Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@bozer market bölümünde pek birşey yok parça satışı var takip ediyorum hocam.
Carraro elit 804 şehir içi ve tur için kullanışlı olurmu?
Hocam piyasadaki tüm bisikletleri aklınızdan teker teker geçirdiniz sanırım :) Allah kolaylık versin.
"Bence"
1) Bütçeniz 1000-2000 arasında ise Mosso Legarda 2021 MDM v
2) Bütçeniz 2000-2500 Arasında ise Mosso Legarda 2024 MSM v veya h
3) Bütçeniz 2500-3000 Arasında ise Carraro sportive 328
4) Bütçeniz 3000-3500 Arasında ise Bisan trx 8600 (Bulabilirseniz)
5) Bütçe konusunda 4500 barajını aşarsanız eğer yeni bir kulvar : Giant-Trek-Merida modelleri. Ancak burada da sırf üzerinde Trek-Giant yazıyor diye tourney-altusa kapılmamak gerek.

Hocam yukarıdaki rakam ve tavsiyelerin tamamı 2020 Haziranındaki yaklaşık liste fiyatları olup, değerlendirme ve tavsiyenin tamamı özneldir.
Hepsinden önemlisi markadan modelden çok fiziksel yapınıza uygun bir kadro seçmeniz ardından modele ekipmana çok takılmadan sürmeye başlamanızdır.

Fener stadında görevliyim demişsiniz bu tavsiyenin karşılığında ilk maçta takım atak yerken bir ıslıkta benim için çalarsanız sevinirim :)

Scudo
@bozer İstanbul Kadıköy Bostancı gibi çevrede kullanacağım ileriki aylarda şehir turu Edirne, Bursa gibi yakın şehirlere gitmeyi düşünüyorum. Peugeot T11 çok hoş duruyor ama bulamadım. Bisan 8400 ufaktan bayilere gelirse 2500 bandında alınabilir iyi bir pazarlıkla. Benimde aklımda düz maşa var amortisör düşünmüyorum gerçi konfor için ideal diyorlar ama hiç kullanmadığım için bilmiyorum.
@Cambaz bisikletçi dükkanı açacağım az kaldı. 😂
@Cambaz Bana Fener Bahçe deme kafayı yiyorum bir tane adam top oynamazmi? Bak yarın Malatyaspor maçı var iki tane yemezsek rahat edemeyiz aşağısı kurtarmıyor.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
İstanbul u çok bilmiyorum o yüzden bir şey diyemem. Bisan konusunda benim anladığım bayilerde bulmak zor yol bisikleti almayı düşünen biri olarak fikir vermesi açısından Ankara daki bir kaç bayisine baktım ellerinde modeller yok. Benim bisikletin maşası karbon bence gayet konforlu, bisiklete bindiğim sürece anladığım şu hafiflik candır özellikle rampalarda o yüzden bütçe konusundaki durumunuzu bilmiyorum ama bence alabildiğiniz en hafif bisikleti alın.

@bozer hocam bütçeye 1500 olarak başladım 3000 ne çıkardım. Öyle yorumlar varki markalar hakkında aklıma toplama bisiklet nasıl olur diye düşünüyorum.

Marka konusu bence tamamen kişisel kimisi memnundur kimisi beğenmez, bu kadar çok takılmayın tıpkı otomobilde olduğu gibi kimisine göre en iyi x markda kimisine göre en kötü x marka, bu kadar düşünmektense bir bisiklet alıp binin, ben önce şehir bisikleti ile başladım şimdi yola geçmek istiyorum eğer bisikleti satabilirsem bu piyasada, yine aynı markanın caad13 serisi var onu düşünüyorum, belirttiğim herkes için bisiklet olayı farklı bunu sorsam forumda farklı farklı fikirler atılacak kimisi o paraya git bilmem ne marka karbon bisikletini al ya da şunu al diyecek ben bu markayı tecrübe ettim bisikletim gayet güzel ve akıcı o yüzden kötüleyenler de olsa yine aynı markadan devam edeceğim. size de tavsiyem gönlünüze yatanı alın.

@bozer Haklısın illaki karşıt görüş oluyor bugün bir bisikletçiye gideceğim bakalım asam nasıl tavsiyelerde bulunacak belki fikrim değişir. Aşağıda attiğım model ilgimi çekti ama çok ağır diyenler var tabi.
Bu bisikletle şehir turuna çıkılırmı bilmiyorum.
(link)

@coskun12 Hayirli olsun yeni bisikletiniz. Bende trx 8600 almayi dusunuyorum . Daha sonra bisikletle ilgili deneyimlerinizi paylasirsaniz sevinirim.

1500 bütçeyle aramaya başladığım bisiklet maceramı kesin olarak bisan trx 8600 bekleme kararı aldım inşallah torunlarım da biner onlara nostalji olur.

@mariokaldato trx 8400 mü legarda 2027 msm h mi üstat bi el at karar vereyim artık şimdiden teşekkürler.

Herkese iyi günler, bisiklet almayı düşünüyorum fakat çok bilgim yok bir süredir araştırıyorum. Bir kaç bisiklet arasında kaldım, açıkçası neye göre karar vereceğimi de bilemiyorum. Size danışmak istedim. Sadece asfaltta sürüş yapacağım, şimdilik tur gibi bir planım yok fakat uzun vadede olmaz demiyorum.
Bu bisikletler arasında ne gibi farklar var, sizce benim tercihim ne olmalı?

1.mosso legarda 2021 msm v
2.mosso legarda 2021 mdm v
3.mosso legarda 2024 msm v

Bugün bisikletçiye gittim Salcano City Wind modeline baktım hoşuma gitti 2400 liraya bıraktı tavsiye edermisiniz?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@mariokaldato trx 8400 mü legarda 2027 msm h mi üstat bi el at karar vereyim artık şimdiden teşekkürler.
Valla ikisinden hangini bulursan yapıştir. Bir haftadir arkadasima 1.5 liralik bi sehir bisikleti bulamadik. Degismis isler gormeyeli baya
Bugün bisikletçiye gittim Salcano City Wind modeline baktım hoşuma gitti 2400 liraya bıraktı tavsiye edermisiniz?
Güzel alet bro tavsiye ederim.

@mariokaldato hocam V fren bu fiyata iyimidir?
Gayet uygun . Usta piyasada makina yok . Buldun yapistir cok kafa karistirma kendi adina .Benden demesi
Herkese iyi günler, bisiklet almayı düşünüyorum fakat çok bilgim yok bir süredir araştırıyorum. Bir kaç bisiklet arasında kaldım, açıkçası neye göre karar vereceğimi de bilemiyorum. Size danışmak istedim. Sadece asfaltta sürüş yapacağım, şimdilik tur gibi bir planım yok fakat uzun vadede olmaz demiyorum.
Bu bisikletler arasında ne gibi farklar var, sizce benim tercihim ne olmalı?

1.mosso legarda 2021 msm v
2.mosso legarda 2021 mdm v
3.mosso legarda 2024 msm v
2 numarayi al . Digerleri suspansiyonlu modeller . Duz maşa al . Yani süspansiyon alma. Hemen gelecek cevaplari gorur gibiyim :" E ama şehirde yollar bozuk oluyor bik bik bik " ( o zaman havali maşa takacaksin guzel kardesim onlarda birkac bin lira fiyatlari ) sana demedim hocam hep ayni argümanlar dönüyor başima agrilar girdi gormekten

@mariokaldato cevap için teşekkürler. Pandemi dönemi hepimiz için zor geçiyor anlaşılan. Biraz araştırdım, genelde dediğinize paralel şeyler yazılıyor. Bir sorum daha olacak, bu modellerde ön maşaya çanta takılabiliyor mu?

• Beğen
Hemen gelecek cevaplari gorur gibiyim :" E ama şehirde yollar bozuk oluyor bik bik bik " ( o zaman havali maşa takacaksin guzel kardesim onlarda birkac bin lira fiyatlari ) sana demedim hocam hep ayni argümanlar dönüyor başima agrilar girdi gormekten
Şehirde bozuk yolları bahane edip amortisörlü bisiklet alanları hiç anlamıyorum. Altı üstü biraz çukur var. Kalkıpta köy yollarında, arazide sürmüyorsanız gereksiz gerçekten.
Biraz para geçse elime ilk değiştireceğim maşa olacak. Tabi havalıyla. 😅

Merhaba
Genelde şehir içinde (balıkesir) kullanacağım, fakat uzun turlara da çıkabileceğim bir bisiklet arıyorum. Yeri geldiğinde bozuk yollara da girebilirim. Kron CX 150 modelleri ile Mosso Lagerda 2024-27 arasında kaldım. Tecrübeli arkadaşlar bu bisikletler hakkında görüşlerini veya tavsiyelerini paylaşırsa sevinirim. Bütçem 2500 TL civarında.

Merhaba arkadaşlar.
Başlangıç için önerebileceğiniz bisiklet nedir ? Boyum 1.90 ve iç bacak boyum yanlış ölçmediysem 92 CM
Bütçem 2000 TL' yi aşmadığı sürece sıkıntı yok

Son düzenleme:
  • Beğen
@mariokaldato Merhaba hocam. Corelli fitbike 2 nasıl sizce? Yol bisikleti olarak geçiyor fakat düz gidonu ve schwalbe lastikleri var. Claris set 10,8kg ağırlık 3200tl almak mantıklı yoksa Bisan trx8600 daha mı doğru olur?

Geri