Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sedona jant, lastik, bagaj, sele, gidon ve vites ayarları

bisiklette rodaj oluyormu ya :) varmı böyle birşey ? :eek: bende daha bir hafta içinde yeni bisiklet aldım ve merak ediyorum.

Scudo
20 - 60 gün içinde bisikletin belli ayarlarının gözden geçirilmesi gerekiyormuş, bunu hem yetkili servis ısrarla vurguladı, mutlaka uğramamı söyledi, hem de kullanıcı kılavuzunda yazıyor. Rodaj süresine benzetilebilir bu süreç sanırım

• Beğen
Tepkiler: H.ibrahim Erdemir
Hmmm demekki benimde yaptığım km 'yi hesaplayıp ona göre 100km olunca satın aldığım yere gitmem gerekecek. Ama mesafe çok uzak, gitmesemmi.

Benimde vites ayarları biraz sıkıntılı, yeni bisikletlerde böyle oluyor galiba. iyi bir ayar yapılması lazım.

Bildiğim kadarı bir hayli önemli, gitmenizde yarar var. hatta ben bisikletimi aldığımda vitesler iyi geçmeyecek, ufak tefek sesler gelecek, frenlerde istediğin gibi tutmaya bilir. kısacası bisikletini bi 100km kullan gel, yapılacak bakımda hepsi çözüme ulaşır dendi.

Kısacası bence götür

@Alper Yıldırım

Söylediklerinin hepsi bende geçerli. Vitesler geçişte ses yapıyor, frenler ALLAH 'a emanet gidiyor ve bana hiç güven vermiyor. Birde ön tekerin orada biryerden ses geliyor.

Anlaşılmıştır servise gitmek şart :in:

• Beğen
Tepkiler: Mustafa CEBECİ
Bisikleti outdoor ürünler satan bir dükkandan aldıktan sonra üretici firmanın dükkanına gidip ilk ayarlarını yaptırdım 40 km sonra tekrar gel dediler,60 km sonra gittim ve rodajını yaptırdım..

@H.ibrahim Erdemir
Açıkçası ben bu durumu servisin kötü işçiliğine bağlamıştım. Ama sıkıntılarımız benzer olduğuna göre normal karşılamam gerekiyor sanırım.
Bunun yanında vites geçişleri gerçekten çok kötü büyük çemberde en küçük dişliye geçmiyor, zincir tekere ve metale sürtüyor. İlk sorumu tekrar sorayım, sizce bu süreyi bekleyeyim mi, bu tür durumlar bisiklete zarar verir mi, yoksa bu tür işler benim de halledebileceğim basit birkaç ayardan mı ibaret.

• Beğen
Tepkiler: H.ibrahim Erdemir
yeni bisikletlerdeki rodaj olayı, bisiklet yeni olduğundan dolayı gözden kaçan bazı ayarların tekrar yapılması, gevşeyen vida ve ayar sorunları var ise giderilmesi ve kullanıcının kafasına takılan yerlerdeki ayarların gözden geçirilmesi için tekrar ayarlanması olayıdır. vites ayarı hassas iştir. bilen için çok basittir, bilmeden kurcalarsanız daha kötü olabilir. bilen bir kişinin ayarlaması gereklidir. servis uzak ise yakınınızdaki işinin ehli bir tamirciyede yaptırabilirsiniz. hayırlı olsun.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa CEBECİ
@Mustafa CEBECİ

Merhaba,
Beklemeden Sedona'nın yetkili bir servisine götür. Vites ayarlarının yapılması gerekiyor. Sen bir yeri yaparken başka yer bozulur. sonra neden bize getirmedin diye sedona sıkıntı yaratır.
Güle güle kullan.

ben de geçenlerde 2 tane 711v aldım, biri arkadaşa biri kendime. aynı yerden almamıza rağmen benim fren ve vites ayarlarımda hiçbir sorun yokken arkadaşınki çok kötüydü. ayarları yapan kişinin o anki ruh haline bile bağlı yani. :)
illa 100 km olmasına da gerek yok bence, memnun değilsen git yaptır.

bisikletimin diskinde aşırı bir paslanma sorunu var sizce alaşım hatasımı neyden kaynaklanıyor olabilir? hiç su başka vs madde değmedi bodrum katında tutuyorum acaba oradaki rutubetten dolayımı kaynaklanıyor?

Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaştan Sedona 321 via bisiklet alarak aranıza yeni katılıyorum. Bisiklet 5 aydır kullanılmamış ve arka hidrolik diskde ve zincirde paslanmalar meydana gelmiş. Bu problemi bisiklete zarar vermeden nasıl çözebilirim? Bisiklet uzun zaman kullanılmadığı için başka yapmam gereken birşey var mı? Bakım vs... gibi. Bisiklet dünyasında yeni olduğum için bilgisizligimi bağışlayın. Belki çözümler çok basit ama inanın bu konuda cahilim. Şimdiden teşekkürler.

https://i.hizliresim.com/wOg9En.jpg

Otomobillerde araç kullanılmadığı zaman diskleri paslanır, biraz kullanınca geçer, diski temizlemek için fren balata temizleyicisi ya da ıslak mendille temizleyin ve biraz kullanınca geçecektir diye düşünüyorum. Zincir için ise pas sökücü yağlayıcı spreyler var, onlardan alın sıkın ama diske değmesin sakın.

Arkadaşlar forumda yeniyim sedona 321 2010 model sıfır aldım fakat jantları hoşuma gitmedi bisiklet beyaz jantlarda beyaz hiç yok biraz uyumsuz olduğunu düşünüyprum ve bisikletime beyaz jant alacağım bitane buldum fakat oda 32 telli benim bisikletimin göbeği jantı 36 tel 32 teli 36 ya takabilirmiyim bi sorun olurmu cevaplarınızı bekliyorum

BOL PEDALLAR...

Merhaba Arkadaşlar,
Arka fren diski yağlanmış, sıktığımda ses geliyor ve tam olarak çalışmıyor, bunu sökmek için hangi ürünü tavsite edersiniz?

balata spreyi alın, sanayide 5 lira yarım litrelik metal kutusu

Teşekkürler hocam.

Net' den sipariş etmeyi düşünüyorum, aşağıdaki ürünlerden hangisini tavsiye edersiniz?
Uygun fiyatlı 404 Balata Temizleme Spreyi mi?
http://www.hepsiburada.com/liste/404-balata-temizleme-spreyi-500-ml-/productDetails.aspx?productId=otev8690725444634&categoryId=20035741
yoksa daha pahalı olan Würth Balata Temizleme Spreyi mi?
http://www.hepsiburada.com/liste/wurth-balata-temizleme-spreyi-500-ml-made-in-germany-04890108/productDetails.aspx?productId=otev04890108&categoryId=20035741

Geri