Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano XRS 001 Tiagra 2018

Ben bu bisikleti 4600 TL ye buldum. Acaba değer mi

Ben bu bisikleti 4600 TL ye buldum. Acaba değer mi

Scudo
@Bisikletayfa üstünde parça değişikliği yapmayacaksan değmez . Çünkü Salcano xrs 030 tiagrayla nerdeyse aynı kilo. Eğer boyunuza uygun kadroyu bulabilirseniz (ben salcano almadan internetten aradım bulamadım) Mosso 750 cb ultegra alın. (ağırlığını bilmiyorum kadrosu nano karbon) Böylece üst vitesli daha uyguna bisiklet almış olursunuz.

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Xrs 030 apex ile ağırlıkları aynı üstelik 030un grupseti daha üstün ancak aralarında 2000 tl fiyat farkı var aero kadroya o kadar fark verilir mi yoksa 03p apex dha mı ideal arasında kaldım.

• Beğen
Tepkiler: sabit
selamlar,kendimde bir xrs030 kullanıcısı olarak açıkcası konuya tekrar bir derinlik getirmek istiyorum. XRS001 AERO kategorisinde bir kadro olduğundan ağırlık kısmı biraz fazla olabilir. Fkat bn kadronun kesinlikle kötü bir kadro olduğunu düşünmüyorum. Bisiklet üstünde belli bi süre içinde çeşitli değişiklerle istenilen ağırlığa gelebilir diye düşünüyorum. Bu biraz bütçe ile mukabil bir durum gibi. Kendim de edinmek istememe rağmen bisikletin satışını Salcano durdurmuş vaziyette artal dolar kurundan dolayı.Birkaç bayii ile görüşmem de firmanın artan dolar kurundan kendini korumaya aldığını ve bayiilere şuan bir dağıtım yapılmadığını söylediler.

şuan kadroyu arıyorum,aldığımda detaylı bi inceleme yapıp sizlerle paylaşacağım..

@ulasch

Şok şok şok! Salçano göçecek mi yoksa :eek::D

Satışı muhtemelen zarar etmemek için durdurdu gariplerim. Satış mantıkları çok basit çünkü, siparişi alıyorlar (wabsitelerine girip ürünün ödemesini yapıp beklemeye geçiyorsunuz) sonra çindeki kadro üreticisine onlar sipariş veriyor ve kadro 1-2 ay sonra elinize geçiyor :D Salçano bu işi çözmüş ya! Türk zekası gözünü sevdiğim!

E noldu şimdi peki? Websitene TL olarak yazdın, Salcano XRS 001 Tiagra = 5700 TL. Tamam bu fiyat sabit, müşteri bu fiyatı görüp bundan sipariş verdi sonuçta. Eh sen çine siparişi dolarla veriyorsun ama firma olarak :D Tamam kadron yine 300 dolar ama, 300 dolar artık 1100 lira değil 1400 lira :eek: Tüh. Napsak :D

Bence satışı hemen durdurup, "Yoğun talebi karşılayamadık, bisiklet yok sattı!, yeni sezonda satışa devam edecez" diyelim. Yeni sezonda da dolar sanki 6 liraymış gibi sağlam mı sağlam bir fiyat yazarız, eh dolar bu ne olcağı belli olmaz, biz bu kez eşşeğimizi sağlam kazığa bağlayalım :D

Kısacası salçanonun "önce son kullanıcıdan siparişi al, ondan sonra asıl üreticiye sipariş geçip ürettir" şeklindeki ticareti doların sağlam yükselişiyle gümledi :D

Aynı bisikletin 2019 model fiyatı için en az 2000 lira zam olacak, veya grupset ve diğer yan ekipmanlar ucuzundan konup maliyet düşürülecek, yani bisiklet daha da dandikleştirilip aynı paraya satılacak. Çözdük artık işi sorun yok :D:acpsnr:

@Serkan Mıstınoğlu
Fiat Grubu ; birkaç sene önce Amerika Birleşik Devletlerinde Fiat 500e model elektrikli bir araç satıyordu.Maliyetlerde bir sebepten yükselme oldu.Fiat CEO'su araçtan zarar ettiklerini ''Lütfen,Fiat 500e model almayın ,n'olur.'' diye müşterilere çağrı da bulunmuştu.Tabi bu durumun oluşmasında ABD' denin koyduğu kanunlardan biri vardı.Araçlarını piyasadan çekme şansları kanunlar ile bir şekilde önlenmişti.
Düşününce biraz garip geliyor.Ülkemizde de bir firma dolar yükseldi, maliyetler arttı,zarar ediyoruz.''N'olur bizden bisiklet almayın.'' diyebileceğini.İlk yaptıkları iş ya zam ya da mal yok demek.Aslında bizim firmalara çok kızmamak gerek, böyle değişken bir kur ile planlama yapmanın çok zor olduğu da ayrı bir gerçek.

Mart 21’de ödemesini yapıp 69 gün sonunda paramı ancak kurtardığım bisiklet ve firmalardan birisi(aldığım bayi/site bisikletciden.com). Neredeyse 3 ay benim paramı işletip sürekli bahanelerle geçiştirme kafasında olan, üretimi olmayan ve tek yaptığı hizmet ve -satış sonrası- satmak olan bi marka bunuda beceremiyor. Bu 4700 setli model ciddi bi f/p ürünü idi. Özellikle iskontosuyla beraber. Ama onuda batırdılar:)

Ümit bisikletten yani bayisi İleri bisikletten Mosso 750cb almıştık. 4 bin km sonra alt boruda içe esnemr olunca maşayı sıfır kestiğimiz kadro seti sıfır kadeo set ile değiştirmişti Ümit bisiklet. Normalde taiwan’a fabrikaya incelemeye göndereceklerdi ama satış sonrası hizmetlerinde Mehmet bey vardı. Baya baya ilgilendi değiştirdi kadro seti montajıda kendileri yaptı tamamen.

Yani iki farklı yerli markanın karşılaştırması benim gözümde bu. Daha sonra aldıklarımızla beraber toplamda 4 adet 750cb ve başka markalarda aldık İleri bisikletten. Ama salcano’dan son bi umut yaptığımız(yapamadığımız) alışveriş sonrası daha da bulaşmam ben. Yükselen fiyatı ve hizmeti ile Allah kolaylık versin:)

@Serkan Mıstınoğlu Ben Serkan bey in anlatım tarzını çok beğeniyorum. Kendine has bir mizah katıyor. Hemen her yorumunu büyük bir keyifle okuyorum açıkcası. Fakat bazen beğen butonuna basmayı unutuyorum. Kusuruma bakmasın lütfen. Saygılar

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
olayı özetlemişsiniz @Serkan Mıstınoğlu :) kesinlikle bir zarar söz konusu,bu çok açık. ama kadroya bakacsak olursak eğer güzel bir kadro gibi geldi bana. bu arada kadroları çinden değil taiwandan alıyorlar sanırım.

Öncelikle herkese merhabalar. Uzın süreçler sonunda Salcano xrs001 tiagra modeli olan bisikleti bulldum ve aldım. Alma sürecim,bisikletin istanbul sınırlarında olmayışı,dolar kurunun artması ne kadar bana mani olsa da sonunda muradıma erdim diyim. Salcano bayiilerini o süreçte Allah'a havale ederek direk konuyu bisiklete getirmek istiyorum. Öncelikle bisikleti kurulma işlemi sonrası (52K) jantlarımı campagnolo zonda c17 ile değiştirdim. Suluk kafesleri takılmadan kilosu pedallarla 8.3 kg geldi. 110 km'lik bi sürüş sonrası bana hissettirdiği ilk izlenim bisiklet ile bir.bütün halinde oluşumdu. Sprintler de çok atak bit şekilde çıkabildim. Yokuşlarda bi tık beni rahatsız etse de memnun kaldım. Kadro canlı gördüğünüz de çok yakışıklı. İlgi çekiyor.Sonuç olarak o fiyat sklasında bana soracak olursanız hiç düşünmeden alınabilecek bi bisiklet.

Dosyalar

• 2018-07-22 02.04.22 1.jpg
    2018-07-22 02.04.22 1.jpg
    85,5 KB · Okunma: 301
  • 20180720_162411.jpg
    20180720_162411.jpg
    181,6 KB · Okunma: 307
@ulasch Hayırlı olsun... Keşke başka renk seçenekleri olsa ozaman daha fazla talep olur bana rengi pek hitap etmedi

@ulasch Çok iyi görünüyor maşallah, hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.

Bir yerden duydum.49 beden de kadro 1240, maşa 420 gram imiş. Bu doğru mudur? Net olarak ölçen var mı kullananlardan acaba

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Geri