Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Sedona 410

Arkadaşlar herkese merhaba

Aktif olarak motosiklet kullanıyorum. Form tutmak, spor yapmak ve aslında biraz daha hareketli bir yaşam için motosikletimi satıp bisiklet almaya karar verdim. Muhtemelen motosikletim yarın yeni sahibine satılacak.

Bisikletlerden ne yazık ki hiç anlamıyorum. En son lise çağında kırmızı Bisan kullanıyordum.

Yaşadığım ilçe çok fazla yokuşun olduğu bir yer. Biraz kondisyon yaptıktan sonra 50-100 km lik gezilere çıkmayı düşünüyorum. Bu sebeple hem şehir içinde hemde orta mesafe gezilerde kullanılabilmesi, yokuş performansı, çok yavaş olmaması öncelikli tercihlerim.

Boyum 165 iç bacak boyu 73 cm. Kadro boyu ne olmalı. Sedona 410 düşünüyorum. Limitim 1500 TL. Giysi aksesuar ile 2000 TL. Farklı marka model sıfır veya ikinci el tavsiyelere de açığım.

Yanlış yere yazmış olabilirim. Uyarılırsa silerim. Hayırlı günler.

Scudo
@anotherbrick ben de motordan geçtim hocam, öyle motordaki gibi çekmiyor gitmiyor muhabbeti yok bisiklette, acımasız gerçekler var sadece :D sen götürebilirsen gidiyor her yere
valla ankara da yokuşuyla ünlüce bir memleket olduğundan yokuşta iyi, üst viteslerde de asılınca güzel hızlanabildiğin bir bisiklet
benim bunu tercih amacım fiyatı nispeten uygun ve kaliteli ayrıca baz bir bisiklet olmasıydı, hani motor tarzları gibi bunda da başka bir tarza kayacak olursam yeterince öğrendikten sonra rahat elden çıkacak, çok para verilmeyecek gibi düşünerek almıştım. eğer ben kesin şu tarz gidicem demiyorsanız kafanızda birşey oluşana kadar sizi götürecek ve pişman etmeyecek bir bisiklet :harika:

Selamlar değerli Sedona 410 kullanıcıları. Benim bir derdim var. Yaklaşık 250 km yağmur çamur demeden kullandığım bisikletimin zincir, ruble ve aynakolunu daha önce de yaptığım gibi gazyağı ile temizledim sonrasında Zefal Pro Lube ile yağladım. Hafta sonu kullanırken farkettim ki pedallara yüklendiğimde sağ pedal indirirken çıt çıt diye ses geliyor. Vites değişiminde falan sorun yok ama ses neden kaynaklanıyor olabilir?

Yeni 2016 sedona 410 kullanıcısı varmı aranızda?
Tek renk mi, mavişi filan varmı acaba? :))

@ddr pedaldan kaynaklanıyor kronik sorunu. Bende de var hala arada gidip geliyor çıt çıt, alıştım :D yağmurda sürmemeye dikkat edin kolay kolay gelmez.
Dipnot: sele kelepçesini iyi sıkın, vites ayarına bakın, sıkılabilecek tüm vidaları sıkın tekrar deneyin belki oralardan da gelebiliyordur.

@selen-oz 2016 modelleri malesef tek renk, cırtlak bi sarı. 2015ler mavi ve sarı model. 2016 modelleri görmeden almayın derim.

• Beğen
Tepkiler: ddr
Bende yeni bi bisiklet almayı düşünüyorum. Bu model hoşuma gitti yanlız internet üzerinden kadro boyunu nasıl seçeceğiz? Biraz acemisiyim de bu işlerin :)

Sedona410ile 420 arasındaki fark nedir?

@Byburak

410 V Fren, 420 Hidrolik Disk Fren

2016 modellerde biraz daha makas acilmis vites sistemi, sayisi vs de degisik

Merhaba,
Bu aralar şu şehir bisikletleri için üretilmiş olan hareketli maşalardan bizim 410'lara taksak nasıl olur diye düşünmeye başladım. Geçenlerde mıcırı çok bir yolda 80 km kadar tur yapınca daha çok düşünmeye başladım :) Aşağıdaki maşalar acaba uygun olur mu? Nasıl olur? Fikriniz nedir?

(link) (Özellikle bu çok kafama takılıyor, sanki olabilir gibi geliyor)

(link)

@MBB

Üstadım pedaldaki çıt sesi yağlama ile giderilemez mi? Yoksa 410 daki pedallar kalitesiz olabilir mi?

@shielD
Ben pek anlamıyorum da. Hangisi daha iyi .?

@mhd hocam bu pedallar rulmanlı mıdır nedir bişeyler söylüyorlardı. Yağlamayla geçiyor bi müddet ama sonra tekrar gelebiliyor. Bana sorarsanız sürekli sürün bi zamandan sonra önemsemezsiniz. Olmazsa olmaz değil yani bana sorarsanız arada bir yağlayın sonra kırılana kadar devam edin.

• Beğen
Tepkiler: mhd
@mhd
Bu pedal bilyalı, birde bu modelin rulmanlısı var ama tahminim alt sınıf pedaldır.İşini yapıyor, gittiği yere kadar gider.

@mhd bana ses aynakoldan geliyormuş gibi geliyor. Belki oradaki dişilerden kaynaklanıyordur belki de aymak okun kadroya bağlantısından. Dediğim gibi normal giderken ses yok ama yüklenince yapiyor

@Byburak

valla bu konuda kullanıcılar ikiye bölünmüş durumda :) V fren daha iyi diyende var hidrolik disk fren diyende. ben hidrolik disk fren kullanıyorum ve memnunum.

Geri