Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sedona bisiklet tavsiyeleri

arkadaşlar selamlar.acelem yok once onu belırtmek ıstıyorum:)
Sedona kullanan larınız vardır elbet.
Bsıklet almayı dusunuyorum orta sevıye orta kalitede diyebiliriz.Profesınal bır yarıscı gezıcı degılım .İş saatlerım dısında bos zamanlarımda kullanmak ıcın.Benı yolda yormayacak surerken gerektıgınde yolda hızını alacak taslı kaldırımlı alanda maşası zoom masalar gibi olmayan ıdare etcek kıtlemelı maşalı olabilir sadece on amartisörlü bir dag bısıkletı almayı dusunuyorum.
Sıfır olarak alırsam taksıtle almayı dusunuyorum 1000-1100 TL butcem sıfır alırsam.
Ikıncı el alırsamda temız olmalı 600-800 arası.
V yada hıdrolık dısk olabilir.
Vites sistemı altus olmasın .Orta seviye deore gibi olabilir.
Tavsıye edecegınız modeller varsa yazarsanız araştırmayı dusunuyorum bısıkletcılere ugradıgımdada fıkır sahıbı olmak ıcın.Forumda yardımcı olan bırkac arkadasım var sagolsunlar.Yınede sedona kullananlar olarak eksı ve artılarını bılenler vardır mutlaka bısıkletlerının.Varsa tavsıye edebilcegınız bakmamı ıstedıgınız modeller yazarsanız ıncelemek ısterım.
 
Scudo
Sedona 420 kullanıcısıyım çok memnunum. Tavsiye ederim.
 
300 S Kullanıyorum çok keyifli ve güzel bir bisiklet senin kriterlerine altus haricinde uyuyor.
 
Sedona Türk markalara hatta bazı yabancı firmalara göre alt modellerinde bile kaliteli malzemeyi kullanan ona göre de fiyat veren bir firma. Her modelinin bana göre kalitesi iyi. Yalnız Deore işin içine girerse o bütçe ile ikinci elde bile zor.
 
920 modelini kullaniyorum ben memnunum ama sifiri sizin butcenizi asiyor.
 
sedona 940 kullanan arkadaşlar fikirlerini buraya yazabilir mi?
bayiden 1800 tl ye alabiliyorum ama son bir fikir sorayım dedim.

Bir de, sedona 940'ın diğer markalardaki (Merida ve Scott mesela) teknik özellik olarak en yakın modelini yazabilecek olan olursa çok faydalı olur.
 
Yeni bir mtb almayı düşünüyorum. Sedona 870 modeli hakkında yorumlarınız nedir? Bu modelin muadili başka markalarda nelerdir? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
 
Hocam 850 bile neredeyse mükemmel bir bisiklet bana göre. Şimdi ekipmanlara baktım da alın derim.
 
Bence o fiyat bandına çıkıyorsanız scott spark 760 alın derim yada 750 yede bakabilirsin. Kaçkarda indirimle sedona fiyatına geliyor. Önemli olan komponentlerden ziyade kadro bence.
 
20151220_121306.jpg20151220_121306.jpg 20151220_121332.jpg



Merhaba arkadaşlar. Bisikletimi dipart ile boyamayı düşünüyorum. Sizce normal boyamı daha iyi olur yoksa dipart mı ? sadece ön tarafını boyayacağım.
 

Dosyalar

  • 20151220_121322.jpg
    20151220_121322.jpg
    56,7 KB · Okunma: 21
Bu senin nasıl bir sonuç ve performans beklediğine göre değişir. Plastidip sprey falan bunlar geçici ve zamanla atacak olan boyalardır. Ha iyi bir boya sökme işlemi ve sonrasında iyi bir astarla duplicolor falan kullanırsan belki iyi bişey çıkabilir ortaya ama orda da boya yapmayı bilmek lazım. Kolay değildir
 
Arkadaşlar merhaba.. Ben de bu ay içinde sedona 820 alacağım. Yalnız internette çok farklı fiyatlara rastlıyorum. 1600 yazan da var 1800 de 2000 de.. Bu farkı yaratan bi etken var mı? Ben bi bisikletçiyle görüştüm 1500e verecek. Acaba fiyatları bi yorumlar mısınız
 
@cagrigencol

Ben de bisikletimi boyamak istiyorum. Boyatacak yer bulamadım, düzgün bir bisikletçi de bulamadım. Araba boyası yapan yerlere de sordum ama boyamayı kabul etmediler. Kendim boyamaya kalktım ama bu işten zerre anlamadığım için düzgün bişey çıkmadı ortaya ve en ufak bir sert temasta boya çizilip kalkıyor. Üzerine de kaplama mı yapmam gerek yoksa boyayı mı değiştirmem gerek bilmiyorum.

http://images.tapatalk-cdn.com/16/03/20/b633d051c74758310ff9ce5aa791818b.jpg

Beyaz boyayı zımparayla kazıyarak tekrardan tamamen kırmızı yaptım ama fotoğraf çekmemişim onları da eklerim. Bu renkte olmasını ve düzgün bi boyama yapılmasını istiyorum.
Tavsiyeniz var mı?
 
@stfazli Kardeşim öncelikle boyamadan önce parçaları ayırmalısın, kadro, maşa, gidon vs. ayrı ayrı boyamalısın. Altındaki boyayı boya sökücü veya zımpara ile söküp önce astar üstüne de bir kullanacağın boyaya göre bir veya iki kat boya atmalısın, metalik bir boya kullanacaksan iyice kuruduktan sonra üzerine vernik atmalısın, opak olacaksa verniği zaten içinde olacaktır. Bana kalırsa sen parçaları söküp bir kaç oto boyacısı dolaş, hafta içi erken saatlerde, işlerinin yoğun olmadığı saatleri tercih et, illaki bir yerlerde beyaz bir şahin boyanıyordur onu bul ve ustaya "benim şu parçaları da sana zahmet bir boyayıp fırınlasan güzel ustam" diyerekten razı etmeye çalış. Kendin boya tabancası ile boyasan bile fırınlayamadığın için boya çok dayanıklı olmayacaktır. Senin perakende alacağın boya sökücü, astar, boya, vernik vs. masrafın boyacıya vereceğin paraya denk gelir zaten.
 
Sağolasın abi, müsait bir günde sabah saatini denerim bir de. Geçenlerde sormuştum ama bisiklet boyamıyoruz diye kestirip atmışlardı.
Bir iki eksiği bir de fren vites ayarları yapılmadan tekrar sökerim tamamen.
Kışın halledip bahara hazır etme niyetim vardı, uzadıkça uzadı işlerim.
 
@stfazli valla bence boyayı boya sökücüyle sökün sonra ince zımpara atın sonra astarını kendiniz atın ve elektrostatik boya atan bş yer bulun veya fırın boya. İlla biri yapar. Gerisi remk beğenmenize kalmış
 
Evet başlıkta soru var:))
Hiç yeni modeli alan oldumu aranızda?
Tek renk sarı varsa istemem, ama tek renk maviş varsa alabilrim :)

Bi de sarı 2016 model alanlar varsa foto paylaşabilirmi?
 
Geri