Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sedona jant, lastik, bagaj, sele, gidon ve vites ayarları

merhaba arkadaşlar ben 3 gün önce 711 aldım ve şimdi ön ve arka tekerlek 8 çiziyor normalmidir yoksa sorun mu var ?

• Beğen
Tepkiler: Semih_ÇELİK
Scudo
Normaldir; tel başları gevşemiş yada jant ve göbekler yerine oturmuştur.

Ama normal olmaya da bilir; tellerde kırık vardır belki, kontrol edin.

İki ihtimalde de bir bisikletçiye baktırın, ayar yapsın. ;)

(Bir ara Bianchi'lerde ücretsiz ilk bakım olayı vardı, Sedona'da da olabilir belki.)

Sedonaların garantisi kaç yıl acaba bilginiz var mı? (sadece kadronun kaç yıl?:))

Bisikleti aldığınız yere bir sorun. Bu arada kadroların garantisi 2 seneydi en son.

• Beğen
Tepkiler: ZekiAlper
evet 2 yıl garantisi var birde 2 kere ücretsiz bakımı var bisikelti ilk aldığınızda ilk bakım kuponunu alıyorlar 20 gün sonra da bir bakımı var ayarların oturması için ,daha bu konularda yeniyim bilgilerinize ihtiyacım var jant tellerinde ve göbeklerde hiç bi sorun yok sanırım yeni yerine oturdu göbekler yada öyle tahmin ediyorum :D

ilk bakım ücretsizdir. ilk başta boyle sıkıntılar jant tellerinde ve fren / vites ayarlarında özellikle olur. 1 ay sonra bir bakima gidip hallettirilir. aldiğin yere götür ve yapsinlar, bu ilk bakim olayindan bahsetmedilerse ayip etmişler zaten.

Ben de ayaklığın mtb ye yakışmadığını düşünüyorum ama kullanıyorum. Borlamı alırken üzerine takılıydı, bilmiyorum siz alırken de öylemiydi ama.. İlk adlığım zaman çıkardım. Fakat bisikleti temiz tutacak şekilde koyacak bir yer bulamadım. En basiti yol üzerinde veya herhangi bir yerde, kısa bir süre dinlenmek için bile bisikleti yere koymak durumunda kalıyordum. Bunu üzerine ben de ayaklığı taktım ve ağırlık olarak çok sorun olmadı. Kısaca pek birşey hissetmedim aslında o kadar da ağırlık yapan birşey değil -tabi hafif bir ayaklıksa-. Görünüşü de çok kaba durmadığı için artık alıştım ve kesinlikle çıkarmayacağım çok işeme yarıyor. Eminim çoğu kişi de bunu kullanmaya ihtiyaç duyuyordur ama bisikletin görünüşünü bozar diye ya da performans düşer diye takmıyorlardır. Herkesin kendi düşüncesi ama bence bisikletin darbe yememesi ve daha temiz tutulması açısından, kullanılmasını (bazı unsurlardan vazgeçip) tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: orduspor1
Ben de alırken taktırmıştım. Benimki 2008 siyah borla olduğundan ve ayaklık da siyah olduğundan görüntüyü bozmuyor. Ama 2009 beyaz-mavi borlada siyah ayaklık gördüm gerçekten de olmamıştı. Çok işe yarıyor gerçekten de turlarda bisikletini oraya buraya dayayan arkadaşların bisikletler sürekli devriliyor. Hatta birisi benim bisiklete dayamıştı ve ikisi birden düşmüştü bir keresinde. O kadar ağırlıktan da bişey olmaz. Demirden korkan trene binmesin :)

• Beğen
Tepkiler: orduspor1
@Rıdvan Çetin
Altında bir dağ bisikleti var bırakta çizilsin, tozlansın, kirlensin. Kirlenmek güzeldir sakın çizilcek diye korkmayın, madem çizilcek diye kuşkunuz var bence satıp şehir bisikleti alın sadece parklara çay içmeye gidersiniz;)

Not: Bu bir uyarı değildir!. Sadece dağ bisikleti çizilecek diye korkanlar benim garibime gidiyor. Adı üstünde "Dağ Bisikleti"

merhaba arkadaşlar.. SR Suntour XCM maşamda hatrı sayılır bir boşluk var :) genelde her XCM maşada bu boşluk oluyormuş kullanan arkadaşlarımdanda biliyorum.. bir kaç kişiden bu boşluğun ortadan kaldırılabildiğini duydum ama emin olmak için görüşlerinizi almak istedim, halledilir mi halledilmez mi, halledilirse de nerede halledilir vs. . . teşekkür ediyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Piskiletci
tam bilgim yok ama maşayı söküp keçelerini değişmen gerekiyo heralde

• Beğen
Tepkiler: kefallica
arkadaşım o boşluk bütün xcm maşalarda vardır ve olmaya devam edecektir keçeleri değiştirsen bile tekrar olacaktır o sorun eğer bütcen yerindeyse daha iyi bir maşa alabilirsen iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: kefallica
@semeket

maşadan memnunum ne yapalım gülü seven dikenine katlanır abi :D

Sedona 321 aldım, Allah kazasız günlerde kullanmak nasip etsin, 10-15 gündür dekullanmaktayım, Eyüp-istinye turu yapıyorum müsait günlerde, Bisiklet gerçekten hoş; hafif, akıcı, rahat ama tek sorunum (Sorunsa tabii) Ön vites grubundan gelen ses, ön cekici 2 de iken arka rubledeki 5-6-7-8 viteslere alınca ön grubdaki vites aktarım metaline sürtüyor, cok ince bir ayar oldugu malum ama iki kere ustaya göstermeme rağmen yine düzelmedi, acaba 321 kullanan arkadaşlardan aynı sorunu yaşayan ve tavsiyesi olan varmı ?
Tesekkurler....

aslında sen doğru vites kullanım şeklini bilmiyosun galiba sorun orda.Doğru vites kullanım şekli önde 1.vitesteyken arka 1,2,3 te.Ön 2.vitesdeyken arka 3,4,5.ve yine ön 3.vitesde arka 6,7,8 olmalıdır.Böylece zincir gerilmez,attırcının ömrü uzatılır ve de zincir den sesde gelmez.

size katılıyorum ve şunuda eklemek istiyorum
eğer bu şekilde kullanırsanız dişlilerinizin ve zincirinizinde ömrünü uzatmış olursunuz:)

• Beğen
Tepkiler: Specter1
Aynakolda (Ön dişli) orta (2) dişlide iken max 4 5 6. dişlide kullanabılırsınız...Ruble (Arka dişli)de 7. ve 8. dıslıde kullanmak ıcın aynakolda (on dıslıde) 3. yanı en buyuk dıste kullanmanız lazım.Zıncır capraza gırdıgı ıcın dogal olarak surtme olucaktır..Vites kullanımı hakkında forumda bırcok makale var bakmanızı tavsiye eder , iyi forumlar dilerim

Haftasonu aldığım Sedona 711 V' nin vites ayarları oldukça kötü yapılmış. Vites geçişleri sorunlu ve kararsız. Belli viteslerde kendi kendine vites atıyor. Yine belli viteslerde zincirin metale ve tekerlere sürtme sesi geliyor, bisiklette bir titreşim oluyor.
Gebze'de oturuyorum ve bisikleti Maltepe'den aldım. Acaba kendi kendime bir vites ayarı yapabilir miyim? Araştırmadım ama mutlaka bu ayarların nasıl yapıldığını anlatan yazılar vardır. Bu yazılarla doğru ayarı bulabilir miyim? Ya da daha berbat bir hale mi getiririm. bilenler bu konuyla ilgili bilgilerini paylaşabilir mi!

Geri