresiv rock jethro tull progresiv ilerleyen ilerici anlamında gerçi ,senfonik rock yes genesis emerson lake palmer bu grupları sayabiliriz hard rock deep purple

@Alp Tigin Tengrikut

hepside bizim değerlerimizdi tabi asla laf yok gerisi gelmedi
3 hür el ,erkin koray 'ı ekleyebiliriz

Bu alemde Dave Mustaine reisin yeri tartışılmaz hiç. 80li yıllarımız Megadeth şarkılarındaki soloların hangisini Friedman atıyor, Mustaine nerede giriyor, bunları ayırd etmeye çalışarak geçti. Şimdiki gibi mp3 metalcisi değildik, şimdi herşey plastik.

Modern metali pek sevemeyenlerdenim ben de. En modern dinlediğim şey Dream Theater düşünün artık. Kendimi daha çok erken dönem ada rakçısı olarak tanımlıyorum ? Arada çalmışlığım da var laf olsun diye evde kayıt falan ama ciddi bir grup projesine girişecek olsam Blues Rock yapardım muhtemelen tabii sesim kargadan berbat olmasaydı :D

(link)

metallica hayranlarına bi kıyak yapayım :)

@KeremOktay

dream theater 'in hakkını yemem yanlız sıkı bir soliste ihtiyaçları olduğuda bi kesin ,melodi anlayışları besteleri dinlenecek cinsten eften dandikten besteler değil

daha sert bi ses lazım bu gruba daha sert

Geri