Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@ikemath bende arkada birini gezdirmek için istiyorum. Bir model buldum da yerli üretim çelik diyor 80kg taşıyormuş 400 lira istedi.
80 kg taşıyan arka bagaj olmaz. Bagaj 80kg taşısa bile teker taşımaz o kadar ağırlığı. Genelde lastiklerde taşıyacağı maks ağırlık 100-110 yazar. Arkaya oturtacağınız kişinin ağırlığı direk arka tekere biniyor. Belki ön tekere birşey olmazda ya arka teker elinizde kalır ya da jant.

• Beğen
Tepkiler: Gkt34
Scudo
Merhaba arkadaşlar,
Bu forumda yazılanları inceleyerek bisikletler konusunda bilmediğim bir çok şeyi öğrendim.Bu nedenle bildiklerim sınırlı da olsa en azından yaşadıklarımı paylaşır belki birilerine faydalı olurum dedim. Bir acemi olarak seçim yaparken çok zorlandım diyebilirim.Daha sonra ayrıntılarıyla paylaşacağım.
Geçen hafta sipariş verdiğim Nisan trx 8500 ü 2700tl (9 taksit) ödeyerek dün teslim aldım. Bisiklet 54 kadro, boyum 1.83 bu kadro boyu tam geldi. Bence 1.80 altındaki arkadaşlar 54 kadro almasın çok büyük gelecektir. En iyisi deneyerek almak fakat bisikletlere olan aşırı talep nedeniyle her çeşit ve boy kolaylıkla bulunamıyor.
Öncelikle hayırlı olsun, boyumuz aynı. İç bacak boyunuz kaç cm acaba. 52-54 arasında ben de çok sıkıştım.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Yanıt için teşekkürler. Specialized ve Scott gibi markalara da bakıyorum. Onları da tercih edebilirim. Bu söylediğim markaların hepsi çok kaliteli biliyorum. Belirgin bir şey var mıdır birini yada ikisini ayıran? Yoksa dış görünüşe ve zevke göre seçip devam mı ediyoruz? :)
Fitness serilerinde benim onerdigim bir kac model var.
Merida speeder
Giant escape air
Scott sub
Trek fx
Specialzed sirrius
Bunlardan herhangi birini gözün kapali alabilirsin :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Fitness serilerinde benim onerdigim bir kac model var.
Merida speeder
Giant escape air
Scott sub
Trek fx
Specialzed sirrius
Bunlardan herhangi birini gözün kapali alabilirsin :)

Öneriler için teşekkürler üstad. Bugün gittim bir Trek Fx 7.5 aldım :)

• Beğen
  • Beğen
@mariokaldato Abicim Merhaba benimde bu tarz bir bisiklete ihtiyacım var 96ic bacak 60/XL kadro, bir tavsiyeniz olurmu ? Aslında Gravel istiyorum ama ağırlıklı spor amaçlı ama oturduğum yerde biraz bayır ..Bisikletçileri geziyorum ama çok yoğunluk var sanırım pek ilgilenmiyorlar bende buradan sizlere danisiyorum.. Triban 520xl 2.el olarak bakıyorum 0 ise pek bulamadim 5000i zorlayabilir im bütçe olarak. Saygılar.

@mariokaldato Abicim Merhaba benimde bu tarz bir bisiklete ihtiyacım var 96ic bacak 60/XL kadro, bir tavsiyeniz olurmu ? Aslında Gravel istiyorum ama ağırlıklı spor amaçlı ama oturduğum yerde biraz bayır ..Bisikletçileri geziyorum ama çok yoğunluk var sanırım pek ilgilenmiyorlar bende buradan sizlere danisiyorum.. Triban 520xl 2.el olarak bakıyorum 0 ise pek bulamadim 5000i zorlayabilir im bütçe olarak. Saygılar.
O ölçulerde kadro bulmak ciddi sorun. Inan bilemedim ne tavsiye edecegimi. Triban serilerinden arastir ikinci elde

• Beğen
O ölçulerde kadro bulmak ciddi sorun. Inan bilemedim ne tavsiye edecegimi. Triban serilerinden arastir ikinci elde
Teşekkür ederim gerçekten zor nasıl olucak bakalım Triban 520' de 2300-3000 civarı 2. El' de değerimi bilemiyorum tabi ama pek çare yok.

• Beğen
@Nurullaah18 Kız arkadaş var 57 kilo onu taşır mı :) yada taşıyacak bagaj yokmudur eskiden çok binerdim dayımın arkasına baya gezdiriyordu beni.

• Beğen
Gayet yeterli. Agirligi nasil acaba ? Benim sana şahsen iki tavsiyem var. Bir kaliteli bir fren bacagi takımi ve baradine 3 renk papuc al. Lastikleride swalbe kojak 28x1.35 ile degis. Inanamazssin olusan farka
Schwallbe Kojak severler derneğiyiz abi 😁
Kaçkar bisiklet aradı biraz önce trx 8600 gelmiş ellerine.Ben bu dönemde beklemeyip GİANR ESCAPE AİR aldım.
Bisikletin kralını almışsın. Arkana bile bakma dostum.

• Beğen
@ikemath merhaba çok teşekkür ederim,şimdi ölçtüm topuktan leğen lemiği bitiş noktası arası 98cm geldi. Bu şekilde mi ölçülüyor bilemedim açıkçası...edit:iç bacak boyum:83 cm
Arkadaşlar tekrar merhaba, katlanan bisiklet olarak da Carraro flexi 121 almayı düşünüyorum. Disk fren olanı mı yoksa pabuç frenli olanı mı alayım? Ya da başka marka öneriniz var mı? Ne dersiniz?

Son düzenleme:
Öncelikle merhabalar.. uzun zaman sonra bisiklet kullanımına başlamak istiyorum.. birkaç gündür araştırma yapıyorum ama kafam hepten karıştı.. video izlemek birseylerokumak karışıklığa yol açtı bende.. günün iş yoğunluğuda eklenince olayın içinden çıkamadım.. belki forum içerisinde daha önce karşılaştırma yapılmış yada tavsiyeler verilmiştir..Ben yinede özür dileyerek sormak istiyorum.. Belirteceğim Linklerde ki modeller arasından tavsiyelerinizi duymak ısterim..males3f link paylaşım olmuyormuş şuan..Şimdilik son olarak kullanım alanım asfalt yeri geldiğinde mıcır yol karma anlayacaginiz..
trx-8600-2020
trx-8500-2020
tx450-28-trekking-erkek-h-disk
Salcano city wind hd yada city wind v

@ufuq81 Benim açımdan bu tarzda alınabilecek en iyi bisiklet TRX 8600. 50 kadro bulabilrsem ben de alıcam inşallah.

• Beğen
Tepkiler: ufuq81
@Heraklia bende aylardir bu bisikleti bekledim, geçen hafta bayilere geldi, fakat şaka gibi sadece 52-54 kadro uretip gondermisler, 50 kadro daha hic uretilmedi, bugun fabrikayla konuştum herhangi bir tarih veremiyorlarda suan, cok iyi bisiklet yapmislar ama ortada mal yok millet beklemekten usandi altarnatiflere yoneldi, 54 gibi az giden kadro üreteceklerine turkiye ortalamasina hitap eden 50 kadro uretselerdi daha iyiydi.

@Tamergügercin Haklısın ama yerine koyacak eşdeğer bir bisiklet bulamadım ay no fiyat düzeyinde. Mecbur bekliyorum. Bayi fabrikaya görüşüp tarih verecek. Çok uzak bir tarih verirse ne alacağım bilmiyorum. Piysada bisiklet yok.

Görüşleriniz için teşekkür ederim. Trx8600 ön amortisör yok bunun dezavantajı olur mu?

Bende trx 8600 siparişi verdim iç bacak boyum 83cm 50 kadro olsun dediler birde 110 kiloyum inşallah taşır beni. Bisiklet bir ay içinde elime ulaşacak kadro boyunu değişme şansım var 52 kadro olsunmu yoksa böyle iyimi birde bisiklet beni taşır demi arkdaslar.

@Ömer Faruk24 size 52 kadro daha ideal. Benim ic bacak boyum 76, 8600 un 52 yi bizzat denedim almak icin, ust boru kasiklarima deyiyor almadim. Boşuna 50 yi beklemeyin size küçük.

• Beğen
Tepkiler: Ömer Faruk24
Geri