Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano xrs 070 vs. Salcano Bodrum

Foruma yeni üye oldum. Konu açamıyorum malum. Bende buraya yazayım dedim. Oturarak iş yaptığımdan ve yaşım ortalarda olduğundan kilo fazlalığım vardı. Fazla kilolardan kurtulmak ve biraz harekelilik olsun diye bisiklet almaya karar verdim. Bisikleti kullanacağım rota genelde asfalt. Ama araştırma yapmadan dağ bisikletlerinin görüntü olarak cazibesine kapılık salcano ng 650 26" dağ bisikleti aldım. Hem durma pozisyonu hemde konfor açısından memnun olamadım bir türlü. Daha sonra kapsamlı bir araştırma yaparak yol bisikletine karar verdim. Elimdeki bisikleti internette dağ bisikleti arayan elinde şehir bisikleti olan biriyle takas yaptım. Aldığım bisiklet türkiye de yok sanırım. carrera TR1000. Sizce iyi yaptım mı? Performans konfor olarak kesinlikle daha iyi. Ama sanki biraz kazıklanmış hissi verdi bana. Ne dersiniz :))

Scudo
Arkadaşlar son zamanlarda bisiklet merakım başladı.Şehir içi ulaşım için bisiklet kullanmak istiyorum.Çok seyrekte olsa belki 40-50 km şehir dışı yol yaparım.500-600 lira gibi bir bütçem var ve iki bisiklet arasında kaldım
1.Salcano xrs070
2.Salcano Bodrum
Bu iki bisiklet arasında öneriniz nedir.Bisikletler hakkında çok bilgim olmadığı için karar veremedim.Bu arada başka model önerileriniz varsa burada paylaşırsanız sevinirim

Ikisi de çok farklı Bisikletler benim tavsiyem Salcano City life 30 olur
Hem xrs den rahat bodrum dan hafif ve hızlı

• Beğen
Tepkiler: Kubilay Koparan
Arkadaşımda XRS070 var, lastikleri pek kaliteli gelmedi, dişlilerindeki oranlar biraz garip, yokuşlarda yorucu olabilir, bir de üstüne ağırlığı eklenince. Bodrum hakkında bilgim yok.

Yol bisikleti yerine sehir bisikletini tavsiye ederim.

City fun 70 de yeterli
Bisan calves de olabilir
Fiyatları biraz daha uygun
Ama city life 30 un donanımı daha iyi

şimdi xrs070 ten vazgeçtim şehir içi kullanım için yarış bisikletleri pek uygun değil sanırsam.Şehir bisikleti olarakta dediğim gibi salcano bodruma bakmıştım.Şimdi city fun 70 e baktım ve hoş gözüktü.Ama aralarında ne fark var tam anlayamadım.Yardımcı olursanız sevinirim :)

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Salcano bodrum 26 jant çelik kadro ve 16.5 kg
Salcano City fun 70 28 jant alüminyum kadro ve 12.6 kg
Yani biraz daha hızlı daha az yorucu

• Beğen
Tepkiler: amoush00
Yol bisikletinin dişli oranları biraz farklıdır ve bacak gücü gerektirir ama siz performans amaçlı kullanmayacaksanız önermem. Kondisyonlu olmanız lazım. Arkadaşın önerdiği model mantıklı geliyor. İlle de salcano diyorsanız.. Bisiklette seçenek çok.. Başka markaları da araştırın derim . Ha Salcano türk markasıdır ve milli gelire katkınız olur. f/p ürünleridir. Ben xrs 040 ını kullanıyorum. memnunum ama ilk başta bana biraz ek yatırım yaptırdı. Bence ucuzuna kaçmayın mesala benim şimdiki aklım olsaydı biraz daha para verip xrs 030 alırdım. Kullanım amacınız çok önemli. Hafta sonu asfaltta zevk için veya ufak çaplı ulaşım için kullanacağım diyorsanız şehir hobi bisikletlerine bakın.

Merhaba arkadaşlar yeni üye olduğum için konu açamıyorum ve bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Boyum 1.90 kilom 95 ileride dh yapmak istiyorum ve öncelikle araziye alışmak için iyi bir bisiklet arayışındayım. dün gördüğüm üzere hoşuma giden rr560 hakkında düşünceleriniz nelerdir. Maşası kadrosu componentleri bu işe uygun mudur? hepsinden önemlisi boyuma ve kiloma göre bisiklet bana uyar mı? görüşleriniz benim için değerlidir. İyi kötü yorumlarınızı bekliyorum.

(link)

arkadaşlar merhaba sizin bilgi ve deneyimlerinizden yararlanmak isterim. ,6. ayda sedona 300 şehir bisikleti aldım.Bisikletten çok memnunum ama alırken kadro boyunu yanlış aldığım için pek zevkle süremiyorum.Bisikletin kadrosu 44 cm,benim boyum 185 cm .Sürerken ayaklarım ağrımasın diye sele boyunu yukarı kaldırdım ama bu sefer gidon aşağıda kaldığı için rahat edemedim.Bisiklet tamircisine gittim gidon boğazı yükseltme takılabilir mi diye ama bu bisiklete takılmıyormuş.Bu arada gidon boğazı ayarlamalı ve gidon en yüksekte.Bisikletçi gidonu değiştir dedi (eski bmx tarzı gidon al takalım dedi).Ne kadar sağlıklı olur bilemedim.Çatı'yı değiştireyim dedim sedona ile iletişime geçtim ama ellerinde kalmamış.Sizce ne yapmam gerek?

resim eklememişim.Bisiklet bu arkadaşlar.01.jpg 02.jpg

en mantıklısı satıp yeniden almak. boruları uzatarak kullanmakta çok sağlıklı değil.

• Beğen
Tepkiler: eren33
Merhaba arkadaşlar, gezi, ulaşım, spor amaçlı bir bisiklet arıyorum 600-800 tl arasında önerisi olabilecek arkadaşlar varmı ?bu arada 100 kilo civarındayım önereceğiniz bisikletin beni taşıması gerekiyor :)
kafamda bir kaç model var ancak teknis servisleri hakkında pek iç açıcı bilgiler bulunmuyor. Bianchi Salcano Sedona tarzı markalardan bir iki model belirledim ancak dediğim gibi bisiklette sıkıntı çıkması durumunda hangisi en iyi desteği verir bilemiyorum.
Bianchi touring 313 gibi bir örnek verebilirim bilgili arkadaşlar veya kullanan arkadaşlar sürüş konforu ve performansı hakkında bilgi verebilecekler varsa lütfen yorumda bulunsunlar.
Dağ veya yol bisikleti farketmez. gerçi yol bisikletinde deneyimim yok ama olsun öğreniriz.

Ben de şuan araştırma aşamasındayım Bianchi düşünüyordum teknik servis gibi sorunlar nedeniyle Sedona 410'da karar kıldım, 600-800 TL demişsin ama tavsiye ederim. Forumda çok övülüyor. Carraro Sportive 224 de hoş gözüküyor.

İyi akşamlar. Başka bir başlığa da yazdım fakat sanırım uygun alan burası. Bisiklet alacağım. Okudum,araştırdım.soruyorum.Fakat karar vermekte güçlük çekiyorum. Ve yaşadığım yerden dolayı çok deneme şansım yok. Yani siparişle getirteceğim.Boy 163 iç bacak:76 gövde:69 ve kol 63 cm. Bakıp karar verip hesaplamak güç ancak daha çok arnavut kaldırımı ve asfaltta kullanacağım şehir tipi bir bisiklet için öneri almak istiyorum. Max bütçem 1200 gibi.

Tekrardan merhaba, dün baya bir bakınmam sonucunda hibrit almaya karar verdim. Ancak iki carraro modeli arasında kaldım.
birisi bu ; (link)
diğeri de bu ; (link)

fiyatı 600-800 TL olarak belirlemiştim ancak 1-2 aylık para toplama sonrası fiyatları oraya çıkarmam mümkün.
Sizden istediğim yardım hangisinin daha iyi bir seçim olduğu konusunda. Gönlüm 224 den yana ancak 225 deki hidrolik disk freni de denemek istiyorum sonuçta şu vakte kadar hiç hidrolik veya mekanik disk fren kullanmadım hep v-fren kullandım.
Kullanan veya bilgili arkadaşlar yardımcı olursa mutlu olurum.
@ogulcanguvenn arkadaşıma verdigi model önerisi içinde teşekkür ederim. gerçekten çok güzel bir bisiklet oldugunu düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: OgulcanGuven
@GhostRider512 Rica ederim. Fren konusunda,size kalmış bir şey. Eğer hız yapmak istiyorum sadece asfalt gibi yerde kullanıcam diyorsanız boşuna ağırlık yapmayın diye okudum hep. Ben de henüz almadım,benim de aklım kalmıştı Carraro'da şuan Sedona 410 ile kararlıyım ama bakalım. Hayırlısı olsun şimdiden :)

V frende yük arttikca fren mesafesi uzuyor. Eğimli bi yokustan aşağı inerken bu daha da fazla olur. Diskte durum nasildir tam bilmiyorum ama v den daha iyidir diye dusunuyorum.

@epsilon91 tabiki V frenden daha iyi durma mesafesi olarak ama tur bisikletleri için bazen gereksiz ağırlık olduğunu da bir gerçek

Geri