Scudo Sports

İnceleme Sedona 410

arkadaşlar sedona 410 alma arefesindeyim. 180 cm boy bacak boyundan emin değilim maalesef 77 diye hatırlıyorum. ikinci el olduğu için istediğim kadro boyunu seçme lüksü her zaman olmuyor. 48 cm kadro boyu bana nasıl olur. hiç oluru yok mu ya da idare eder mi? tecrübe ve yorumlarınız bekliyorum.
184 boy ile 52 kadro sedona kullanıyorum ve bir tık büyüktü kelebek gidon taktım rahatladım. Gidona olan mesafe bir tık bile büyük olduğu için omzum ve boynum acıyordu. 48 kadro size küçük gelebilir, daha dik oturmak zorunda olacağınız için kalçanız acıyacaktır uzun sürüşlerde. Çoğunlukla dik süreceksiniz, yatmak istediğinizde pek mümkün olmayabilir. Yine de deneyin derim.

Scudo
arkadaşlar sedona 410 alma arefesindeyim. 180 cm boy bacak boyundan emin değilim maalesef 77 diye hatırlıyorum. ikinci el olduğu için istediğim kadro boyunu seçme lüksü her zaman olmuyor. 48 cm kadro boyu bana nasıl olur. hiç oluru yok mu ya da idare eder mi? tecrübe ve yorumlarınız bekliyorum.
Ben de 174 cm boy ve 68 cm bacak boyuyla 48 kadro kullanıyorum, ancak kılı kılına oluyor diyebilirim. Yatay kullanımda uzanma ile ilgili bir sıkıntım yok ancak bisikletin üzerinde iki ayağımı yere bastığımda üst boru ile kasık arasında mesafe sıfır, kadro boyu hesaplamaları ile ilgili sayfalarda 45-46 kadro bana uygun olduğunu hesaplamıştım. Ancak Sedona 410'da 46 kadro olmadığı için ya 44 ya da 48 kadro alacaktım. 2.el bisiklet alırken 48 kadro denk geldi, 48 kadro aldım acaba 44 kadro alsamıydım diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: erkantuc
maalesef deneme şansım yok hocam. başka bir şehirden alıyorum.
Ben de 174 cm boy ve 68 cm bacak boyuyla 48 kadro kullanıyorum, ancak kılı kılına oluyor diyebilirim. Yatay kullanımda uzanma ile ilgili bir sıkıntım yok ancak bisikletin üzerinde iki ayağımı yere bastığımda üst boru ile kasık arasında mesafe sıfır, kadro boyu hesaplamaları ile ilgili sayfalarda 45-46 kadro bana uygun olduğunu hesaplamıştım. Ancak Sedona 410'da 46 kadro olmadığı için ya 44 ya da 48 kadro alacaktım. 2.el bisiklet alırken 48 kadro denk geldi, 48 kadro aldım acaba 44 kadro alsamıydım diye düşünüyorum.
size 48 kılı kılına oluyorsa bana da çok ufak kalmayacaktır diye umuyorum. teşekkür ederim

(link)
Decathlondan bu dikiz aynasını aldım, Sedona 410 uygun değil galiba. Ya da nasıl monte edileceğini ben çözemedim.
İade etmeyi düşünüyorum, ancak bilen var mıdır diye buraya sormak istedim.
Bu ürün Sedona 410'a uyumlu mu, değil mi? Bu ürünü kullanan var mı forumda montajı nasıl yapılması gerekiyor?

(link)
Decathlondan bu dikiz aynasını aldım, Sedona 410 uygun değil galiba. Ya da nasıl monte edileceğini ben çözemedim.
İade etmeyi düşünüyorum, ancak bilen var mıdır diye buraya sormak istedim.
Bu ürün Sedona 410'a uyumlu mu, değil mi? Bu ürünü kullanan var mı forumda montajı nasıl yapılması gerekiyor?
ben aynısını kullanıyorum. elçilerin orda kapak var onu çıkartıp bunu takip yıldız tornavida ile ayarını yapıp sıkıyorsunuz. çok kolay. ayna sola takcakcasinz aynanın olduğu yeri sokup ters çevirip sıkın

ben aynısını kullanıyorum. elçilerin orda kapak var onu çıkartıp bunu takip yıldız tornavida ile ayarını yapıp sıkıyorsunuz. çok kolay. ayna sola takcakcasinz aynanın olduğu yeri sokup ters çevirip sıkın
Hocam cevabınız için teşekkür ederim, dediğiniz gibi yaptım ancak aynanın gidonun içine giren parçası gidonun iç kısmından ince kaldığı için sabitlenmiyor.
Ürün üzerindeki açıklamada "22,2 mm çapında gidona takılır." diye bir ibare mevcut. Sedona sitesinde 410 modeli için SEDONA HBFB11 gidon takılı olduğu yazıyor.
SEDONA HBFB11 için nette yaptığım araştırmada (link) 25.4 mm olduğu yazıyor.
Ben 2016 yılı 410 kullanıyorum, acaba ondan mı olmuyor, hocam sizin 410 kaç yılı üretimi?

Hocam cevabınız için teşekkür ederim, dediğiniz gibi yaptım ancak aynanın gidonun içine giren parçası gidonun iç kısmından ince kaldığı için sabitlenmiyor.
Ürün üzerindeki açıklamada "22,2 mm çapında gidona takılır." diye bir ibare mevcut. Sedona sitesinde 410 modeli için SEDONA HBFB11 gidon takılı olduğu yazıyor.
Ben 2016 yılı 410 kullanıyorum, acaba ondan mı olmuyor, hocam sizin 410 kaç yılı üretimi?
doğru ilk başta sabitlenmiyor ama siz tornavida ile sıktıkça o kısa sürede gidona sabitlemeye baslicak. 2 dk falan durmadan tornavida ile sıkın

• Beğen
Tepkiler: akyuzmk
Gidon aynası titreşimden çok etkileniyor, kask veya gözlük aynası tavsiye ederim.

arkadaşlar bu sram via'nın ön aktarıcı ayarı bozuldu ve sonrasında 3 farklı bisikletçi ve onlardan sonra da ben evde uğraştık yapamadık. Erzurum'da yaşıyorum ve fazla bisiklet tamircisi de yok zaten. sram biraz farklı geliyor galiba onlara. arıza varsa sram'ın yenisini de alırım ama arıza yok bence. sadece biz beceremedik sanki. o yüzden shimano'nun bir modeli ile ön vites grubunu değiştirmeyi düşünüyorum. uyum sorunu olmayacak hangi modeli tavsiye edersiniz?

Sedona 410 ların 2018 modeli ve sonrasında shimano tourney var diye biliyorum.

10. Yıl özel logolu olanlar tam olarak hangi yıl üretildi acaba 2015 mi yoksa 2016 mı?
Bir de orta göbek nedir bilgisi olan var mıdır. Yeni kullanmaya başladım gayet keyifli bir bisiklet. Sedona neden üretimi durdurdu gerçekten anlamak güç.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Benim 710 barla dağ bisikletim de 10 yıl özel serisi. 2015 yılında çıkmaya başladı diye biliyorum. Orta göbek ortadaki büyük dişlilerin takıldığı pedala dönme hareketini yaptıran hazne dersem tarif uyar herhalde. :) Hocam sedona çok tatlı bir marka iyi günlerde kullanın.:harika:

Benim 710 barla dağ bisikletim de 10 yıl özel serisi. 2015 yılında çıkmaya başladı diye biliyorum. Orta göbek ortadaki büyük dişlilerin takıldığı pedala dönme hareketini yaptıran hazne dersem tarif uyar herhalde. :) Hocam sedona çok tatlı bir marka iyi günlerde kullanın.:harika:
Abi teşekkür ederim. Aslında göbeğin marka bilgisini bulamadım ondan bir sorayım dedim :) güzel bir marka ancak ara vermiş gibi.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Abi teşekkür ederim. Aslında göbeğin marka bilgisini bulamadım ondan bir sorayım dedim :) güzel bir marka ancak ara vermiş gibi.
Sıram marka mth-300 gibi bir yazı buldum. Yukarıda sorunuzu yanlış anlamışım. Sayfa linkini de atayım.

(link)

• Muhteşem
Tepkiler: Samet M.
sizce bu bisikletinin vites sistemini yükseltmek mantıklı mı? Şöyle 2*9 ya da 2*10 yapsak fena mı olur? (escape air'deki gibi 2li aynakol).halihazırda jantları yükselttim. Yol lastikleri de takılı. Konforundan memnun olduğum için yol bisikletine geçmek istemiyorum. Siz ne dersiniz?

@sametgündüzcü07 olabilir tabi ama aynakol ikili yapınca alacağınız fayda maliyetini kurtaracak mı onu düşünmek lazım. Jant olarak ne aldınız bu arada?

@Cambaz jant giant pr2 hocam,ortalama bin tl civarına yükseltebilirim gibi görünüyor ama bilemedim.

Iyi geceler. 2018 model sedona 410 kullanıyorum. 2019 eylül ayında aldım. Yaklaşık 6 bin km yaptım. Duzenli olarak zincir temizligi yapiyorum. Buraya kadar herşey normal.
Son zamanlarda bisiklet eskisi gibi akmıyor. Hızlanmıyor. Önceden daha hızlı gittiğim aynı güzergahlarda bariz beni yoruyor . Sorun gobeklerdemi diye düşünüyorum. Ön arka ve orta göbekten ses gelmemesine rağmen bunları actirmalimiyim? Bakım yaptirmalimiyim ? Yada başka önerisi olan var mı? Teşekkürler...

Geri