Fren sisteminde genellikle ön büyük arka kücük olur, yada ön arka ayni olur. Bunu yeni bisikletlerdede görünümü, aksini nerede ararsaniz arayin göremesiniz. Bu sistem Motor ve arabalardada öyledir.
Merhaba arkadaşlar, biraz araştırma sonucu maşamın en fazla 180mm Rotor desteklediğini öğrendim. Size sorum 203mm takarsam herhangi bir sorun olur mu ?
180'lik rotoru küçümsemeyin bence. Yeterli oluyor diye düşünüyorum. Bunu da yaklaşık 100 kg olan ben söylüyorum 203 risk tabi ki. Maşanın destekleyeceği ölçüleri hesaplayıp araştırıp ona göre belirliyorlar. Ne kadar frenleme kuvvetine dayandığına yönelik elbette testler uygulanıyordur. Maşayı veya kadroyu daha geniş kapsamda da bisikletin garantisini riske atmayın.
@BugraKargi Maşanın derken standart olarak adaptörsüz hali ise, adaptör takarak yükseltebilirsiniz ama neden gerek duydunuz, 180 lik rotor gayet yeterli...
@FreeRider
203mm Rotor bir hardtaile takilmaz, 203mm rotorun hakki freeride ve üzeridir. Arkadasin masasi 180mm e izin veriyor ve bunu taktinmi masanin kirilma tehlikesi var ayrica 203mm rotor 4 piston frenlerle kullanilmasi tercih edilir.
Hocam şuanda bisikletim üzerinde 160mm rotor bulunmakta. Performanstan yana sıkıntım yok ama görünüşü cidden kötü. Biraz daha büyük rotor taksam çok güzel bir görüntüsü olacak.
Performanstan yana bi sıkıntınız yoksa sırf görünüş için bunu yapmak mantıklı değil. Kaldı ki maksimum 180 diyorsunuz maşa için. 180i taktınız küçük geldi gözünüze 203 takayım mı dediniz? Gözünüze güzel görünsün diye maşanızı çöpe atma riskini alabilirseniz hayırlı olsun yeni rotorunuz.
Ooo sert yorumlar gelmiş Ama hak vermemek elde değil. Yukarıda yazdım, yine de altını çizeyim, bisikletin garantisini de iptal etmiş oluyorsunuz. Başınıza birşey gelirse firma sorumluluk kabul etmez.