Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@x-rayted Ya zaten değiştirme amacım artık yetmemesi ve biraz geri kalması bana göre:D Özellikle rampacı isen 105 falan gerek en aşağı:harika:

Scudo
@x-rayted ben 170 cm 84 kiloyum. Asagi yukari iki bisikleti ustumde tasiyorum. Kilo dedikleri kadar problemse dusun halimi. ;)

@lealtad
Hüseyin benim fikrime ne diyorsun . Mesela ebayden bir karbon kadro alıp bundaki her şeyi ona geçirmek mantıklı mı ?
Mesela şu adam 400 dolara satıyor. Şanslıysan gümrüğe girmez (yedek parça vergisiz ithalatı diye bir şey var sanırım) . Bir karbonun olmuş olur.
(link)
100-150 TLye long cage arka aktarıcı ve 11-32 ruble alıp taksan bütün yokuşlar senin olur.

@oktayakgoz
Ya ben 172 boyla 97 kiloyum (95tim de 1 ay bırakıp tatilde de yemeyi sapıtınca 97 oldum)
Yokuşları artık daha hızlı çıkıyorum. Mesela bir yokuş var. Eski hibridle orayı 9 km ortalama ile atıyorum 500. metresinde kalırdım. Bunda ise çok daha hızlı 12-13 km hızla geliyorum ama yine aynı noktada pilim bitiyor :D

ben rampadan ziyade düz yolda sprint için çalışıyorum ama yokuşun olmadığı yerde 48kmden yukarı çıkamadım. daha 50-11 in tam sonuna gelemedim ama pedalda hala tepki vardı. benim sorayı bırakmam için daha çalışmam lazım :D

@x-rayted haci senin durum kotuymus ya. Allah yardimcin olsun. Ne diyim ben enfazla 103 girdum hayatimda. Buyuk hamallik ya.

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
@x-rayted
Doğrudur değiyor. Kilitli pedaldan önce Decathlonun dağ bisikletlerinde ki kallerden takayım dedim. Dağ bisikletimde kullanıyorum, hem doğru noktadan basınç uyguluyorsunuz, hem de biraz yukarı doğru çekme kuvveti uygulayabiliyorsunuz. Ayağım 54 kadro bisiklette ön lastiğe değme yapıyor ara sıra. Malum kilitli pedal işi minimum 300 tl istiyor. 16 tl ye basit bir şekilde idare ediyoruz. Bir süre bisiklete para harcamama orucuna soktum kendimi.

@lealtad
Bence de, iyi bacak güçlendiriyor.

• Beğen
Tepkiler: lealtad
@amoush00
Ben kendi kalpiyesi ile kullanıyorum. Elbette düz platform pedala göre daha iyi ama 10-15 gün kullanımdan sonra o plastik biraz biraz hamurlaştı. Üstte kalan kısım yamuluyor ve ayağı tutmuyor. Kilitli pedal ve ayakkabıyı taksitle aldım ben. Şu ayakkabı bak erdoğanlarda 231 TL senin Doğa bisiklette 198 TL ama her denemeden almak istemedim. iyiki de öyle yapmışım decathlında giydim denedim. Bana 41 oluyor internetten satanlarda genelde 41 yok.. Decathlondan 179a aldım (5 taksit) .
(link)

Pedalı da merlinden aldım (merlinden 4 taksitle 104 TL ye aldım) ama bu doğa bisiklette daha ucuzmuş . Gerçi buraya gönderecek mi gönderi ne kadar belli değil.

Bir de yol ayakkabılarını 1 numara büyük al diyorlar. Ben normalde 41 giyiyorum. Denemeden alsam 42 alacaktım . Decathlondan görerek almak daha iyi oldu.

@x-rayted bugün kadro alacan, yarın gidip seti değişecen. Kısaca dediğini yapman için ya kadro ya set buna değer olmalı ama ikiside değil o sebeple bence hiç bulaşma..

• Beğen
Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak xrs040 kullanıpta Carbon Maşa kullanan arkadaşlar varmı aramızda? Carbon Maşa almayı düşünüyorum ama fiyatları cidden yüksek sizce buna değermi?

• Beğen
Tepkiler: Turan
@Mondschein

bende bi soru ekliyim, bi gün burda çok soru soruyorum diye konudan men edicekler ondan korkuyorum :)

Karbon gidon alsam ne olur ?

(link) fiyatı süper ama iş görür mü?

• Beğen
Tepkiler: lealtad
bir şey olmaz biraz hafifgidonun olur. sende sanırsın ki dünyalar senin 2 gün sonra anlarsın ki hiç bir şey değişmemiş. tabi profesyonel bisikletçi değilsen

@Mondschein
Bildiğim kadarıyla karbon maşa kullanan yok. bir fikrim yok.

@mzerenoglu
Pek çok markada karbon bisikletlere bile alu gidon koyuyorlar. Ödenen fiyata karşın elde edilen ağırlık kazancı çok anlamlı değil. Danik çin malı karbon gidonlar da muamma . Profesyoneller dışında önerilmiyor ki proların bile bir kısmı alu gidon tercih ediyor.
ayrıca bu gidonu kendi boğazına takamazsınız bir de boğaz almanız lazım

2 3 sayfa önce bi arkadaş 2014 model stok jantlar almak istemişti.
Bizim jantlar hangi rublelere uygun acaba

@mzerenoglu karbon yerine hafif alüminyum daha mantıklı. Bendeki alüminyum gidon ortalama 300 gram. Ve fiziksel olarak dayanımı çok iyi. İş gidona gelene kadar 100-150 gram ağırlık azaltılabilecek daha çok kompenant var..

@Mondschein bir arkadaş vardı tam nickini hatırlayamıyorum ama önceki sayfalarda bisikletinin resimlerini atmıştı biraz bak dostum geriye bulursun kendisini.

• Beğen
Tepkiler: Mondschein
@oktayakgoz

bayadır foruma giremiyordum. okuyunca yazdıklarınızı nasıl başardınız diye sormak istedim.

Bir süredir uğramıyordum, okumadığım sayfaları okudum şimdi.

Lastikle ilgili kısma takıldım ben, geçmiş sayfalarda bir paylaşımım vardı...
Ben yağmurlu havada hem bu lastiklerle düştüm, hem de bu lastiklerin nasıl lif lif ayrıldığını lastikleri değişirken gördüm. Lastikler çok da iyi değil yani, fazla güvenmeyin.

• Beğen
@GoMMeS belki yasin ilerlemesi olabilir. Simdi 35 yasindayim. Artik o kadarda onem vermiyorum dunya malina. Sizden kiymetli degil hic bir sey. Para kazanirsiniz ama gecen zamani kazanamazsiniz. Gereksiz seylere uzulerek zamaninizi harcamayin. Zamaninizi alan sey degerli olmali. En azindan aldigi zaman kadar degerli olmali. Bisikleti bile artik sabahlari kullaniyorum. Gunumu cocuklarima ayirabiliyorum.

• Beğen
Tepkiler: lealtad ve GoMMeS
@VeyselKobal ben aldigimdan beri gelen lastikleri kullaniyirum. Bahcekoyden sariyere saganak yagmurda indim. Lastiklerden hic sikayetim olmadi. Ha kuru havadaki gibi gitmedim. Gerci frenler zaten bu duruma izin vermiyor du.

Geri