Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sedona jant, lastik, bagaj, sele, gidon ve vites ayarları

Ben de SD771 kadomda çıt sesi duyuyordum,araştırdığımda sesin vitra sele borusu ile kadronun birleşim noktasından geldiğini farkettim. Sele kelepçesini biraz sıkınca ses seda kalmadı. Belki benzer bir durum söz konusudur, denemekte fayda var.

Scudo
Eski bisikletimde aynı çıt çıt ses geliyordu pedala her abandığımda. Ben orta göbekten geliyor sanıyordum. Orta göbeği bir güzel temizledim yağladım ama ses bir türlü geçmedi. Daha sonradan pedalları sıkmak geldi aklıma. Pedalları sonuna kadar sıkınca ses gitti. Sen de dene belki pedallardan biri gevşemiştir.

Teşekkürler arkadaşlar, söylediklerinizi deneyeceğim, aynı zamanda sedona firmasına bir e-posta gönderdim, bakalım sonucunda ne çıkacak.

bende de turkuaz sedona da var oyle bir sorun. göbeğin arasına kum filan mi girdi diye düşünüyorum. pedalları filan da sıktım ama geçmedi henüz tam olarak. sonuç alırsan burada paylaşirsan çok sevinirim.

Bir kader arkadaşı bulduğuma sevindim :) Bendeki ses bariz belli, taş ya da kum sesi değil eminim. Sorunun kaynağına ilişkin bi iki tahminim var ama bunu anlayabilmek için çeşitli ekipmanlarla deneme yapmam lazım. Öncelikle aynakolu değiştirip farklı bir aynayla da aynı sesin gelip gelmediğine bakmak, o da olmazsa göbeği değiştirmek en olmadı kadroyu değiştirmek gibi alternatif çözüm planlarım var. Ama tabi ki bunlar birhayli masraflı işler. O yüzden deneme yanılma yöntemiyle bisikleti aldığım yerde halletmeye çalışacağım. Eğer bir neticeye varabilirsek sizi haberdar ederim.

Ben bu çıt çıt seslerinin sadece Kron lara özgü olduğunu zannediyordum.Meğer başka kadrolarda da varmış. :D

4 senedir (Bianchi) Orion kullanıyordum bu zamana kadar hiç ses yokken geçen hafta çıt sesi başladı.Göbekten şüpheleniyorum.Haftaya turkuaz sedona kadromu toplayıp onu kullanacağım inşallah onda da çıt sesi duymam.
ama genel bildiğim bir sorun varkırmızı SD-761 ler daha fazla esniyorlarmış.(Denemedim çok duydum.)

Benim thomisustada geliyo çıt çıt aspid'de ise orta tarafı 3 e adığım zaman başlıyor.

benim siyah borla'da daha bi ses yok ama gözüm korktu, bende de başlar mı üff!!

@moriaMoria, emailin elimize geçen hafta ulaştı ve ben sana 2 gün kadar önce cevap attım. Emaili almadıysan burdan bildirir misin? Aldıysan cevabını bekliyorum.

@donkishotKorkmanıza gerek yok.

@kir-pi

sadece belirli bir viteste ses geliyor ise aynakol yapraklarının vidaları kontrol etmeni öneririm.

bu çıt sesi o kadar bela bir ses ki bir kaç noktadan gelebiliyor.
-pedallardan
-orta göbeğin kendisinden
-orta göbeğin çelik millerine bağlı aluminyum krank kollarından
-aynakol yapraklarından
-sele borusu ile kadronun birleşim noktasından
-selenin kendisinden

aklıma gelen ilk kontrol noktaları bunlar :)

• Beğen
Tepkiler: Bülent ÖZER
bence bisikletini değiştir ben öle yapcam çünkü bendende gelio o ses sedona düzeltene kadar sedonayı proteto edioruz

@cintonik11

konu sadece sedona ile ilgili olmadığı için protestonun yersiz olduğunu düşünüyorum.

@gurol

Gürol bey merhaba,
E-postanızı aldım ve cevap yazdım, teşekkürler.

merhaba arkadaslar...
kadro arastırması yaparken 761 leride gözden gecirmiştim.2006 model (kırmızı) sedona 761 lerde aynakolun oradaki baglantı noktalarının cok esnedigini bu yüzden ses yaptıgını ögrenmiştim.Tam 761 almaktan vazgeciyordum,sedonanın 2006 model 761 lerdeki sorunu çözdügünü 2007 model olan turkuaz renkli 761 lerde sorunun olmadıgını,yani esnemeden kaynaklı cıt sesinin olmadıgını ögrendim...
ve 2007 model turkuaz sedona 761 aldım...

761 kadroyla ilgini arstırma yaparken asagıdaki linkten yararlandım belki sizede bi faydası olur :)
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=12451&highlight=esneme+761

2006 modellerdeki cıt olayını sadece kullananlar bilirler ben sadece yaptıgım arastırmada dip not olarak gördüm.Ama 2007 model 761 kullanıcısı olarak kadromdan cok memnunum,cıtını cıkartmıyo,yani çıt sesi falan yok... bilgilerinize :)

Arkadaslar sedona borlam var eskişhide hiç bir bisiklitcide borlaya uygun ayaklık yok bısıkleti saga sola sayamaktan harap olucak ya:)

Akın bisiklete baktın mı ? Bence mtbye ayaklık yakışmıyor ve ağrlık yapıyor bağladığınız yere kadroyu deydirmeden(ben aynakoldan destek alıyorum) yaslarsanız sorun olmaz.istersen yarın sabah akın bisikletten bisikletimi alırken sorayım.

Arka lastik ve gidonun yanını değecek şekilde yaslarsan duvara ayaklığa gerek kalmaz,kaldırıma yaslamak içinde pedalı kullanabilirsin.

En az 30-40 cm'lik engellere sadece arka tekerin lastik kısmını dayayarak bisikleti sağlam bir şekilde koyabilirsiniz.En güzel yöntem bu.Ayaklık gerçekten MTB'de çok kötü duruyor.Şehir bisikleti olsa neyse.

Pedaldan dayamak da iyi bir yöntem ama iyi ayarlamak lazım.

Geri