Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Rotor Yardım

@biri
Forumda kolaylıkla gider bence.

Scudo
Arkadaşlar merhaba. Ben bisikletim için rotor olmayı düşünüyorum ama ice tec, 6 vida, centerlock gibi tabirler var. benim göbek SHIMANO ALIVIO HB-M435 32H QR. Alivio göbek için centerlock demişler, centerlock'lar arasında da farklılık olur mu? buna hangisi uygun olur, link vererek yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

Benim bulduğum bazı rotorlar:

(link)

(link)

bir de, ön tarafa 180'lik takacağım, bunun için adaptör hangi şekilde olmalı?

(link)

(link)

disk lerin hepsi uyar ancak öne 180 lik takacaksan adaptörlerde ilk link teki uymaz çünkü 160 lıktır.2.si uyar çünkü 180 liktir.

adaptörle hallolur bence ama maşayada zaarlı 203mm 180mm rotorlo tksla bence

usta kadronu fazla zorlama normal mtb kadrolara 203mm çok fazla oluyo ve kadroyu kırıyo arka çatal bacagından

vidaları eşit torkta sıktığın sürece adaptör kullanmanda sıkıntı olacağını zannetmiyorum.Ama rotorlar pahalı ürünler değil kendi rotorlarınıda satabilirsin zaten bu yüzden center lock uyumlu bi ikinci el temiz rotor almanız daha mantıklı olur orjinallik açısından.

Merhaba,

SLX 665 fren setim var ve yeni bir rotor seti almak istiyorum. XT veya XTR rotorlardan takarsam sorun çıkar mı, ya da fren performansı düşer mi?

Teşekkürler.

rotorun bittimi yoksa kendi rotorundamı sıkıldın ? :)

jant setini değiştirdiğim için yeni bir rotor almam gerekiyor yoksa rotorlarım sağlam diğer bisiklette duruyor.

@Ziya Yılmaz

Kaliperler İce-Tech ise XT ve XTR rotor olur...

hayır değil maalesef eski 2011 model fren seti

Deore m596 set toparlayacağım ancak şuan kullandığım sistemde ön rotor 180mm arka rotor 160mm. Rotor genişliği arttıkça fren kalitesi artıyor bunu biliyorum ancak sizce öne ve arkaya 160 alsam çok bir fark olur mu? Negatif yanları neler olabilir acaba?

benim bildiğim kadarıyla arkalara 180 konulmuyordu kadroya zarar veriyor diyolardı ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum

Ben de öyle biliyorum arka zaten 160 olacak ancak uygun fiyata buldum ama içeriğindeki ön rotor 160mm. Şuan kullandığımsa 180, acaba nasıl bir fark doğurabilir performans açısından falan..

Pek fark olacağını sanmıyorum ya genellikle bakıyorumda harbi MTB'lerde yani profesyonel dağ bisikletlerinde 203 MM disk kullanılıyor kullanım tarzına göre büğüyor sanırım

Benım bisikletimde orjinal ön 180 arka 160 tı ben önü 203 yaptım :) neden 160 a düşmek istiyorsunuz onu anlamadım

@Doğukan KARBAL

DH veya FR yapmıyorsanız çok da bir şey fark etmezdir...

Bu arda Bornova'nın neresindesiniz ?

Geri