Arkadaslar merhaba 10 yasindaki oglum ve kendim icin bisiklet almaya karar verdim orta okul ve lise yillarinda 21 vites bisan dag bisikletim vardi 100km kadar mesafelere gider gelirdik tabi uzerinden uzun yillar gecti. Simdi ogluma bisiklet bakarken bende kullanirim diye dusunerek iki bisiklet almayi dusunuyorum. Oncelikle decathlon da 2200 tl ve 2500 tl civarinda bisiklere baktim iki adet alip cikacakken biraz arastirip aliyim yapimiza uygun olmayan amaca hizmet etmeyen bisey alip bir kac ay sonra kullanmayip kenarda kalmasini istemedigim icin tavsiyenize ihtiyacim var. Bu arada yaklasik 4 5 saattir forumu okuyorum ama malesef ozet bilgi bulamadim. Asagidaki sorularima cevap verebilecek olursaniz cok sevinirim.
1.sorum 1.80 boyundayim ve 100kg agirligindayim.
2. Oglum.10 yasinda 1.65-1.70 civarinda boyu.
3. Oglum genel olarak site icerisinde yada hafta sonlari benimle birlikte kirda cimende toprakta kullanicak bisikleti. Ben isyerim yakin oldugundan arac kullanmadan mumkun oldugunca bisikletle ise gidip gelmek istiyorum(biraz hareket olmasi icin)
4.forumda okuduklarimdan anladigim kadariyla kilitlenebilir amartisorlu almam en mantiklisi ancak fren sisteminde sanirim v hidrolik v birde direk hidrolik sistemler var hangisini tercih etmeliyim?
5. Gidonu daha genis modeller bizim kullanim amacimiza gore dahami rahat ve uygundur?
6. Okuduklarimdan anladigim kadariyla 21 vite 27 vites gibi cok disli viteslerden ziyade 11 vites gibi olan modellerimi tercih etmeliyim?
7. 2000 tl ile 3500 tl arasinda hangi markalarin bilesenleri daha kalitelidir? Sanirim cogu marka belli disli ve vites sistemlerini kullaniyor ama bazilari vites sistemini shimano kullanip fren sisteminde kalitesiz bir urun kullanabiliyor bu acidan bakildiginda hangi marka tum bilesenlerini fiyat kaygisi olmadan orantili sekilde ayni kalitede topluyor? Whistle, scott,khron,salcano,bianchi, bisan gibi markalardan hangisini ve hangi modelinin kac inch jantini tavsiye edersiniz?
8. Decathlondaki rockrider fiyat performans olarak soyledigim kriterlere gore isimizi gorurmu? Gorur diyorsaniz hangi modeli almaliyim?
Eger bu konuda bilgi verebilirseniz minnettar olurum bilgiye kolay yoldan ulasmaya calisan insanlardan degilim oldukca fazla okudum ve dinledim ancak zaten hic arastirmasaydim bu sorulari zaten sorma ihtiyaci duymadan direk satici ne satmak istiyorsa alir cikardim
Arastirdikca bisikletin boy kilo oranina gore al sana large beden bisiklet git kullan denilecek bisey olmadigini anladim. Bu yuzden de kisiye ve ihtiyacina ozel dogru bir bisiklet almanin bisikletin parcalarindaki kalitenin onemli oldugu gorunuyor.
Simdiden yardimlariniz icin tesekkurler.